avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... solicitare ajutor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

solicitare ajutor

Buna ziua!
Locuiesc in apartamentul proprietate al fostei sotii impreuna cu cei 2 copii rezultati din casatorie,care mi-au fost incredintati mie dupa divortul survenit in 2006.Fosta sotie a deschis proces de evacuare in 2007,pe care in prima instanta l-a castigat(s-a dispus evacuarea mea,dar am introdus apel).Ma poate evacua fortat pana la solutionarea cazului?Are vreo sansa daca face plangere impotriva mea cu tulburarea de posesie?MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: chris76 , utilizator 09:36, 5 August 2009
dva nu aveti nici un drept legal sa locuiti in apartamentul proprietate personala a sotiei . personal cred ca actiunea dansei de a va evacua este intemeiata .

este si normal ca relatiile dintre dvs sa fie tensionate din moment ce ati divortat . si chiar nu va inteleg de ce ati ales sa locuiti in imobilul dansei ?? din moment ce v-ati refacut viata, chiar cred ca este cazul sa va cautati o noua locuinta .
De vreme ce este un bun propriu al fostei sotii, bineinteles ca este indreptatita sa solicite evacuarea dumneavoastra din locuinta.
Si daca nu o faceti benevol, veti fi nevoit sa suportati si cheltuielile judiciare.
Asta inteleg si recunosc ca nu am dreptul de proprietate asupra apartamentului,dar daca eu parasesc locuinta acum si-mi iau cu chirie un apartament impreuna cu copiii,are dreptul sa nu-mi dea voie in casa,inlocuind yala de la usa de intrare?Comite in acest caz vreo infractiune atata timp cat nu este definitiva si irevocabila sentinta de evacuare a mea?Multumesc anticipat
Daca dumneavoastra parasiti locuinta, bineinteles ca poate sa inlocuiasca yala.
Dar trebuie sa va dea bunurile care va apartin si care sunt in aceea locuinta.
Stimate Domn,

Daca va decideti sa plecati din apartament este bine sa luati bunurile care va apartin si sa nu mai trebuiasca sa reluati discutii tensionate cu fosta sotie. Ganditi-va ca nici copiilor nu cred ca le fac bine certurile dintre parinti.
Ati spus ca verti sa luati si cateva bunuri ce au fost cumparate pe timpul casatoriei, dar nu ne-ati spus daca s-a relaizat un partaj cu privire la acestea si daca urmare a partajului sunteti indreptatit sa le luati in posesie exclusiva.
Incercati sa discutati cu sotia dumneavoastra exact modul in care veti parasi apartamentul. Realizati o tranzactie cu privire la impartirea bunurilor mobile comune. Faceti eventual si un act in acest sens, astfel incat ambii sa fiti convinsi ca va veti respecta intelegerea cu privire la bunurile mobile. Prin acelasi act prin care consemnati luarea bunurilor din apartament, consemnati si predarea primirea cheilor apartamentului, ca sa realizati practic o predare-primire a posesiei apartamentului.
Gasiti-va cat mai repede un loc in care sa va mutati, si nu mai dati curs unor viitoare litigii!

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie sau nu? mass mass Buna ziua, in august 2017 am parasit apartamentul bun comun in urma unei infidelitati a fostei sotii. In luna martie 2018 s-a pronuntat hot definitiva (prin ... (vezi toată discuția)
Schimbare yala in timpul procesului de partaj bunuri comune mere mere Buna seara, Ce as putea sa fac in acest caz , cind fosta sotie in timpul procesului de partaj bunuri comune a schimbat yalele de la usa apartamentului(in ... (vezi toată discuția)
Probleme cu fostul sot liliana95 liliana95 Buna ziua, ma adresez dumneavoastra in speranta ca voi gasi raspunsul la intrebarea mea... Am divortat de fostul meu sot in 2007, copilul, care are acum 15 ... (vezi toată discuția)