avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pastrarea anonimatului pentru reclamatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pastrarea anonimatului pentru reclamatii

Buna ziua.

Nu sunt cunoscator al legilor privint asociatia de locatari, vin aici pentru a afla raspunsul la intrebarea mea.

Asociatia de locatari din blocul unde traiesc s-a hotarat sa instaleze camere de supraghevere in scara blocului si in lift. Asta a fost acum 3 luni, nu am avut nici o problema cu acea decizie. (ni s-a spus ca sunt instalate in cazul unor furturi sau spargeri de apartamente)
Insa saptaman aceasta o persoana a depus un un biletel anonim in cutia cu reclematii din scara blocului. Dupa cateva zile in scara blocului a fost afisat un anunt informand locatarii ca in cazul in care acestia doresc, pot viziona persoana care a depus acel bilet anonim cu ajutorul inregistrarii de la camera de filmat din scara bloculu, cererea pentru aceea inregistrare fiind facuta de presedinta blocului.

Intrebarea mea tine de anonimat, acea persoana care a depus biletul nu are drept la anonimat? La viata privata?

Va rog un raspuns cat mai concis si la subiect.

Multumesc si o zi frumoasa.
Cel mai recent răspuns: bizman , utilizator 19:50, 13 Octombrie 2015
@dtruiacob

Utilizatorul ne-a spus ca aceaste camere video s-au montat cu acordul proprietarilor, iar pe de alta parte ele nu sunt ascunse, sunt puse pe pereti. Impricinatul isi pune problema ca, desi a fost vazut de camerele video, actiunea lui e divulgata locatarilor, prevalandu-se de ocrotirea vietii private.

Trebuie sa i se spuna clar impricinatului ca anonimatul nu nu este considerat viata privata si nu este ocrotit de lege.
Am pus intrebarea pe acest forum pentru a primii un raspuns din punct de vedere legal.

Raspunsurile primite pana acum nu au absolut nici o valoare legala!

Un singur citat din lege am gasit pana acum, si acela ca reclamatia anonima nu este luata in considerare daca nu contine datele celui care a facuta si se claseaza. Daca nu este luata in considerare, atunci de ce a fost cautata persoana care a pus reclamatia? Unde este logica?
He, he!
Dv va referiti la cadrul legal pentru autoritatile statului guvernamentale sau locale.
Asociatia este persoana juridica de drept privat si face ce vrea cu anonimele.
Mihail1972 a scris:
Un singur citat din lege am gasit pana acum, si acela ca reclamatia anonima nu este luata in considerare daca nu contine datele celui care a facuta si se claseaza. Daca nu este luata in considerare, atunci de ce a fost cautata persoana care a pus reclamatia? Unde este logica?

Sa o luam logic daca asa vreti.
Legea nu interzice nici macar autoritatilor, institutiilor statului sa analizeze anonimele. Doar ca aceste institutii nu sunt obligate sa le analizeze si nu sunt obligate sa dea un raspuns, logic pentru ca nu cunosc reclamantul. Dar multe institutii analizeaza anonimele si, de la caz la caz, se folosesc de informatiile din acestea.
Avand in vedere ca intr-o asociatie "lumea e mica", este firesc sa se tina cont de orice informatie. iar daca se poate gasi usor reclamantul sa se discute cu el si sa i se raspunda, sa i se dea lamuriri... Nu de alta, dar e pacat sa treaca viata peste unii fara sa fie bagati in seama si fara sa afle raspunsuri la ceea ce-l intereseaza.


Buna seara!. D-le Adriantot, anonimii nici nu vor sa primeasca vreun raspuns, vor doar sa produca disconfort si stres. Ceva de genul;'' i-am facu-to". Sunt oameni care din intrigi, barfa si;''' sa-i moara capra vecinului'' traiesc ei si se simt/ cred ei ca sunt persoane importante. Anonimii sunt persoane frustrate vesnic,personalitate diminuata/nesemnificativa= un nimeni./ ''anonim''

Alte discuții în legătură

Montare camere video la intrare in bloc si pe paliere dianahauk dianahauk Locuiesc intr-un bloc care are propia asociatie de proprietari. la ultima sedinta s-a discutat despre montarea camerelor video la intrare in bloc si pe ... (vezi toată discuția)
Inregistrare camera video bloc - pentru altceva decat siguranta locatarilor iclaudialeonora iclaudialeonora In blocul in care locuiesc au fost montate camere de supraveghere. Scopul lor, cand a fost facuta propunerea de cumprare/instalare etc, era pentru siguranta ... (vezi toată discuția)
Instalare camere video la bloc mira55 mira55 In cadrul comitetului executiv s-a hotarat montarea de camere video in bloc. 5-6 proprietari contesta verbal decizia luata invocandu-se faptul ca ar fi ... (vezi toată discuția)