avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am o mare Problema
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am o mare Problema

Am o Mare problema si am rugamintea ca cineva sa ma lumineze in acest forum ..
Avem un contabil la firma . si acesta a fost instruit sa a-mi faca un contract de munca ..
Contracutl de munca avand obiectul . 'Oprerator introducere date si prelucrare 4113
Dar Domnul Stimabilul nostru contabil .. :Afirma " ca nu se poate ca eu sa ma incadrez in aceste post ..
Eu am scoala generala terminata adica 8 clase si initial M-a Sfatuit sa fac un curs de operator Pc
Ulterior A spus chiar daca as face acest curs nu poate sa mai faca . Contract de munca ? este acest lucru posibil ?
Cu respec Mirel va rog daca puteti sa ma ajutati in aceasta problema Mersi .
Cel mai recent răspuns: CLASOR CONSULT , Consilier juridic 13:53, 21 Septembrie 2009
Desi nu este chiar pe acest subiect, as avea o intrebare la cei care cunosc:

profesiile din COR pentru care se specifica necesitatea unor studii medii au nevoie si de o diploma de calificare?
adica daca o persoana cu liceu vrea sa se angajeze secretara, are nevoie neaparat de cursuri de secretariat autorizate?

unde m-as putea interesa care profesii au obligatoriu nevoie de o diploma de calificare autorizata si care necesita doar liceul, fara vreo specializare obligatorie?

Multumesc mult!
Buna ziua!La ITM din a carui raza faceti parte puteti afla tot ce va intereseaza in legatura cu aceasta problema pentru ca difera si de la un angajat la altul modul in care abordeaza problema.Eu de exemplu am mers cu niste contracte la o angajata si nu mi le-a primit ca nu ii convenea o chestie sau alta iar a doua zi am mers la o colege de-a ei si mi le-a inregistrat toate.Bineinteles ca depinde si de cat de atente sau de corecte vor sa fie ele.
Desi in COR (Codul Ocupatiilor din Romania) se specifica pentru fiecare ocupatie nivelul de pregatire : studii generale, medii, universitare, in practica, ne lovim deseori de ceea ce se impune la nivel zonal, de institutiile statului care aproba aceste incadrari, respectiv ITM. Pentru ceea ce va intereseaza pe dumneavoastra, COR prevede:
Functionarii administrativi, avand un nivel de pregatire medie si, eventual, cursuri de specializare, inregistreaza si realizeaza prelucrarea informatiilor; executa lucrari de birou si secretariat; tin registre de evidenta pentru aprovizionare si transport; realizeaza lucrari de birou in biblioteci; clasifica documente; realizeaza trierea, inregistrarea si distribuirea corespondentei; pregatesc si colationeaza manuscrise inaintea tiparirii; realizeaza operatiuni de casa; furnizeaza informatii clientilor in legatura cu organizarea de calatorii s.a; asigura serviciul in centrale telefonice.
Puteti cere informatii suplimentare la ITM din localitatea dumneavoastra, dar daca v-ati gasit un loc de munca in domeniu si sunteti pregatita sa-i faceti fata, depinde si de angajator. Daca doreste sa va angajeze, va gasi forma sub care sa o faca, chiar daca cei de la ITM mai doresc si alte calificari suplimentare. Daca practic va descurcati, puteti sa le faceti pe parcurs, pentru a obtine diploma.
Succes!
Ultima modificare: Luni, 24 August 2009
Cornelia Tulpan, Contabil
Am fost la ITM, multumesc frumos de raspuns. Din fericire aici nu este nevoie de alte certificate in afara de diploma de bac.

Nu stiam ca aceste detalii tin de ITM-ul local :(
Atunci...SUCCES !!!

Alte discuții în legătură

Calificare si incadrare pe post george_x george_x cineva a pus o intrebare asemanatoare, dar raspunsul n-a fost foarte clar. 1) sa spunem ca eu vreau sa angajez pe cineva pe un post diferit de calificarea ... (vezi toată discuția)
Daca poate cineva sa ma lamureasca lavi_marcos lavi_marcos sunt angajata de 1 an si 3 luni la o firma particulara care comercializeaza profile pvc. nu am studii superioare si nici macar medii, am terminat sc. ... (vezi toată discuția)
Angajare... fara calificarea necesara??? maryabelle maryabelle Buna seara! Imi poate spune cineva daca o persoana selectata in vederea angajarii poate fi incadrata intr-o anumita functie (de ex. operator introducere ... (vezi toată discuția)