Am o Mare problema si am rugamintea ca cineva sa ma lumineze in acest forum ..
Avem un contabil la firma . si acesta a fost instruit sa a-mi faca un contract de munca ..
Contracutl de munca avand obiectul . 'Oprerator introducere date si prelucrare 4113
Dar Domnul Stimabilul nostru contabil .. :Afirma " ca nu se poate ca eu sa ma incadrez in aceste post ..
Eu am scoala generala terminata adica 8 clase si initial M-a Sfatuit sa fac un curs de operator Pc
Ulterior A spus chiar daca as face acest curs nu poate sa mai faca . Contract de munca ? este acest lucru posibil ?
Cu respec Mirel va rog daca puteti sa ma ajutati in aceasta problema Mersi .
Managerul sau director general, nu stiu ce denumire este utilizata la societatea respectiva, decide cu cine incheie contracte de munca. Contabilul nu face angajari, nu reprezinta societatea. In contractul de munca va poate fi mentionata ocupatia, prin indicarea functiei sau a meseriei. Functia este cea din organigrama societatii, prin care se indica ce activitate veti desfasura in cadrul acelei societati. Daca se mentioneaza "operator PC" aceasta va fi activitatea, veti opera un PC. Obligatia de a avea o calificare pentru a ocupa o anumita functie in cadrul acelei societati, trebuie sa fie impusa de organigrama societatii unde v-ati angajat. Daca nu aveti certificatul de atestare despre care spune contabilul, inseamna ca nu sunteti un profesionist al introducerii de date si prelucrarii lor pe computer. In realitate, depinde de activitatea pe care o veti desfasura in mod concret acolo, simpla utilizare a PC-ului in activitatea dvs. nu necesita un certificat care sa ateste competente profesionale. Daca cei din conducerea societatii considera ca postul poate fi ocupat de o persoana necalificata, se poate incheia contractul de munca.
Ma gandesc sa ii cerem menajerei certificat de bucatar, atestat privind introducerea si prelucrarea hainelor in masina de spalat, certificat de utilizare a aspiratorului, altfel nu ii pot face contract de munca.
Buna ziua!Contabilul dumneavoastra are dreptate:postul pe care doriti sa il ocupati necesita studii medii-adica liceu cu diploma de bacalaureat-si eventual o diploma de calificare in domeniu.Din moment ce dumneavoastra aveti numai 8 clase nu puteti sub nicio forma sa va angajati pe acel post chiar daca doreste sa va primeasca directorul sau managerul,nu ii inregistreaza nimeni contractul de munca in aceste conditii.Singurele posturi pentru care puteti opta sunt cele de muncitor necalificat grupa majora 9 din COR.:P