avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Rușine parlamentului...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Rușine parlamentului...

Își măresc salariile iar la restul oamenilor nu se majorează.

Problema este ca nici nu ajuta deloc în privința corupției.
Oricât ar avea tot nu se satura...

Iar oamenii care chiar au nevoie rămân tot fără bani.

Nimeni nu i-a votat ca sa își mărească salariile și pensiile.

Dacă e cineva care le-a dat mandat pentru asa ceva sa o spună.

Sunt excluse însa rudele lor ca ei știu de ce i-au votat...si nu au drept la replica...
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:46, 18 Decembrie 2015
Ceea ce m-a indignat este faptul ca atâta timp cât nu se da la alții este o chestie de bun simt sa nu îți iei nici tu dacă ai bun simt.
Dacă se dădeau acei câțiva lei și la ceilalți oameni era altceva.

Ceaușescu a vrut sa mai de 100 lei si a fost împușcat...

Bine au făcut liberalii ca au părăsit sala.
Dacă rămâneau în sala se putea crede lesne ca și ei au votat...

Am înțeles ca președintele Johannis nu a vrut sa promulge legea inițial. ..
Daca Ceausescu nu era impuscat, mai ajungeam noi unde suntem, la doua paturi sociale. Ne lua de pe starda si aveam un serviciu asigurat, nu murea nimeni de foame, aveai siguranta zilei de maine. Ne mai miram de ce se intampla toate nenorocirile acestea. Ma gandesc cu groaza, ce vor face copii bolnavi ai unora dintre noi, care nu pot muncii si se lupta cu saracia.
Probabil ca si-au dat seama ca Ceausescu ar fi castigat in mod democratic alegerile daca nu il impuscau.Cred ca daca era condamnat ar fi fost reabilitat dupa cativa ani...
FSN si urmasele sau urmasii acestuia s-au temut de Ceausescu...ca era singurul lider care le putea pune mari probleme incepand cu anul 1995...

Mi-a zis cineva astazi ca se platesc locurile pe lista din partide pentru parlament de catre unii...
Va dati seama cat de disperati ar fi aceeia ca sa isi recupereze banii dati...

Sistemul corupt incepe sa sufere si incepe sa sangereze daca nu ar ajunge sa fie legea in vigoare.
Nu imi dau seama cu s-ar putea intampla acest lucru intrucat se poate ataca la Curtea Constitutionala legea dar este foarte greu de spus ce ar iesi...

Eu un lucru nu inteleg.
De ce nu ar fi trebuit sa existe avizul guvernului pentru ca este vorba de o lege care afecteaza chiar bugetul de stat si guvernul se ocupa de propunerile legislative in materie de buget.

Oare a dat guvernul Ponta un aviz?

Nu m-a interestat niciodata aspectul legat de banii parlamentarilor dar este foarte enervant ceea ce s-a intamplat...pentru ca este ceva inechitabil sub toate aspectele...

Problema insa are ca origine ideea ca de la buget poate fura oricine ca nu se pune...
Este un soi de doctrina aparuta in anii 90 pe care chiar poporul ( o mare parte din el prin vot) a incuviintat-o in mod tacit...considerand ca sunt baieti destepti cei care fac asa...
Unii oameni din popor se bucurau la o gaina sau ce le era dat in campaniile electorale...

In cazul acestei legi nu este chiar furt dar este un act emis de parlament de o mare nedreptate, o lege inechitabila care este discriminatorie in raport de restul oamenilor in raport de salariul minim pe economie.

Adica daca salariul minim pe economie este atat de chinuit, de scazut, datorita proastei guvernari de ce ar trebui sa se premieze tocmai cei care poarta principala vina sociala si politica...?


avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Ceea ce m-a indignat este faptul ca atâta timp cât nu se da la alții este o chestie de bun simt sa nu îți iei nici tu dacă ai bun simt.

Bun simt?! De unde caciula mea bun simt la o gasca oportunista aflata pe ultimii metri de cariera politica? Pur si simplu nu ii mai intereseaza ce parere au votantii despre ei pentru ca foarte putini se vor mai regasi pe listele de la alegerile viitoare. Nemaiavand viitor politic si-l asigura pe cel financiar.
Mi-e sila si de prefacatoriile alea cu iesitul din sala... voteaza, dom'le, impotriva! Fa lobby printre parlamentari inainte de votare cum faci cand e vorba de motiunile de cenzura, nu o sterge de-acolo! O sa-i cred doar daca o sa vad ca-si doneaza indemnizatiile si pensiile astea primite asa, cu de-a sila. Altfel, sunt exact ca partile anatomice pe care nu pot sa le numesc, alea care nu se baga dar participa.
Au făcut bine liberalii ca au ieșit din sala.
Asa e sigur ca nu au votat și s-a văzut cine a votat.
Inițial și eu am gândit ca dvs. dar au procedat bine.

E ciudat ca prin lege sa iti poți da singur bani fără un aviz de la guvern.
Ar putea sa existe neconstituționalitate tocmai pentru ca s-a încălcat separația puterilor în stat.

CCR se va pronunța în funcție de obiectul sesizării.

Sper ca aceste elemente oportuniste sa primească fix cat au primit pensionarii...
Ultima modificare: Vineri, 18 Decembrie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselatoria - ca tema de discutie la clasa Aurora123 Aurora123 As vrea sa va rog sa imi prezentati si mie un caz de inselatorie grava pe care sa il pot dezbate la clasa...Va multumesc anticipat:) (vezi toată discuția)
Noi cu cine votam? sau... mai votam? cerda cerda Buna seara tuturor! Avand in vedere ca de 20 de ani, in functiile importante de decizie din ROMANIA, se afla aceeasi oameni,noi cei care stam si ... (vezi toată discuția)
Votul, intre utopia doctrinara si interesul real al votantului elga50 elga50 Ce luam in considerare cand votam, daca votam? Doctrina utopica, imaginea liderilor de partid, interesul nostru individual sau ce altceva? (vezi toată discuția)