avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu presedinta asociatiei de proprietari si cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu presedinta asociatiei de proprietari si cu administratora blocului

Buna seara,
Pe data de 2 aprilie 2015 m.am mutat in apartamentul cumparat,am citit apometrele si le.am depus in cutia postala aferenta doamnei administratora.Urmatoarea luna la fel si in iunie s.a afisat intretinerea de plata pe luna aprilie si intru in atributiuni sa platesc eu de acum.problema acum incepe,aveam de plata in jur de 600 de ron(2 pers,ap 2 camere),apa calda :17 m3 apa rece : 22 m3...nu intelegeam de unde,am crezit ca e greseala.Merg de urgenga la administratora si imi spune ca de fapt consumul care l.am dat eu este gresit si l.a sters cu un pix rosu si a trecut altul din noiembrie 2012,pt ca fosta propietara dadea consumul la apa din noiembrie 2012 numai pe 0 si ca daca eu am fost fraier si nu am verificat acum sa platesc.Este normal?Pe data de 2 aprilie era a 2 -a cand intram in apartament. Ce pot face? eu am luat apartamentul prin prima casa si mi.au cerut de la banca o declaratie de la presedinta asociatie ca fosta proprietara nu are nici o datorie fata de asociatia de proprietari,semnata,stampilata...ce pot sa fac????de o luna au inceput sa adauge si penalitati cate 13 ron pe luna. exista vreo solutie??
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:14, 5 Septembrie 2015
Buna ziua,
Doamna presedinta de asociatie nu vrea sa vorbeasca cu mine,imi spune doar sa ii aduc banii de la fosta proprietara si nu accepta nici o contestatie.
Care sunt pasii care trebuie sa ii urmez,ce pot face,o dau in judecata?
Problema mare e că se pare că au trecut cele 10 zile de când s-a afişat lista de întreţinere. Legea, bat-o vina ... de ce nu dă voie să conteşti ceva în maxim 30 zile, mai ales dacă nu eşti în temă cu legile, care-s permisive şi neclare. Doar nu pui un pensionar să fie expert în legislaţie.
Chiar aşa, nu ştim ce mai puteţi face să contestaţi acele sume.
Totuşi încercaţi să faceţi precum a zis Cyan, e cel mai bine aşa, poate sunt şanse să se sperie cumva Preşedinta...
Ultima modificare: Joi, 27 August 2015
zxc1, utilizator
Sa prezentam cum se procedeaza, de regula, atunci cand se vinde un apartament.
In data de 12 mai vine proprietarul la asociatie si solicita adeverinta necesara vanzarii apartamentului.
In data de 12 mai avem afisate listele de plata pentru luna martie pentru ca cele din aprilie se afiseaza abia in 20 mai iar cele pe mai abia in 20 iunie.
Proprieatrul achita ceea ce este afisat adica pe luna martie. Se elibereaza adeverinta in care se arata ca sunt achitate datoriile conform listelor de plata aferente lunii martie cu mentiunea ca pe aprilie se vor afisa la 20 iunie....
Avand in vedere ca la vanzare-cumparare sunt necesare si alte inscrisuri (cadastru, intabulare... ), oamenii se mai gandesc, mai amana cateva zile..., se incheie actele lka nortar in 22 iunie.
Pe 22 iunie noul proprietar, intra in posesia apartamentului (sa spunem ca de drept si de fapt in aceeasi zi) pentru ca asa au incheiat actele.
Ce vina au cei din conducerea asociatiei ca vechiul proprietar a adus la asociatie un index poate incorect in luna martie? Ori poate in luna martie era corect dat pana la perfectarea actelor, in luna iunie a prezentat mereu un index eronat.
Legal noul proprietar are drepturi si obligatii in relatia cu asociatia incepand cu 22 iunie. La data de 22 iunie, noul proprietar preia apartamentul de la vechiul proprietar si trebuie sa-l preia in stare buna, asa cu i s-a prezentat cand au negociat, adica avand peretii curati, usa intreaga, geamurile, instalatia sanitara, electrica, centrala de partament in functiune, aerul conditionat la fel ... pentru ca toare acestea si multe altele au intrat in pretul de cumparare. Cu aceasta ocazie nu cred ca exista vreun cumparator care sa nu verifice indexul de energie electrica, factura la telefonul fix, indexul la gaz... care asa cum stim se factureaza de furnizor la o luna, doua, trei dupa incheierea lunii. Iar uneori pot fi consumuri foarte mari de la ultima factura si pana la vanzare cand inca nu a sosit factura.
De aceea faceam paralele cu indexul apometrului si cineva mai sus nu intelegea. Asa cum noul proprietar innoieste contractele cu furnizorii, mergand la ei cu indexul din ziua aceea si nu cel de acum 1-2-3 luni, ocazie cu care fostul proprietar achita tot, la zi, si abia atunci furnizorul intra in relatie cu noul proprietar prin incheierea contractului, tot asa si la asociatie trebuie mers cu indexul, cu vechiul proprietar sa-si achite toate datoriile... Daca atunci s-ar fi constatat acea diferenta mare de la indexul dat de vechiu proprietar la indexul citit in ziua cumpararii, sigur ca lucrurile se lamureaiu imediat si era clar ca e datoria celui ce vinde care era obligat sa plateasca atunci.
Dar cititi si recititi primul mesaj si o sa vedeti ca abia dupa doua luni de la mutarea in apartament, noul proprietar aconstatat ca are pe lista de plata
apa calda :17 m3 apa rece : 22 m3.

