avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme Asociatie debransare si instalare centrala ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme Asociatie debransare si instalare centrala termica pe gaz

Buna ziua!
Am cumparat un apartament vechi care este bransat la sistemul comun de incalzire si deoarece doresc sa-l renovez as dori sa montez si centrala proprie pe gaz.

Primul pas este sa depun documentatia pt proiectul de gaz unde este nevoie si de o adeverinta de la asociatie ca nu am datorii.

Dupa multe amanari si neintelegeri am reusit sa vb cu administratorul de asociatie care a fost foarte interesat de ce am eu nevoie de adeverinta respectiva....la inceput a sustinut ca NU poate sa-mi elibereze aceasta adeverinta daca nu ii spun pt ce imi trebuie... (chiar daca eu NU am datorii)

(A trebui sa fac o cerere sa devin membru al asociatiei.)

Pana la urma i-am spus ca doresc sa-mi pun centrala proprie moment in care efectiv a devenit "diabolic" spunandu-mi ca aici in acest bloc nu poate sa-si puna nimeni centrala fiindca trebuie acordul asociatiei si oricum eu o sa primesc aviz negativ ... exista asa ceva ??

1. Nu reusesc sa inteleg atitudinea acestui administrator .... (in cuvinte nu pot sa descriu atitudinea lui.... si de ce il deranjeaza pe el asa mult daca eu vreau centrala proprie...)
2. Nu inteleg cum e posibil in 2015 daca am propriul meu apartament de ce am nevoie de acordul asociatiei sa-mi pun centrala termica ????

Pana la urma a ramas ca voi primi adeverinta peste cateva zile.

Mentionez ca in scara este deja un vecin care are centrala proprie, debransarea efectiva normal ca numai in sezonul cald vreu sa-l fac...si nu cred ca administratorul asociatiei este intreg la minte ....

Este posbil asa ceva ??? este posibil ca asociatia de propr. sa ma impiedice sa-mi pun centrala proprie??

CE este de facut ? cand ar trebui sa depun cererea de debransare ca sa ma pot debransa in Aprilie sau Mai cand se opreste incalzirea?

Multumesc!

Daca vreti sa va instalati centrala proprie trebuie sa incercati. Daca incercati aveti sanse iar daca nu incercati, nu.
Ca sa recapitulam pe scurt:
- va trebuie acordul asociatiei de proprietari prin semnatura vecinilor si apoi a presedintelui asociatiei
- va trebuie acordul furnizorului de agent termic
Vi se poate impune suportarea unior cheltuieli de echilibrare a instaltiei comune daca va debransati
Daca exista un vecin ce are centrala proprie deja in functiune, acesat trebuie sa va aprobe legarea la coloana de gaz instalata de el contribuind si dumneavoastra la cheltuiala ce afacut-o el cu aceasta instalatie. Furnizorul de gaz nu va aproba o alta coloana de gaz.
Pana in vara aveti timp sa va documentati, sa discutati cu vecini ca poate mai vor si altii sa se debranseze...
Buna ziua inca odata!

Azi trebuia sa primesc adeverinta de la asociatie ca NU am datorii...

Desi luni cand am cerut aceasta adeverinta am platit administratorului tot.

El mi-a spus ca pe miercuri este gata adeverinta (nu mi-a spus nimic de acord)... acum spune ca nu poate sa-mi elibereze aceasta adeverinta fiindca eu nu am lasat o copie dupa acordul vechinilor sa ma bransez la coloana de gaz..... INCREDIBIL!!!!

Cum se poate asa ceva ???? :O
CE legatura are adeverinta ca nu am datorii cu acordul de la vecini ???

In afara sa actionez in instanta mai pot sa fac ?

Mentionez ca presedintele de asociatie a spus ca el nu se baga fiindca el nu cunoaste legislatia ... :O

domnule faceti reclamatie la primarie ,serviciul asociatiei de proprietari si spuneti ce se intampla.administratorul e doar un angajat si daca presedintele nu cunoaste legea nu il absolva de vina.
informatil pe presedinte ca in cazul neeliberari adeverintei ii actionati in judecata.
nu va costa mult si sigur va castigati bani inapoi.
cred ca asta o sa fie solutie fiindca deja sunt terminat psihic ...si tot incerc sa rezolv amiabil fiind nou proprietar nu vreau sa fac "valuri" dar vad ca efectiv sunt luat de fraier asa ....

Adunarea AGA pote acorda aviz negativ la debransare ???
Sau poate doar sa ceara acel referet tehnic prin care sa se calculeze cat trebuie sa platesc dupa debransare?

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Probleme cu acordul asociatiei pentru montarea unei centrale alicep alicep Buna dimineata. Ce pot face daca asociatia de LOCATARI(da,mai exista!),de fapt administratorul care face legea la noi in bloc,refuza sa-mi semneze adeverinta ... (vezi toată discuția)
Mai este posibila instalarea de centrală termică proprie pe ... catalinamariad catalinamariad Mai este posibila instalarea de centrală termică proprie pe apartament in blocurile vechi? In majoritatea anunțurilor de vânzare apartamente se ... (vezi toată discuția)
Semnatura vecini debransare energie termica pati pati Buna ziua, As dori sa stiu ce pot sa fac in situatia in care doresc sa-mi montez centrala termica, intr-un apartament pe care l-am cumparat recent, iar ... (vezi toată discuția)