Buna ziua, Sunt divortata de peste 7 ani si am 2 copii spre crestere si educare. La data divortului s-a stabilit o anume pensie alimentara pentru cei doi copii, pensie ce, atunci, reprezenta 1/3 din salariul lui. Cum pot sa aflu daca i s-a marit salariul (mi-e foarte greu sa cred ca este acelasi de atata timp) si, care sunt pasii ce trebuie sa-i urmez pentru a solicita o marire a pensiei. Cu multumiri,
Mamica ingrijorata
În motivare trebuie sa aveți grija deoarece în funcție de ceea ce lucrează sau dacă și-a schimbat locul de munca salariul poate sa fi și scăzut. nLa fotbaliști de pilda câteva zeci de mii de euro au fost scăderile salariale.nContează mult ce lucrează. ..nnDaca nu i-a crescut salariul pensia se poate micșora sau sa va oblige la cheltuieli de judecata dacă își angajează avocat și se respinge acțiunea
am reusit sa introduc ACTIUNE in instanta pentru majorare pensie. dar...am uitat sa specific "din momentul introducerii".... Este nevoie sa fac o completare la dosar? sau...asa se procedeaza automat? adica...de cand se va mari pensia copiilor?
De curiozitate, inainte de actiune in instanta de ce nu ati comunicat cu tatal despre nevoile crescute ale copiilor?
Ati incercat sa dati un mail in care sa spuneti ca intretinerea e atat, medicamentele atat si hainele atata?
Care e relatia tatalui cu copii? Ii ia in vacante, merg la programul de vizita..... ca este important.
Sunt siderat ca atunci cand e vorba de pensie si de mamici, calea diplomatiei nu este luata nici o secunda in consideratie.
Poate tatal din subiect plateste 300 lei pe luna pentru 2 copii, poate plateste 3000 euro, nu si-a pus nimeni problema asta. Toti au sarit sa indrume initiatoarea topicului la proces pentru ca nu-i asa, salariul sigur a crescut.
Doamna, din punct de vedere legal, ce au omis celelalte persoana sa va spuna este ca tatal poate solicita intreaga pensie in natura sau poate solicita sa va dea doar o parte din ea in bani.
Sau, poate intre timp isi trece doar o mica parte pe cartea de munca si restul ia la negru si atunci pierdeti bani din pensie.