Buna ziua,
Primesc servicii internet de la o firma de la care am un echipament in custodie, conform unui contract.
Acel echipament modem cu router wireless incorporta l-am configurat dupa cum am dorit, in speta i-am dezactivat functia de WI-FI, pentru ca utilizez un echipament mult mai profesional decat cel pe care l-am primit.
Am observat ca de la o vreme, fara stirea mea, provider-ul a activat functia de WI-FI a echipamentului pe care il am in custodie, fara sa ma anunte, in scopul de a furniza internet gratuit altor clienti ai firmei.
Repet, echipamentul se afla in cusotdie in locatia mea, pentru care in mod normal ar trebui sa platesc o taxa si care consuma curent, imi limiteaza banda de internet si imi afecteaza conexiunea wireless a routerului meu.
Este normal ca acest provider sa furnizeze acest serviciu fara ca el sa fie stipulat in contract si sa imi dau acordul?
Multumesc.
Stimati interlocutori... Eu spun ca acest serviciu imi AFECTEAZA conexiunea. Eu nu vreau sa folosesc imbecilitatea lor de modem. Am cerut unu care sa imi dea doar serviciul de internet si telefon, dar au zis ca pt banda pe care o am nu se poate decat cu router Tehnicolor sau Cisco... ale lor. Mi-a si fi adus dispozitivul propriu dar ei nu accepta acest lucru.
Pe mine ma deranjeaza faptul ca ei nu m-au anuntat de acest lucru ca de fiecare data mi-au bagat ceva pe gat fara sa intrebe. Cred ca dvs. nu v-ar placea sa va bage oricine pe gat orice materie fecala.
Repet downloadul meu este afecatat, nu mai am aceeasi viteza ca inainte. Wirless-ul lor il burioaza pe al meu de la router.
Nu am zis ca nu este util... dar sa il furnizeze doar celor care il vor. Am mentionat mai sus.. venea frumos si ma intrebau vreti .. bine.. daca va activam servicul puteti sa va conectati oriunde aveti asta.. nu vreti, nu va conectati.
Ce este asa de greu?
Stiti care conexiuni sunt cele mai vulnerabile?
Nu vreau daune...
Stiti cumva ce scrie in contract si in anexe? Nu scrie nicaieri ca ei pot sa ofere servicii unor terte persoane prin acel echipament. Se angajeaza sa imi furnizeze MIE servicii de mai buna calitate. Ceea ce prin scaderea viteze de download si bruiajul cauzat routerului meu nu se incadreaza la servicii de mai buna calitate. Contractul este facut intre mine si firma U nu intre mine, firma U si terte persoane.
Nu stiu cum va merge dvs. la bloc netul cu atatea AP-uri dar la mine sa gasesti un canal liber pe care sa te pozitionezi e destul de dificil... si sa mai fie si stabil.
Nu va suparati...
As putea sa imi aduc si eu congelatorul la dvs. acasa, va las si pe dvs. sa va puneti un ciolan de porc in el... si mai chem si cativa oameni dupa strada ca poate vor sa isi bage si ei.
Problem rezolvata.
Apelat frumos la OPC cat si ANCOM, venit frumos impreuna cu un reprezentant de la firma U. Facut constatare ca acel WIFI bruiaza celelalte canale si ca dupa oprirea lui totul functioneaza normal... Recalculat factura pt toata perioada de nefunctionare a serviciului.
Deci.. SE POATE.
Dar asta dupa 4 programari ale unei echipe de la firma U sa vina sa remedieze problema. Problema pe care mereu o remediau din teren fara sa verifice si la mine.