avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1756 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Discurs de candidat la presedintie. Tu ce ai spune?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Discurs de candidat la presedintie. Tu ce ai spune?

Discutia e simpla. Gandeste-te ca ai candida (chiar daca e aiurea fie si gandul ca ai face-o) si incearca sa creionezi un mic discurs pe care l-ai spune oamenilor. Cum ti-ai defini persoana? Ce program ti-ai alege?

E un fel de joc. Din care ar trebui sa invatam cu totii ca lumea e altfel decat auzim la televizor.

Maine, aceasta discutie este sustinuta si de un editorial publicat in Avocatnet.ro:
www.avocatnet.ro/index.html/...

Deci, ce discurs crezi ca merita cei din jur? (n-am spus nimic de discursurile care ar convinge, dar putem discuta si despre ele). B-)
SC EGCO IDEAL SERVICES S.R.L. a scris:

Ce este important ,este faptul ca oamenii s-au saturat de"gogosi",indiferent ce nume poarta acestea.Oamenii s-au saturat de demagogie patriotarda,scoasa la minut din minti mai mult sau mai putin infierbantate,de politicieni verosi si de tot caruselul de candidati care inseamna"nimeni" si care vin de nicaieri.Poporul acesta se simte jignit pentru ca nimeni si nimic nu il mai reprezinta, ,pentru ca nu aude ceva doct,ci numai cuvinte searbede neacoperite de realitatea noastra cotidiana.Poporul acesta este pus intr-o situatie paradoxala,aceea ca din nimic sa aleaga ceva.Cred ca trebuie sa mai treaca multa apa pe Dunare pentru a se rezolva ceva,pentru ca"zeroul" din vitrina si etalat cu nonsalanta sa se transforme in "zero virgula ceva" .
Numai noi sunte singurii care ne putem raspunde la intrebarea:"cat de mult mai este pana departe ?"

Credeti ca s-au saturat?

Sa nu uitam ca acum cateva saptamani s-au ales reprezentantii romaniei la Parlamentul Europei...
Iar printre ei...:(:(:(

Uite ca a aparut si primul discurs concret! Bravo trope!
Cum n-am avut degand pana acum sa candidez la Presedentia Romaniei, nu m-am gandit cum si ce fel de discurs sa constuiesc.:-/
Dar nici nu m-am regasit in vreunul purtat de cei ce-si doresc sa fie eroii natiunii, caci asa cum s-au prezentat pana acum, se prezinta si cu siguranta se vor prezenta, nu am decat a spune:"Niste moftangii, domnule!".:rolleyes:

Discursul de tip caragialesc mi se pare a fi mai onest acum:"Dragi cetateni! Nu MA VOTATI! V-am mintit! Deci, Nu Ma VOTATI!!!"X-(
Cam asa isi striga discursul un celebru personaj din "Titanic Vals"de Tudor Musatescu.

Pot eu oare sa-l contrazic? NU!

Daca ma uita la falitii nostri, ce-si identifica personalitatea mercantila cu sloganuri pline de obraznicii, ce sa mai zic?!
Dar eu cu cine votez?! :hm:se va intreba bunul cetatean turmentat de sloganurile parfumate cu bere si mici...asta este intrebarea finala.

In rest, nu pot sa va spun ca oricum ar fi important este strigarea:Hai la votare!=D>
Membrilor asociati, in primul rand, si angajatilor (in subsidiar) se adreseaza discursul! Sau... nu? :wassat:

Asta ma intreb: cui se adreseaza anumite persoane cu discursurile? Cele mai multe discursuri – desi par cuvinte rostite din suflet – nu prea au legatura cu atributiile ce urmeaza a le avea cel ales... Cel care vrea sa fie ales stie ca nu poate face nimic de unul singur (si cei mai multi nici nu spera).

Cat despre ierbivore... Acestea sunt sceptice! Asta-mi spune miscarea mandibulei lor: hm-hm-hm... Scepticismul personificat! Orice le-ai ”spune” te privesc gales, ca si cum ar gandi: ”Vorbeste in punga, ca te ascult mai tarziu”.
Ma gandesc serios sa preluam intr-un articol spicuiri interesante din discursurile din aceasta discutie. Cine stie, poate ca unele dintre ele vor reusi sa ii faca pe oameni sa vada dincolo de varful pantofului (via trope_doi :) ). Asa ca, daca aveti ceva de spus celor care va asculta, acum e momentul.

Si pe langa discutia asta, ma gandeam ca ar fi momentul sa deschidem si alte discutii:
- Votez pentru ca...
- Nu votez pentru ca ...
- Top 3 rezolvari pe care ar trebui sa le gaseasca politicienii
- etc.

Ce parere aveti?
Top 3 rezolvari pe care ar trebui sa le gaseasca politicienii ar fi un subiect interesant...
Un top care se poate dovedi greu de stabilit.

Alte discuții în legătură

Cu cine votati? Admin Admin Care candidat a reusit sa va trezeasca sentimentul ca nu mergeti degeaba la vot? Ce asteptari aveti de la candidatul cu pricina? Va rog sa mentionati numele ... (vezi toată discuția)
Și, ați votat astãzi? de ce? Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Bună ziua! Ați votat astăzi? Dacă da, de ce da? Dacă nu, de ce nu? Eu nu am votat. Ultima oară când am votat îmi amintesc, alături de alte ... (vezi toată discuția)
Mai credeti in politica? Admin Admin Unii spun ca nu-i intereseaza cine e presedinte, cine e prim ministru si cine e in parlament. Mergand pe acelasi fir al discutiei, probabil ca nu ii ... (vezi toată discuția)