avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diurna interna si externa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diurna interna si externa

Buna seara! Sotul meu are deplasari in tara si in strainatate, atat UE cat si in alte state din afara UE, uneori si cate 2 saptamani, apoi revine sta acasa putine zile si iar il trimite patronul pe unde gaseste lucrari. Sau mai are deplasari zilnice la vreo 50 km distanta de localitatea noastra. Intrebarea mea este daca ar trebui sa i se plateasca o diurna si cat este valoarea acesteia? El are pe cartea de munca trecut salariu minim pe economie si evident ii da undeva la 2000 ron in mana.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:24, 22 Februarie 2016
Daca angajatorul asigura transportul si cazarea, dar fara masa, mai este obligat angajatorul la plata unei indemnizatii catre angajat? Este diurna o obligatie sau ramane la latitudinea acestuia? In mod normal nu ar trebui un act aditional in care sa fie prevazuta diurna? Poate angajatorul sa o puna ca o cheltuiala deductibila daca angajatul nu a semnat nicio foaie? Va multumesc!
Da, este obligat sa plateasca indemnizatia de delegare.

Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.
Ultima modificare: Duminică, 21 Februarie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
In cazul in care nu mi-a fost platita diurna de pe lunile ianuarie-mai 2015 pot face sesizare la ITM? As putea sa-mi recuperez acest drept salarial?
Eu am mai muncit pentru angajator cand eram in paternitate. Acum acesta ma ameninta ca daca il parasc , ma paraste si el ca am muncit in timp ce luam bani pentru cresterea copilului. As putea sa patesc ceva daca angajatorul ma paraste? Nu este si el pasibil de amenda? Mi se pot lua banii pentru copil? Cresterea copilului a fost in perioada iulie 2013-decembrie 2014.
Da, puteti depune o sesizare la ITM.

Nu aveti ce amenda sa platiti dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna si cazare muncitori gabicocis gabicocis Lucrez cu muncitori pe santier adusi din alte localitati.Daca le dau diurna mai mica de 42.50 lei, le pot acorda si cazare?(De ex.20 lei diurna,20 lei ... (vezi toată discuția)
Diurna legal angajat sector privat marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este diurna legal ptr.un angajat dintr-un srl. Va multumesc ! (vezi toată discuția)
Diurna in mediul privat CosteaSonia CosteaSonia Unde as putea gasi legea care se refera la diurna in mediul privat? (vezi toată discuția)