Buna ziua!
Am cumparat un apartament vechi care este bransat la sistemul comun de incalzire si deoarece doresc sa-l renovez as dori sa montez si centrala proprie pe gaz.
Primul pas este sa depun documentatia pt proiectul de gaz unde este nevoie si de o adeverinta de la asociatie ca nu am datorii.
Dupa multe amanari si neintelegeri am reusit sa vb cu administratorul de asociatie care a fost foarte interesat de ce am eu nevoie de adeverinta respectiva....la inceput a sustinut ca NU poate sa-mi elibereze aceasta adeverinta daca nu ii spun pt ce imi trebuie... (chiar daca eu NU am datorii)
(A trebui sa fac o cerere sa devin membru al asociatiei.)
Pana la urma i-am spus ca doresc sa-mi pun centrala proprie moment in care efectiv a devenit "diabolic" spunandu-mi ca aici in acest bloc nu poate sa-si puna nimeni centrala fiindca trebuie acordul asociatiei si oricum eu o sa primesc aviz negativ ... exista asa ceva ??
1. Nu reusesc sa inteleg atitudinea acestui administrator .... (in cuvinte nu pot sa descriu atitudinea lui.... si de ce il deranjeaza pe el asa mult daca eu vreau centrala proprie...)
2. Nu inteleg cum e posibil in 2015 daca am propriul meu apartament de ce am nevoie de acordul asociatiei sa-mi pun centrala termica ????
Pana la urma a ramas ca voi primi adeverinta peste cateva zile.
Mentionez ca in scara este deja un vecin care are centrala proprie, debransarea efectiva normal ca numai in sezonul cald vreu sa-l fac...si nu cred ca administratorul asociatiei este intreg la minte ....
Este posbil asa ceva ??? este posibil ca asociatia de propr. sa ma impiedice sa-mi pun centrala proprie??
CE este de facut ? cand ar trebui sa depun cererea de debransare ca sa ma pot debransa in Aprilie sau Mai cand se opreste incalzirea?
Ordinul A.N.R.S.C. nr. 91/2007 pentru aprobarea Regulamentului-cadru al serviciului public de alimentare cu energie termica - art. 246, 247, 248 alin. 2, 249, 251, 252, 254, 303 alin. 3
art. 246
Deconectările individuale ale unor apartamente situate în imobile de locuit tip bloc - condominii, alimentate cu energie termică din sistemul energetic de interes local, indiferent de cauze, se pot realiza în următoarele conditii cumulative:
a) să se modifice contractul de furnizare al energiei termice, prin act aditional, la solicitarea reprezentantului legal al asociatiei de proprietari/locatari, ca urmare a modificării puterii termice instalate în condominiu, cu acordul furnizorului;
b) să existe acceptul scris al proprietarilor spatiilor cu destinatie de locuintă sau cu altă destinatie cu care cel care doreste debransarea are pereti comuni sau plansee comune, din care să rezulte că sunt de acord cu debransarea si cunosc influentele debransării asupra conditiilor de confort si de mediu din spatiile pe care le detin în proprietate;
c) să existe documentatia tehnică prevăzută la art. 254 lit. g);
d) solicitantul să aibă montat aparat de măsurare a debitului de gaze naturale pe care le consumă, în cazul în care continuă să folosească spatiul pe care îl are în proprietate, după debransare. .............
"Daca exista deja montata o centrala individuala in imobil nu mai este necesara hotararea A.G., numai acordul presedintelui si al proprietarilor ap.invecinate( sus-jos,st.-dr.),"
este cumva o lege / baza legala unde este stipulat acest lucru ? miar fi de folos, sunt intro situatie de genul implicat in momentul de fata
Buna ziua,
Am citit cu interes mesajele privind montarea unei centrale termice de apartament, implicit teava de gaz necesara. Ne lovim de rea vointa si piedici din partea Asociatiei si a proprietarilor din bloc, desi este precedent creat, este deja montata pe casa scarii teava de gaz. Nu vor sa ne semneze, ne plimba si trag de timp, este un timp limitat pana in toamna cand putem face demersurile de debransare. Precedent este creat, suntem la zi cu toate platile.....Nu as vrea sa aleg un avocat fara recomandare sau care nu a mai avut castig de cauza anterior pe aceasta speta. Va rog sa imi recomandati pe cineva cu care ati colaborat si ati fost multumit de rezultatul final - montarea centralei in apartament sub toate legile in vigoare. Multumesc mult anticipat.