avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... solicitare ajutor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

solicitare ajutor

Buna ziua!
Locuiesc in apartamentul proprietate al fostei sotii impreuna cu cei 2 copii rezultati din casatorie,care mi-au fost incredintati mie dupa divortul survenit in 2006.Fosta sotie a deschis proces de evacuare in 2007,pe care in prima instanta l-a castigat(s-a dispus evacuarea mea,dar am introdus apel).Ma poate evacua fortat pana la solutionarea cazului?Are vreo sansa daca face plangere impotriva mea cu tulburarea de posesie?MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: chris76 , utilizator 09:36, 5 August 2009
Am aflat in aceasta dimineata ca fosta sotie ,a depus plangere la politie pt. furt impotriva mea(am dus masina de spalat si frigiderul in noua mea locuinta fara sa o anunt in prealabil,si fara sa se fi facut partaj).Are vreo sansa sa fie acceptata plangerea si sa fie trimis dosarul in instnta?
Infractiunea de furt consta in luarea unui bun mobil din posesia sau detentia altuia, fara consimtamantul acestuia, in scopul de a si-l insusi pe nedrept.
Observati ca, pe de o parte, bunurile nu se aflau in detentia sotiei la data cand le-ati luat, iar pe de alta parte, nu le-ati luat pentru a vi le insusi pe nedrept, intrucat sunteti unul dintre coproprietari. Asta nu insemna totusi ca nu va incepe o cercetare penala fata de dumneavoastra. Veti fi chemat sa dati declaratii, sa justificati faptul ca bunurile constituie bunuri comune dobandite pe timpul casatoriei, sa aduceti dovezi, etc. Dosarul se poate finaliza cu o neincepere a urmaririi penale, dar era bine daca il puteati preveni.
Tocmai ce va spuneam in mesajul anterior - feriti-va de noi litigii! Nu era mai bine daca ajungeati la un dialog cu fosta sotie in ce priveste posesia bunurilor? Bunuirle fiind ale amandurora, credeti ca aveati dreptul sa le luati in posesia dumneavoastra exclusiva?
Recomand sa va angajati un avocat.
Buna ziua !In urma plangerii la politie a fostei mele sotii, se pare ca dosarul a fost trimis la parchet-se poate deschide dosar impotriva mea pt. ca am scos din locuinta bunurile comune fara stirea fostei sotii?M-a invatat un prieten sa las mesaj pe usa de la dormitor ''daca intri aici,chem politia!'',desi eu nu mai locuiesc acolo-m-am mutat cu chirie,insa aseara am gasit usa de la intrare cu yala schimbata.Vreau sa ma adresez politiei-o sa ia vreo masura?Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie sau nu? mass mass Buna ziua, in august 2017 am parasit apartamentul bun comun in urma unei infidelitati a fostei sotii. In luna martie 2018 s-a pronuntat hot definitiva (prin ... (vezi toată discuția)
Schimbare yala in timpul procesului de partaj bunuri comune mere mere Buna seara, Ce as putea sa fac in acest caz , cind fosta sotie in timpul procesului de partaj bunuri comune a schimbat yalele de la usa apartamentului(in ... (vezi toată discuția)
Probleme cu fostul sot liliana95 liliana95 Buna ziua, ma adresez dumneavoastra in speranta ca voi gasi raspunsul la intrebarea mea... Am divortat de fostul meu sot in 2007, copilul, care are acum 15 ... (vezi toată discuția)