salut,
mam informat putin care este treaba cu acordul vecinilor, si in unele hotarari judecatoresti ,vecini nu isi dadeau acordul din rea credinta,genu' nu vreau sa til dau ca asa vreau eu .
instantele au apreciat ca refuzul nejustificat de dare a acordului a fost cu rea credinta si nu sau adus argumente legale prin care sa isi exprime refuzul.
am citit un caz ieri in care intrun bloc un 2 vecini au cerut acordul celui de al-3-lea. pt a monta centrala termica si pt a trage teava de gaze din bloc.la un an sa decis si cel deal 3 lea sa isi monteze centra si cand sa dus la unu dintre ei 2 nu a vrut sai dea acordul,
el ia spus ca suporta si el cheltuielile de instalare proiectul aduceri tevi de gaze.
la dat in judecata si in instanta a zis cai raman peretii reci din cauza ca se debranseaza de la caldura,dar omu ia spus ca instaleaza centrala si e nevoie de acordul lui pt a face proiectul de montare a centralei si pt bransarea la teava.
omu a castigat in instanta si cel care ia refuzat acordul la obligat sa plateasca daune morale de 10 pe zi de intarziere de la refuzul de ai da acordul si cheltuieli de judecata si cel care la dat in judecata cheltuielile de aducere a tevi in bloc pe cota parte indiviza.
trimiteti o cerere administratorului si asociatiei in care daca va refuza ducetiva in instanta,depuneti toate actele (proiect de montare a centralei acordul vecinilor care va trebuie ) si datii in judecata si cereti daune morale de 20 pe zi
aici o speta similara la noi in pitesti ,dar aici este cu hotararea adunarii generale de anu mai acoda debransari de la sistem si instanta lea dat dreptate reclamantilor care au vrut sa isi monteze centrala apartament
[ link extern ] /
PS am sa caut si speta de mai sus si pun lincul