Am o Mare problema si am rugamintea ca cineva sa ma lumineze in acest forum ..
Avem un contabil la firma . si acesta a fost instruit sa a-mi faca un contract de munca ..
Contracutl de munca avand obiectul . 'Oprerator introducere date si prelucrare 4113
Dar Domnul Stimabilul nostru contabil .. :Afirma " ca nu se poate ca eu sa ma incadrez in aceste post ..
Eu am scoala generala terminata adica 8 clase si initial M-a Sfatuit sa fac un curs de operator Pc
Ulterior A spus chiar daca as face acest curs nu poate sa mai faca . Contract de munca ? este acest lucru posibil ?
Cu respec Mirel va rog daca puteti sa ma ajutati in aceasta problema Mersi .
Ceea ce nu cred ca s-a facut inteles, este ca nu contabilul decide, asa e, dar el are dreptate, in cazul asta (au argumentat colegii mei, anterior).
Contabilul, insa, se va duce la ITM, sa iti inregistreze contractul de munca si acolo i-l va respinge, pt ca, in situatia de fata, nu poti fi angajat ca "Operator ...".
Ar trebui afisata sau sa va arate o lista cu cerintele postului (care a fost de exemplu scos la concurs), pentru a putea vedea de ceea ce aveti nevoie pentru ocuparea postului. In realitate nu contabilul/economistul decide in privinta angajarii ci menegerul in principiu, dar e posibil ca menegerul/directorul sa ii fi lasat sarcina pentru selectie si angajare el neavand timp pentru asta.
Pentru a ocupa acest post va trebuie un certificat de Operator Pc. Acest certificat il puteti obtine de exemplu de la Fortele de Munca care fac cursuri specializate de "Operator, introducere, prelucare si validarea datelor" ca initiator, cred ca acest curs var fi suficient, acum depinde de la judet la judet. Numai ca aici daca sunteti somer este gratis daca nu il platit si dureaza cca. 3 lunii. Doar ca una din conditii de a urma acest curs este sa aveti liceul cu diploma de bacalaureat asa se cere. Dar presupun ca se face si in alta parte care nu neaparat cu aceste cerinte. Totusi nu se stipuleaza nicaieri expres ca e nevoie de diploma pentru a folosi de exp pachetul "Microsoft Office".
O zi buna.
Conform C.O.R. Grupa majora 4 - Functionari administrativi
Subgrupa majora 41 - Functionari de birou
Grupa minora 411 - Secretari si operatori la masini de scris si de calcul
Grupa de baza 4113 - Operatori introducere, validare si prelucrare date
5 OCUPATII
Operatorii introducere date realizeaza introducerea si prelucrarea datelor din documente (texte, imagini grafice), video, alte medii, pe echipamente electronice de calcul; gestioneaza suportii magnetici; raspund de conformitatea datelor introduse cu documentele primare.
COD
DENUMIRE
411301 Operator introducere, validare si prelucrare date
(Subgrupa majora 41, Grupa minora 411, Grupa de baza 4113)
Nivelul de instruire: 2 (studii medii)
Trebuie sa intelegeti ca ...unde-i lege, nu-i tocmeala si indiferent cine intocmeste contractul, il va semna conducatorul unitatii, dar va fi respins la ITM pentru ca nu aveti studii medii, iar la un curs de acest gen, avizat de MECI nu veti fi primit.
eu as sugera managerului sa-i dispuna contabilului sa va angajeze contabil...ca asa vrea muschii managerului!
daca aveti cunostinte pentru postul respectiv, dar nu aveti calificarea prin acte, va poate angaja DOAR necalificat cu atributii in fisa postului pentru ceea ce stiti sa faceti, remunerat pe masura si in paralel va puteti completa srtudiile obtinandu-va calificarea prin acte. Sau incercati la Spiru Haret...e mai rapid!!