buna ziua, am si eu o problema cum poate cineva sa costruiasca o cabana fara a cumpara terenul, si fara a avea autorizatie de construire, intrebarea mea este unde trebuie sa ma adresez, exclus sa reclam la primarie in sat sunt pe aceiasi mana si cu politia, va rog sa ma ajutati unde trebuie sa ma adresez, multumesc
este proprietatea mea nu are nici un act, dar fiind la sat ma gandesc ca zice ca nu il vede nimeni, de un an am acte in regula pe el de vanzare comparare de la tatal meu, nu am bani sa ma judec cu el sa plece a construit tot cand nu eram acasa dupa cum am mai spus este pe mana cu autoritatile din sat, fara judecata cum pot sa il fac sa plece de pe teren, multumesc
Fiind un bun proprietate exclusiva , putem discuta de infractiunea de tulburare de posesie.Asa incat , daca acesta va exercita , in continuare , acte de posesie asupra bunului , in vederea sistarii acestora , puteti sesiza Politia....
Cu privire la constructie , puneti-i in vedere cele doua situatii mentionate mai sus:puteti sa-l despagubiti pentru constructia efectuata , sau sa-i solicitati , pe propria cheltuiala , sa o demoleze, olbigandu-l la daune interese pentru prejudiciul cauzat .Atat pentru construire , cat si pentru demolare , sunt necesare autorizatii.
am fost la inspectoratul de stat in constructii si nu o vrut sa imi primeasca reclamatia pe motiv ca trebuie sa merg la primaria din sat sa fac reclamatie am explicat ca sunt pe acceiasi mana si mi-au raspuns ca tot acolo sa merg si daca nu primesc raspuns sa merg la ei , ce sa fac unde asi mai putea sa merg in afara de primaria din sat ca nu are rost sa merg multumesc
buna ziua, am revenit cu problema mea de constructie ilegala, am fost la politia din sat sa depun o plangere impotriva celui care s-a facut cabana pe locul meu si politia mi-a cerut copie dupa contractul de vanzare-cumparare si o copie cf. mentionez ca terenul il am de la parinti dar am facut pe el contract de vanzare cumparare, intrebarea mea este la ce ii trebuie la politie contractul de vanzare cumparare si extras cf. din moment ce poate verifica la primarie daca vrea sa vada ceva, pe mine ma duce gandul ca este pe aceeasi mana cu cel care si-a construit cabana, ce sa fac?, multumesc
avand in vedere cele expuse de dvs., parerea mea este sa va adresati instantei de judecata .
altfel nu prea vad cum constructorul de rea-credinta ar ceda de bunavoie !!
nici nu cred ca o va face !!
decat sa pierdeti terenul mai bine alegeti calea instantei , pt ca dreptatea este de partea dvs .
aveti acte, puteti dovedi dreptul exclusiv de proprietate al dvs si este pacat sa stati in pasivitate !!
nu stiu de ce va este atat de teama sa apelati la serviciile unui avocat din orasul dvs ??
onorariile nu sunt chiar asa de piperate !! binenteles difera de la caz la caz !!
dar eu va sfatuiesc sa apelati la un avocat si sa mergeti in instanta altfel veti avea doar de pierdut !!
Constructie
Dumies
Detin cota parte la o cale de acces. Celalalt ce detine cota parte la calea de acces a amplasat si construit casa pe calea de acces .Eu am fost nevoit sa ... (vezi toată discuția)