avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1756 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Discurs de candidat la presedintie. Tu ce ai spune?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Discurs de candidat la presedintie. Tu ce ai spune?

Discutia e simpla. Gandeste-te ca ai candida (chiar daca e aiurea fie si gandul ca ai face-o) si incearca sa creionezi un mic discurs pe care l-ai spune oamenilor. Cum ti-ai defini persoana? Ce program ti-ai alege?

E un fel de joc. Din care ar trebui sa invatam cu totii ca lumea e altfel decat auzim la televizor.

Maine, aceasta discutie este sustinuta si de un editorial publicat in Avocatnet.ro:
www.avocatnet.ro/index.html/...

Deci, ce discurs crezi ca merita cei din jur? (n-am spus nimic de discursurile care ar convinge, dar putem discuta si despre ele). B-)
Alin Popescu a scris:

Si pe langa discutia asta, ma gandeam ca ar fi momentul sa deschidem si alte discutii:
- Votez pentru ca...
- Nu votez pentru ca ...
- Top 3 rezolvari pe care ar trebui sa le gaseasca politicienii
- etc.
Ce parere aveti?

De ce nu te votez, stimat Politician

Tu zambesti pentru ca trebuie. Zambetul meu e, de cele mai multe ori, singurul dar pe care-l pot oferi celor din jur.

Tu plangi pentru ca ai invatat cum. Eu plang pentru ca pot simti durerea.

Tu stii ce trebuie facut. Eu nu am nici macar certitudinea faptului ca nu te voi mai vota vreodata.

Tu ma iubesti, nu-i asa? Eu nu vorbesc despre iubire.

Tu esti intotdeauna sincer. Eu incerc sa nu mint.

Tu esti puternic. Eu gasesc puterea in ceea ce primesc si in ceea ce ofer celor din jur.

Tu ai ceea ce-ti doresti. Eu am doar multe nevoi, vise si sperante.
Dar nevoile, visele si sperantele mele nu sunt o moneda de schimb.

Gabriela Pintea
Gabriela Pintea a scris:

Alin Popescu a scris:

Si pe langa discutia asta, ma gandeam ca ar fi momentul sa deschidem si alte discutii:
- Votez pentru ca...
- Nu votez pentru ca ...
- Top 3 rezolvari pe care ar trebui sa le gaseasca politicienii
- etc.
Ce parere aveti?

De ce nu te votez, stimat Politician

Tu zambesti pentru ca trebuie. Zambetul meu e, de cele mai multe ori, singurul dar pe care-l pot oferi celor din jur.

Tu plangi pentru ca ai invatat cum. Eu plang pentru ca pot simti durerea.

Tu stii ce trebuie facut. Eu nu am nici macar certitudinea faptului ca nu te voi mai vota vreodata.

Tu ma iubesti, nu-i asa? Eu nu vorbesc despre iubire.

Tu esti intotdeauna sincer. Eu incerc sa nu mint.

Tu esti puternic. Eu gasesc puterea in ceea ce primesc si in ceea ce ofer celor din jur.

Tu ai ceea ce-ti doresti. Eu am doar multe nevoi, vise si sperante.
Dar nevoile, visele si sperantele mele nu sunt o moneda de schimb.

Gabriela Pintea

Stimata Doamna Consilier,
Desi nu este prevazut in constitutie sau in alte legi,dreptul la a visa nu va va fi ingradit niciodata.De asemeni nici dreptul de a avea nevoi.Puteti chiar sa si sperati.
Vedeti cate drepturi aveti ?
In primul rand as spune tot ce am reusit sa realizez pana la data candidaturii.
In al doilea rand, voi specifica, ca sunt deschisa sa raspund in cel mai scurt timp la toate intrebarile.
Apoi, as ruga opozitia sa faca tot posibilul sa verifice si sa spuna tot ce are reprosat pana la alegerea mea ca presedinte, pentru ca mi-as dori ca activitatea sa nu imi fie perturbată de nimicuri si rautati neconstructive.
Avand in vedere ca electoratul e saturat de informatii care , in final , nu-si gasesc aplicabilitate practica , de vreun fel , eu as aduce un element de noutate :

Nu as mentiona o lista limitativa a obiectivelor , insa as lasa trasaturile mele umane sa transpara cateva idei carora as dori sa le gasesc o finalitate .
Gandesc ca oamenii ar cauta , de aceasta data , o persoana sincera , determinata.

O persoana careia i-ar placea sa organizeze lucrurile de-o anumita maniera , sa existe o separatie a acestora , nu un amestec , care ar aduce mai multa confuzie.

Exista un precedent in care increderea le-a fost lezata.Si atunci arta persuasiunii devine mult mai greoaie.

Chiar daca , in aparenta , discursul de candidat la presedintie e un monolog , in care , practic , acesta transmite un mesaj , din punctul meu de vedere , prin mijloace non -verbale , eu l-as transforma , oarecum , intr-un dialog , in care si poporul mi-ar comunica ceva .

