avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Furnizare internet fara voia mea
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Furnizare internet fara voia mea

Buna ziua,
Primesc servicii internet de la o firma de la care am un echipament in custodie, conform unui contract.
Acel echipament modem cu router wireless incorporta l-am configurat dupa cum am dorit, in speta i-am dezactivat functia de WI-FI, pentru ca utilizez un echipament mult mai profesional decat cel pe care l-am primit.
Am observat ca de la o vreme, fara stirea mea, provider-ul a activat functia de WI-FI a echipamentului pe care il am in custodie, fara sa ma anunte, in scopul de a furniza internet gratuit altor clienti ai firmei.
Repet, echipamentul se afla in cusotdie in locatia mea, pentru care in mod normal ar trebui sa platesc o taxa si care consuma curent, imi limiteaza banda de internet si imi afecteaza conexiunea wireless a routerului meu.
Este normal ca acest provider sa furnizeze acest serviciu fara ca el sa fie stipulat in contract si sa imi dau acordul?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mastera , utilizator 19:42, 23 Ianuarie 2016
Wifi-ul la care am eu acces din setari este dezactivat, cel putin asa imi spune interfata.
Asta este partea cea mai interesanta, ei pot face orice vor cu echipamentul fara ca eu sa ma pot "proteja". Mai mult nu am acces. Setarile de securitate sunt si ele schimbate de cand am observat acest wifi nou.
Blocarea IP -urilor se face de pe site-ul lor (cont de utilizator).
Daca e vorba de U care cred eu, cel mai mult succes aveti cu notificarile scrise. Puteti sa stipulati si ca va rezervati dreptul de a apela la alte firme precum V, R, O, T. Mai nou si aceste firme ofera servicii de internet fix!
Un contract poate fi reziliat inainte de perioada minima obligatorie si atunci cand furnizorul incalca acel contract!!
Multe firme mizeaza pe faptul ca romanii nu-si cunosc drepturile de consumatori si ca nu pierd timp cu apararea lor.
Succes!
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Ianuarie 2016
hincuvictor, utilizator
Nu va pot schimba setarile!
Modificarile facute, conform legislatiei, sunt anuntate din timp si trebuie sa va lase posibilitatea de a accepta sau nu. In caz de refuz rezilierea intervine de drept, fara taxe suplimentare.
Calitatea semnalului este cea stipulata in contract! Puteti bruia semnalului lor Wi-Fi prin inchiderea acelui echipament intr-o cutie ecranata in interior!
Daca pentru ei "Scopul acuza mijloacele" e valabil si reciproc!
Stiu ca de acolo se poate inchide.. dar repet, nu sunt obligat sa imi fac cont acolo ca sa il inchid. Maine poimaine vor veni si vor spune, daca vreti sa va uitati la TV intai dati un LIKE pe pagina noastra de FB.
Ce este cel mai bun lucru in contract este faptul ca ei te anunta pe tine, client, de orice modificare, pe canalul lor sau prin afise in caseriile lor.
Imi platesc factura prin banca si nu ma uit la canalul lor. Bine ca nu pun anunturile astea pe matrimoniale sau la decese.
Atata timp cat ei au un numar de telefon, chiar doua, la care ma pot contacta, iar eu am un contract scris si semnat, ar fi normal ca orice modificare sa se faca in scris.
Calitatea semnalului nu este in parametrii.
Se lauda ca in termen de 2 zile vor veni si vor remedia orice problema aparuta. Pe 31 decembrie 2015 le-am spus ca nu imi functioneaza internetul in parametrii. Au verificat de la ei si au zis ca semnalul nu este stabil si ca vor trimite o echipa... luni.. pe 4 ianuarie 2016. Iar eu pana atunci... "Da-ti reset in continuare la modem cand se blocheaza" asta a fost sugestia lor.

O sa il infoliez in folie de aluminiu. Si poate gasesc si o cutie metalica.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Ianuarie 2016
mastera, utilizator
Se preleveaza de zilele nelucratoare.
Acest mod de comunicare a modificarilor contractuale este ilegal in Ro si UE!! Nu pot demonstra ca urmariti acel program; in plus nu va pot obliga sa urmariti acel program!!
Notificarile se trimit pe mail sau posta clasica!!

Alte discuții în legătură

Procedura comunicare ip-uri Vulturudac Vulturudac in caz de accesare ruter fara drept de catre persoane straine,in cat timp e obligat furnizorul de net sa puna la dispozitia beneficiarului ip-urile care s-au ... (vezi toată discuția)
Providerul de internet limiteaza dreptul de utilizare RaDracones RaDracones Daca povestile si \"paranoia\" legate de providerii de internet care limiteaza, gestioneaza si urmaresc actiunile clientilor veneau in general din SUA si lumea ... (vezi toată discuția)
Accesarea conexiunilor wi-fi private si neparolate este legala? andersson andersson Salut. Este legal sa folosesti internetul wi-fi neparolat care este disponibil in anumite zone (pe diverse strazi in dreptul unor blocuri/case) de la routere ... (vezi toată discuția)