avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii 

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cerere in instanta suplinire acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cerere in instanta suplinire acord

Pereche de tineri in concubinaj au un copil , recunoscut de tata , prin certificatul de nastere , dar crescut de mama . Are mama vreun temei legal sa pblige tatal , prin instanta , sa ii dea aprobare de iesire din tara ? Mentionez ca tatal nu doreste acest lucru , din cauza comportamentului mamei , care refuza sa accepte dreptul de vizita al tatalui , stabilit prin hotarare definitiva .
Doamna nu este multumita de "calitatea"medicilor de copii de la Spitalele M.S.Curie si G.Alexandrescu si vrea sa duca copilul in Italia la "investigatii amanuntie'

ati putea sfatui tatal sa o insoteasca, poate impart si costurile. Asa se asigura si ca se intoarce cu cel mic si ca va fi bine ingrijit.
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2016
gi-jane2, moderator
Daca mama vrea sa mearga la un consult in strainatate pentru copil si dvs ca parinte, in loc sa faceti tot ce e posibil ca aceasta sa si ajunga acolo, adica sa o ajutati , dvs va impotriviti si puneti bete in roate mamei deja exista un mare semn de intrebare ca dvs ati vrea binele copilului, si nu ca vreti sa va razbunati pe mama prin copil.
Nu văd de ce nu s-ar admite o asemenea cerere dacă există un motiv întemeiat pentru ieșirea din țară și celălalt părinte refuză să-și dea acordul în mod nejustificat. Bineînțeles că în hotărâre ar trebui să fie menționată perioada de deplasare.
Ce problema medicala are copilul?

Mesajele offtopic au fost sterse.
Devine clar acum de ce mama doreste iesirea minorului din tara.
Cu un avocat bun sunt modalitati de impiedicare a obtinerii consimtamantului chiar daca se incearca invocarea starii de sanatate a copilului. Trebuie dovedit clar ca nu poate beneficia de tratament aici. In plus, se poate lua legatura cu clinica la care sustine mama ca trimite copilul pentru a vedea daca au habar de dosarul copilului,daca e programat acolo si la ce.
Sunt medici extraordinari la Marie Curie si Grigorescu. Ar insemna ca minorul e extreme de bolnav daca se doreste internarea lui la o clinica din afara.

Alte discuții în legătură

Refuz acord de iesire din tara cand e programul de vizitare, consecinte wakeupdolores wakeupdolores Daca mama copilului doreste sa plece cu copilul din tara cand este programul copilului cu mine pot sa refuz?? Eu am un program de doua dati pe luna (de sambata ... (vezi toată discuția)
In ce context se poate obține ordonanța președințială acord suplinire părinte pentru a părăsi țara cu un minor de 3 ani ? Ela S Violeta Ela S Violeta Buna ziua ! Iubitul meu a trecut print-un divort care s-a încheiat cu custodie comuna , domiciliu la mama , pensie alimentara și program de vizita pt el . ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine dreptul de a scoate copilul din tara fara acordul mamei, pentru a-l duce in vizita la bunici? mindpw mindpw Buna ziua, Sunt divortat si am un copil cu fosta sotie. Custodia este comuna. Parintii mei locuiesc in afara tarii, pe teritoriul Uniunii Europene. Doresc ... (vezi toată discuția)