As preciza ca presedintia implica si ideea de echipa , ideea de solidaritate , sigur , in anumite momente.
Cred ca electoratul cauta , in mod evident , o persoana care sa gaseasca si sa poate auzi problemele lor .In mod real, si,odata identificate , solutia poate fi relevata.
E esentiala capacitatea de analiza , e foarte benefic sa gasim "substratul " lucrurilor , pentru a-l aduce la suprafata , iar o gandire profunda ajuta la a fi ancorat in realitate.
Mai aduc in vedere cateva notiuni care m-ar ajuta : libertatea si deschiderea catre anumite sectoare ale vietii , flexibilitatea .As sublinia ideea ca-mi place esenta , nu aparenta , ca sunt unul dintre oamenii pe care ii inspira mai mult "ideea de a fi " , si nu de "a avea".

Toate aceste lucruri transpuse nu intr-un limbaj tern , lipsit de substanta , ci animat de o dorinta reala , care ,ar ajunge la anumite persoane capabile sa o identifice , sa o perceapa ca fiind autentica , si sa creada in ea .

Indraznesc si eu....

;)
Discursul tau, Ioana, pare , inca de la prima citire, unul plin de bune intentii. Daca si in realitate , cel care cauta sa isi inlesneasca drumul inspre presedintie , uzand de acest mijloc ...de convingere, ar simti ceea ce spune, a m putea deveni cu adevarat o natiune ..norocoasa .Insa , in subsidiar, stim , si am putea deduce cam ce gandeste cu adevarat candidatul. Stii cum e? Ca un act fictiv, care este facut public, insa, in constiinta ...cititorului de discurs, se mai afla un alt discurs, subsecvent, cel care reprezinta vointa reala a sa. Daca am putea sa invocam fictivitatea discursului public, sa cerem sa fie anulat ... si sa putem demasca adevaratele intentii ale acelora care cred ca , prin intermediul titlului pe care il vor obtine, tara va deveni tara lor proprie , si toate resursele ei vor sluji scopului lor. Spuneam intr-o postare anterioara ca , in m od cert, exista oameni de o incontestabila valoare si integritate morala in tara aceasta, insa aceia , din pacate, stau deoparte si urmaresc acest show nesfarsit.
Stau si ma gandesc ca totusi, a-ti asuma totusi o astfel de misiune, nu este nici pe departe una simpla, ea imlica o gramada de responsabilitati, pe care, nu te poti preface ca nu le ai, dar consider ca nu trebuie sa se angreneze in asa ceva cei care nu se simt capabili si mai ales , cei care au constiinta. Sunt insa oameni avizi de putere, de fapt, cred ca asta ii motiveaza, puterea. Cand detii puterea, poti obtine orice. Iar promisiunile...eu , personal, am ca principiu, faptul de nu face nici un fel de promisiuni. Nu este nimic care sa ma asigure ca le pot duce la indeplinire si ca atere, spun intotdeauna: nu promit, insa voi incerca. Si asta fiindca nu imi doresc sa produc dezamagire, mi se pare cel mai oripilant lucru, sa nu ma i poti privi in ochii celorlalti, pentru ca nu ti-ai putut respecta promisiunea. Eu cred ca intr-un discurs, care nu ar contine promisiuni ale unor fapte a caror rezolvare se stie din start ca este uneori imposibila , ar fi unul mai bun decat cele pline de ..minciunele. Deja ar spori sansele respectivului candidat. Si n u ar insemna o neasumare a viitoarelor sarcini, ci doar ..sinceritate, vigilenta. Si intr-adevar, pe langa un discurs scris si spus intr-o maniera diferita , un plus de reusita ii confera si prezenta, sarmul, realizarile acelui candidat, poate chiar popularitatea lui . Un discurs se adreseaza , desigur, intregului electorat, insa , trebuie sa se adreseze mai ales , cu limbajul potrivit a fi inteles de cei mai multi, deci, exprimarea , intonatia , simplitatea unui mesaj , mesaj insa care sa atinga esentialul , si, sa fie un altfel de discurs decat cele de pana acum. U nasemena discurs poate fi scris, nu este prea greu, insa, daca nu este rostit de cine trebuie, el va suna fals, oamenii vor percepe asta ....

Alte discuții în legătură

Cu cine votati? Admin Admin Care candidat a reusit sa va trezeasca sentimentul ca nu mergeti degeaba la vot? Ce asteptari aveti de la candidatul cu pricina? Va rog sa mentionati numele ... (vezi toată discuția)
Și, ați votat astãzi? de ce? Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Bună ziua! Ați votat astăzi? Dacă da, de ce da? Dacă nu, de ce nu? Eu nu am votat. Ultima oară când am votat îmi amintesc, alături de alte ... (vezi toată discuția)
Mai credeti in politica? Admin Admin Unii spun ca nu-i intereseaza cine e presedinte, cine e prim ministru si cine e in parlament. Mergand pe acelasi fir al discutiei, probabil ca nu ii ... (vezi toată discuția)