avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... loc de parcare resedinta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

loc de parcare resedinta

Buna ziua,

Am citit un extras din Regulamentul de atribuire al parcarilor de resedinta al ADP sector 2 (cred, fiindca nu le-am gasit pe net, ca este general valabil si pentru celelalte sectoare) si am o nedumerire: de ce singurul criteriu de atribuire al locurilor de parcare este cel al ordiniii cronologice a inregistrarii cererilor?

De ce, daca locatarii/proprietarii unui imobil isi tin de ani de zile masinile parcate in aceleasi locuri, respectandu-si locurile de parcare fara a avea marcaje sau autorizatii, nu era firesc ca acest obicei al locului, aceasta 'cutuma' sa-i spunem, sa fie luata in calcul de Primarie?

Am fost plecat 2 saptamani din localitate si in acest interval de timp au marcat locurile de parcare din spatele blocului.
Astazi m-am dus astazi la ADP sector 3 sa depun cerere pentru locul in care parchez masina de ani de zile (chiar si atunci cand era teren viran) si mi s-a spus ca locul cu numarul respectiv nu este disponibil deoarece a fost solicitat de catre altcineva cat am lipsit, respectiv sa-mi aleg alt loc!

Apoi, care este data exacta a inregistrarii cererii, ce constituie criteriul cronologic de departajare?
Aceea a introducerii cererii de atribuire a unui loc de parcare, cu caracter general, cerere pe care am facut-o catre Primarie acum un an, pe 02.07.2008, si pentru care am primit si numar de inregistrare, sau data celei de a doua cereri, care se face ulterior numerotarii locurilor si in care se specifica locul dorit?
Fiindca daca data luata in calcul este cea a depunerii primei cereri, cea de acum un an, sunt convins ca as obtine locul dorit!

Va multumesc si ma scuzati pentru timpul rapit!

Cel mai recent răspuns: Dacos , utilizator 22:49, 21 Noiembrie 2011
Buna ziua,

Am si eu o intrebare legata de aceste locuri platite. Cum spune regulamentul : ca se pot ocupa si de alte masini pe perioada zilei sau chiar daca locul este gol nu imi pot parca masina pe el pana la ora 18-19 ?
De ce intreb asta : imi las masina ziua pe locul unui vecin care nici nu mai locuieste in bloc(are apartament, dar nu locuieste aici) si din cand in cand, vine pe acasa si imi lasa si cate un bilet in parbriz. Mentionez ca masina este lasata acolo ziua intre 10 si 18. As vrea sa stiu exact cum e, eventual daca am de unde scoate de pe net regulamentul, sa stiu cum e, daca gresesc eu sau simtul proprietatii e prea dezvoltat la vecinul acesta.

Multumesc!
Cauta pe site-ul P Sector 2 si pe al P Generale
Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2009
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
O intrebare,

am primit prin posta un proces verbal de constatare cu amenda de la 1500 ron la 2500 ron intrucat am parcat abuziv pe un loc cu plata.
ora constatarii 3 dimineata. martor - proprietarul.

mi se pare stupid ca un astfel de locatar sa vina la 3 dimineata si sa sune la politie...intelegeam sa-mi puna un biletel, sa ridice stergatoarele, etc dar sa te bucuri ca un fraier primeste 600 euro amenda in romania e prea de tot.
stupida mi se pare si valoarea acestor amenzi, e ridicol sa percepi sume colosale ptr vina de a parca in miezul noptii intr-un loc rezervat.

deci ce mai pot face in acest caz, ?
Mie mi se pare stupid sa va revoltati ca cineva isi permite sa va amendeze pentru ca va permiteti sa incalcati legea.
Daca erati in Germania primeati 2000 de euro amenda.
Daca omul acela plateste parcarea .. nu vi se pare normal sa si beneficieze de ea?!
@ apaidiu ...Totusi , cuantumul amenzii pare cam mare , in raport de fapta savarsita.Sigur , detaliile nu le cunoastem (spre exemplu , durata parcarii ilegale).So...:)

Alte discuții în legătură

Lege parcare in fata blocului BlaKy BlaKy Buna ziua, Am tot cautat pe net si nu am gasit legea in vigoare care spune in ce conditii de inchiriaza aceste parcari. Problema este: De cateva zile s-au ... (vezi toată discuția)
Drept parcare pe spatiul public din fata complexului rezidential DanutCaragata DanutCaragata Buna ziua, Locuiesc intr-un ansamblu rezidential format din 4 blocuri. Pe trotuarul din fata, au fost rezervate locuri de parcare de catre cativa dintre ... (vezi toată discuția)
Insusire loc de parcare public alex2 alex2 Buna ziua, De 2-3 luni ma confrunt cu o situatie destul de neplacuta. Unul dintre vecinii mei si-a insusit un loc de parcare public si nu mai lasa pe nimeni ... (vezi toată discuția)