avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Protectia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Protectia copilului

Studenta la facultate de stat, bursiera, in varsta de 24 de ani, parinti divortati, tatal recasatorit cu un copil minor iar mama, care mai are un copil in varsta de 15 ani a dat-o afara din casa.
Sunt matusa din partea tatalui. Vreau sa o ajut. Cum pot sa o fac, dat fiind faptul ca pe cartea de identitate nepoata mea are domiciliul la mama, insa aceasta din urma desi i-a restituit cheia de la casa nu-i permite sa foloseasca utilitatile si nici sa se atinga de mancarea din frigider?!
Va mulţumesc pentru răspuns, stimată doamnă.

Il aşteptam, convinsă şi eu că sunteţi matuşa (tare adevărată, după cum a spus mai sus Ares-3).

Dar m-aţi uimit, mi-aţi creat un dubiu prin modul de reacţie la banalul meu răspuns conţinând expresia "sunteţi ... libere".

Iată ce aţi răspuns dvs.

VulcuSimona a scris:

Regret că nu ați fost atentă!

Trebuie să vă contrazic ...

... nu suntem ... libere.

:O

Da, par scoase din context, dar e şi asta tot... analiză pe text.

În plus, până la sfârşitul postării v-aţi mai şi ... detaşat de mătuşa, vorbind despre dvs. la persoana a III-a. :confused: (şi başca în paragraful referitor la ...îndatorarea studentei). Era si mai straniu că nici despre fiul dvs. n-aţi zis: fiul meu, ci fiul ei ...

Mă iertaţi doamnă. Gramatica aceasta poate ascunde şi ..alte soiuri de oameni.
Obiectiv vorbind, cum aş putea eu să fac diferenţa dintre OM şi ... (dacă tot aţi reuşit detaşarea din întâmplare, imaginaţi-vă o clipă alt fel de om care ar putea să facă surfing pe valul de emoţie creat de "nepoata" în nevoie).

Obiectivitate, de acord. Dar cum ştii dacă eşti obiectiv ori te-a luat valul subiectivităţii în folosul te miri cui? Dintr-un dialog la distanţă ...la fără frecvenţă? (când te uiţi în ochii omului mai ai şi alte semne după care să-l judeci/să-l cântăreşti, în afară de analiza pe text şi ...alte chei de control).

M-am văzut nevoită să postez într-un anume fel, ca să observ reacţia. Şi m-am bucurat să văd că mi-aţi răspuns povestind despre mama dvs. ...nu "explicându-mi" ceva despre mama mea... Cred că întelegeţi metafora.

Mai bine risc să dau cu roşii (după cum a spus Ares3) într-un OM, decât să ajut ...alt soi de oameni. Iubesc oamenii, dar nu pe toţi. Şi vreau să ştiu şi eu cui acord ajutorul.

Şi acum, după lunga introducere, spuneţi-mi, pensia de 74 lei (nici nu cred că mai există vreo altă pensie de acest cunantum) a fost obţinută de fată după majorat? Sau a fost obţinută de mama fetei, pe vremea când era minoră?

Existenţa bursei nu o împiedică pe fată să obţină pensie (majorarea pensiei) de la părinţi, dacă dovediţi că nu este îndestulătoare pentru nevoile sale. O puteţi ajuta mai mult ca martor în proces. Fata trebuie să deschidă acţiunea. Şi apropo, dacă tot e majoră, de ce nu vorbeşte/vorbiţi la poştă să nu mai elibereze mamei banii aceia.


Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2015
romascanu, moderator
Eu sunt in dezacord, uman vorbind, caci vad ca nimeni nu se opinteste juridic...
Nu cred ca ii este de ajutor fetei nici atitudinea dv., ambele va raportati la aceleasi valori si va victimizati. Nu stiu de ce, nu spoun ca viata o fi fost dreapta, insa nu o ajuta.
Am aratat ca mama o intretine,juridic vorbind, asigurand casa, acum vad ca ii mai da si bani de mancare. Nu mult, nu suficient, insa nici nu stiu ce ii ajunge si ce nu din bursa aceea, ca am intrebat insa degeaba... in loc de gasit solutii si raspuns la nelamuriri, ne axam pe plangeri.

Dupa mine, ambele sunteti libere. Si eu sunt libera, si eu o pot lua la mine si vecinul meu daca vrea. Cu toate pisicile mele si copiii lui.
Totul porneste de la gandirea libera, nu din alta parte.
Eu cred ca cel mai mare bine si-ar face studenta din poveste daca ar lasa scoala ca sa-si repare putin stima de sine, ca medic fara asta nu face mare lucru.
Poate ar ajuta sa intervina sa ne spuna si noua cateva randuri, sa vedem cum se raporteaza la ea, daca ea crede ca merita intretinere de la o mama pe care, uneori, o intretine la randul ei... dandu-i din bursa, facand mancare si curat...

Va spun sincer, v-as ajuta mai mult, insa nu inteleg, juridic, cum stau lucrurile. Ba mama nu ii asigura intretinere, ba ii asigura casa, ba si 50 de lei de mancare saptamanal la doi copii, ba de fapt fata ii da mamei din bursa, ba...

Daca imi spuneti odata, coerent, situatia, incerc sa va dau un sfat.
Totusi, orice sfat ar fi, el e destinat adultilor liberi. Daca nu va simtiti asa, oricat de bun ar fi el, nu va va fi de ajutor, regret.
Pentru partea de victimizare, verificati ONGurile care ajuta victimele diferitelor tipuri de violenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul familiei sau probleme juridice de familie ionutpep ionutpep Bună ziua. Am doi copii cu fosta soție, o fată de 12 ani care locuiește cu ea și o fată de 18 ani care locuiește cu mine, tutela fiind comună. Fata cea ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati! dut... dut... Buna ziua, Sunt un tanar de 18 ani, am fost dat afara din casa si momentan stau la matusa mea. Mentionez ca sunt in clasa a 12-a si pe langa faptul ca am in ... (vezi toată discuția)
Obligatiile parintilor asupra copilului major in facultate Ady22 Ady22 Parintii mei sunt divortati, si eu stau cu tata. Tata ameninta ca ma da afara din casa si ca nu mai imi da bani de mancare (dat fiind ca noi mancam separat si ... (vezi toată discuția)