avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... modificare plafon indemnizatie ptr. concediu crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

modificare plafon indemnizatie ptr. concediu crestere copil

Intrebare:
imi puteti spune daca intr-adevar s-a modificat de la 1 ianuarie 2016 legislatia referitoare la plafonul de indemnizatie acordat pe perioada concediului crestere copil?
Am inteles ca s-ar modifica SI pentru cel de-al doilea an de crestere copil, indemnizatia de la max. de 1200 lei - la 3400 lei cat era prevazuta ptr primul an?
Adica, mamele vor putea opta sa stea acasa cu copii 2 ani si nu 1 an, DAR vor fi platite pe parcursul celor 2 ani cu max. 3400 lei.
Imi puteti indica si actul normativ? Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:31, 22 Februarie 2016
asa este si acum!!!
oaore ce se schimba? hm! ciudat!
1. Acum este in urmatoarele variante:

- Daca optati pentru CCC pana la varsta de 1 an indemnizatia este de cel mult 3.400 pe luna pe toata perioada.
- Daca optati pentru CCC pana la varsta de 2 ani indemniztia este de cel mult 1.200 lei pe luna pe toata perioada.

2. In varianta votata deocamdata numai de Senat pentru CCC pana la varsta de 2 ani indemnizatia va fi de 3.400 lei pe luna pana implineste copilul 1 an si apoi 1.200 lei pe luna pana implineste copilul 2 ani.
am inteles, multumesc!!!!

nu inteleg de ce nu se doreste ca mamele sa stea cu cel mic SI al doilea an!!!!
sa coboare de la max. 3400 lei la 1.200 lei nu mi se pare in regula. Offff!
Puteti sa puneti intrebarea parlamentarilor care au votat o asemenea varianta.
Pentru ca suntem in Ianuarie 2016, as dori respectuos sa intreb care este stadiul modificarii acestei legi.
A intrat in vigoare? Sub ce forma finala? Multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil mihaelastefan mihaelastefan Sotul este Subofiter. Poate obtine indemnizatie de crestere copil pe o perioada de 2 ani , ???????? 85% din salariu pe 1 AN sau pe 2 ani? ... (vezi toată discuția)
Mod de calcul ccc ambii parinti cristina_2013 cristina_2013 Buna seara, Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza indemnizatia fiecarui parinte in situatia in care fiecare va sta acasa cu copilul mai putin de un an. Daca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil 2015-2016 nyusziful nyusziful Buna ziua. Va rog daca ma puteti lamuri in aceasta problema: ma aflu in concediu de sarcina si lauzie, pana in data de 03.12.2015. Urmeaza sa imi depun actele ... (vezi toată discuția)