avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obtinere carte de identitate pentru cetatean roman ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obtinere carte de identitate pentru cetatean roman stabilit in Serbia

Buna ziua,
Verisoara mea, nascuta in 1962 in Romania, a trait de la varsta de 2 ani in fosta Iugoslavie, actual Serbia. Parintii ei sunt mama romanca, tatal sarb. Mama n-a renuntat niciodata la cetatenia romana.
Verisoara mea doreste sa obtina atestarea cetateniei romane. Adica are nevoie de pasaport romanesc. Pentru ca varsta ei depaseste 14 ani, certificatul de nastere nu este suficient. Pentru obtinerea pasaportului are nevoie de cartea de identitate.
Dupa proceduri prelungi pentru obtinerea CNP ului, (inainte de 1970 certificatele de nastere nu aveau CNP) serviciile birocratice ale Evidentei Populatiei catre care isi indreapta cererea de eliberare a cartii de identitate ii dau raspunsuri din ce in ce mai trasnite si ii solicita cele mai nepotrivite acte, trimitand-o din serviciu in serviciu, ceea ce dovedeste ca pana la urma, habar n-au cum sa rezolve aceasta problema.
Va rog sa ma ajutati cu o solutie.
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2015
AnaLuana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:52, 5 Decembrie 2015
Pai pasaport CRDS nu-i fac fara certificatul de casatorie romanesc, se cer certificatele de stare civila.
Cei de la Evidenta / Starea civila trebuie s-o ajute dar din motive pe care nu le stim (putem sa le presupunem dar n-are sens pentru discutie) nu cer clarificari.
Noroc ca le descurca cei de la DEPABD.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie Mihaelap28 Mihaelap28 Buna ziua,cu o intrebare va deranjez,nepoata mea are dubla cetățenie română_sârbă,provine din o romanca si un sarb ,are pașaport romanesc dar ar vrea si ... (vezi toată discuția)
Repatrierea unui cetatean roman const_be const_be Un basarabean a depus juramantul de credinta si a obtinut un certificat care-i atesta cetatenia romana, cu mentinerea domiciliului in strainatate( R. Moldova). ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere, duplicat scalin scalin Locuiesc in Canada de mai bine de 12 ani de zile. De curind am descoperit ca nu mai imi gasesc Certificatul de Nastere, eliberat la Constanta. Mai am printre ... (vezi toată discuția)