avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gradina si loc parcare fara CF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gradina si loc parcare fara CF

Buna ziua,
Urmeaza sa cumpar un apartament de la dezvoltator cu gradina si loc de parcare inclus (privat) + cota parte din terenul din jurul blocului si drum. Astazi cand am fost sa fac un act aditional la antecontractul de vanzare-cumparare (pt ca CF-urile inca nu au iesit, desi actele ni s-au zis ca din iulie s-au tot depus), ni s-a zis urmatorul lucru:
-gradina si locul de parcare nu au putut fi marcate pe CF ca fiind ceea ce sunt de fapt si ca apartin apartamentelor. S-a putut intabula si trece in CF doar o cota parte mai mare din teren per apartament.
Problema mea este ca am impresia ca cineva minte in toata povestea aceasta si nu as vrea sa fiu tepuita.
Intr-adevar, in anexele antecontractului se specifica faptul ca mi se da gradina si locul de parcare nr X, e hasurat pe anexe si mi s-a spus ca la fel va fi si la contractul final.
Eu ce garantie pot avea ca acele parcele imi vor fi in proprietate? Atata timp cat in CF nu este bine specificat ca este gradina sau parcare si unde sunt pozitionate, poate fi un teren ordinar de pe langa ghena de gunoi. Nu as vrea sa patesc ca si bunicii nostri pe vremuri, ca nu aveau CF pe gradina si la vanzare se judecau cu toti.
Va rog frumos sa imi spuneti parerea dvs si daca s-ar putea intabula pe numele meu ulterior eventual aceste parcele (care daca acum nu apar in CF, nu stiu cum vor aparea peste X ani).
Multumesc!

PS: notarul a spus ca proprietatea in caz de vanzare se va face dupa cele inscrise in contractul de V-C si ca eu sunt proprietar de drept al gradinii si parcarii.
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2015
aben07, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ruxandra17 , utilizator 23:25, 3 Martie 2021
Am mai pus intrebari si din cate am inteles va fi intabulat pe numele nostru ca fiind gradina si loc parcare, specificat exact unde si ce numar de parcare, insa doamna la inscrierea in CF a gradinii si a locului a gresit la inscriere, iar contestatia dura 30 zile, ceea ce e prea mult avand in vedere ca noi luam prin Prima casa.
In CF va aparea ca si cota parte de teren divizata, iar in intabulare ca si gradina si loc de parcare.
Pai ce promite trebuie sa fie si in acte. Nu e, atunci pretul scade proportional.
Cel mai probabil nu vrea sa plateasca costul dezmembrarii (impartirii in parcele) pentru teren.
Vorbiti cu un expert cadastral sa va dea (contra cost) o estimare de pret pentru dezmembrare si scadeti suma (majorata cu minim 10 %) din pretul apartamentului.
Ce ati mai rezolvat? sunt in aceeasi situatie si nu stiu daca sa cumpar sau nu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare de cadastru si intabulare DW DW Buna ziua, Detin in co-proprietate un teren intravilan impreuna cu alti 5 mostenitori. Terenul are 500 mp; mie imi revine 1/4. Terenul nu are cadastru si nu ... (vezi toată discuția)
Nelamurire loc de parcare imobil nou construit psyche383 psyche383 Buna ziua, Doresc sa achizitionez un apartament intr-un imobil nou construit pentru care am negociat un pret de X Euro, pret care include si un loc de ... (vezi toată discuția)
Vanzare bunuri viitoare ContSters21743 ContSters21743 Salve. Am un teren langa Vatra Dornei pe care intentionez sa il impart in parcele de cca 1000 mp. Costurile ocazionate de parcelare le-as suporta eu daca ... (vezi toată discuția)