Si acum ar vrea sa verifice, sa regleze, ce, cu cine?
Pe de alta parte trecand peste ceea ce se spune ca ar banui administratorul, eu pot afirma ca un asemenea consum de apa este normal pentru o familie de 2 persoane pentru 2 luni, asa ca nu pot fi sigur ca vechiul proprietar a mintit si consumul poate fi chiar al actualului proprietar.
Alta era situatia si puteam sti cu certitudine cat a consumat fiecare daca la data cumpararii vanzatorul si cumparatorul intocmeau predarea-primirea apartamentului, inclusiv a indexului si mergand impreuna la asociatie se determina consumul clar, corect pana in acea zi.

Intreb doar pentru cei ce inteleg intrebarea: cum ati procedat cu energia electrica, de exemplu. Tot asa ati asteptat factura de la furnizor peste 2-3 luni ori v-ati prezentat cu indexul imediat atunci cand ati cumparat?
Domnule adriantot este adevarat fostii propritari au mintit si anume din noiembrie 2012 au dau indexul numai pe 0 desi un consum de apa exista.nin luna februarie am vazut apartamentul in luna aprilie 1 m.am mutat in el,pana atunci nu am putut sa intru in apartament din diverse motive ale fostilor proprietarin"Ce vina au cei din conducerea asociatiei ca vechiul proprietar a adus la asociatie un index poate incorect in luna martie?" : cum ce vina au,era in atributia mea sa verific contoarele de apa cand domna presedinta a semnat acea declaratie ca nu au nici un fel de datorie???n "Daca atunci s-ar fi constatat acea diferenta mare de la indexul dat de vechiu proprietar la indexul citit in ziua cumpararii, sigur ca lucrurile se lamureaiu imediat si era clar ca e datoria celui ce vinde care era obligat sa plateasca atunci." Nu,gresit,daca presedinta verifica inainte sa semneze apometrele nu era aceasta problema,iar declaratia a fost emisa pe 27.martie.PE DATA DE 2 APRILIE AM FOST LA ENEL SI AM FACUT CONTRACT PE NUMELE MEU.nNU MAI RASPUNDETI DOMNULE ADRIANTOT DACA NU INTELEGETI.
Ultima modificare: Joi, 27 August 2015
Minca_Sorin, utilizator
Eu inteleg si de aceea raspund. Iata ca ati raspuns dupa mult timp si intrebarii mele. Deci pe 2 aprilie ati mers la ENEL si-ati incheiat contractul pe numele dumneavoastra. Ati procedat corect asa cum spuneam si eu ca trebuie sa procedeze orice cumparator.
Iar ca sa completez eu raspunsul dumneavoastra, va garantez ca pe 2 aprilie ati mers la ENEL cu indexul si s-a achitat consumul imediat si abia apoi ati preluat dumneavoastra drepturile si obligatiile pe baza contractului cu furnizorul.
Asa ati plecat la drum curat si fara probleme cu energia consumata anetrior acestei date. Sigur ca si acolo puteti "beneficia" de niste regularizari, recalculari de accize de prin 2013 sau 2014 ca asa e obiceiul acestor furnizori. Dar sunt sume mici.

Eu nu critic pe nimeni si va felicit ca ati procedat asa cu ENEl-ul.
As fi vrut sa va felicit daca ati fi procedat la fel si cu indexul apometrelor in relatia cu asociatia de proprietari.
Sper ca nu sunteti suparat pe mine ca am incercat sa lamuresc situatia. Poate este mai putin de folos pentru dumneavoastra, care ati patit-o deja, dar va fi de folos pentru multi altii care vor mai trece prin asemenea situatii si vor sti cum sa procedeze daca vor citi dialogul nostru.

Si va rog prieteneste sa respetati regulamentul forumului si sa nu abuzati de scrierea cu litere mari asa cum ati procedat in finalul mesajulu strigand la mine. Nu este nici regulamentar si nici civilizat sa strigam unii la altii.
Multumesc pentru intelegere!

Alte discuții în legătură

Datorie la intretinere de la proprietarul vechi! rusucat rusucat Buna ziua, Ma numesc Rusu Constantin, sunt din Piatra Neamt si va rog sa ma ajutati in urmatoarea chestiune: Acum 2 luni am achizitionat prin Prima Casa un ... (vezi toată discuția)
Restante fost proprietar KinDreD KinDreD Am achizitionat un apt recent si la prima intalnire cu administratorul am fost informat ca fostii proprietari au o \"restanta\" de 356 de m3 apa rece. Cel mai ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere proprietar anterior danv74 danv74 Am cumparat recent un apt in Iasi, prin credit. Fostul proprietar a primit de la asociatia de proprietari o adeverinta ca nu are datorii la asociatie (aceasta ... (vezi toată discuția)