avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Profanare de mormant, exhumare fara permisiunea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Profanare de mormant, exhumare fara permisiunea proprietarului

Buna ziua,
Ma confrunt cu o problema si as dori putina consultanta daca se poate. Sunt proprietarul unui loc de veci, unde a fost demult, in 1986 inmormantat tatal meu.
Din nefericire anul trecut mama mi-a murit de cancer si ultima sa dorinta a fost sa fie ingropata cu sotul ei (tatal meu). Odata ce vestea s-a dus in familie, matusa mea (sora tataului meu decedat), cetatean italian, m-a sunat si mi-a spus.. ca nu o sa-i pot realiza ultima dorinta mamei deoarece ea l-a exhumat pe bunicul (tatal ei, de pe locul ei din cimitir, aflat langa locul tatalui meu) si cu ocazia asta.. l-au exhumat si pe tata, si i-au mutat cu bunica mea. Eu am intrat in soc pentru ca a facut aceasta exhumare pe un teren concesionat mie, pe numele meu. Nu-s vreun expert in drept dar nu cred ca ce a facut aceasta este legal, cred ca e profanare. Locurile erau apropiate, ea a exchumat si din parcela ei dar si din a mea. Din nefericire am comunicat mamei mele acest lucru si saraca atat a fost de trista si suparata m-a amarat.. M-a rugat sa ma ocup de matusa-mea dupa moartea ei, caci ea alta dorinta n-a avut decat sa fie ingropata cu el. Lucru facut imposibil de matusa mea. Intrebarea mea este.. ce e de facut? Eu vreau sa indeplinesc dorinta mamei mele pe patul de moarte si sa o trag pe aceasta tipa in instanta, dar vreau sa stiu practic cat de ilegal e ce-a facut ea, cum o pot da in judecata, treubie sa o dau in Romania sau in Italia? Pot cere daune pentru acest lucru? Nu de alta dar nu i-ar strica o lectie. Ea a exhumat groapa sa vanda locurile, dar normal, a putut vinde doar partea ei. Parcelele erau mostenite de la bunici, partajul facut si iesit din cota indiviza. Clar negru pe alb.. si ea a exhumat la mine! Cand am intrebat la administratia cimitirului a spus ca ei au dat ok pentru exhumare dar numai pe parcela ei. Eu le-am multumit de informatie si i-am anuntat ca vor suporta efectele legale.
Ma puteti indruma? De unde sa incep? Sa fac o cerere la procuratura? Sa o iau de la politie? Nu stiu cum...dar vreau sa o pun la punct pe tipa ca nu se mai poate! Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 18:30, 22 Ianuarie 2016
va multumesc.. asta vroiam sa aud. si nu nu am chef de cearta, dar parca nu e clara problema desi am detaliat.
iata ca ceea ce stiu eu cu exhumarea la 7 ani o stiu de la un tip care practica avocatura! nu o stiu de la mama din burta si nici opinie personala e. ce vina am eu?
Am primit o informatie gresita. Macar eu am voie sa gresesc in acest domeniu, nu sunt om de drept!
[Editat jignire colectiva.]
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Ianuarie 2016
Admin, administrator
Ca sa nu mai vorbim cati oameni atatea pareri vad si aici.. :) una vine si-mi explica ceva..alta imi zice altfel.. pe mine ma intereseaza scurt daca avem un caz penal.. mi-ati confirmat ca avem e mai mult decat suficient. Va multumesc tuturor.. o as strang toate probele, la procuratura frumos ca n-am de ce sa mai trec prin politie.. si gata.. Asta e tot ce doream sa stiu daca avem un caz..sau nu e strong!
n-as sti sa va spun cu exactitate cum e cu cei 7 ani; nu e chestiune avocateasca ci mai degraba tine de cutumele bisericesti; nici de drept canonic macar nu este; ceea ce stiu este ca strabunicii mei au murit la mai putin de 7 ani distanta si au fost in gropati in acelasi cavou, continand 2 cripte; de ci s-a putut deschide cavoul pentru a umple cea de-a doua cripta; cand oamenii spun ca vor sa fie inhumati unul langa celalalt, de regula inseamna in acelasi cavou sau pe acelasi lot, in caz ca sunt 2 cavouri unul langa altul; in nici un caz nu inseamna deschiderea criptei si/sau a sicriului; cand au trecut mai multi ani de la deces, se obisnuieste ca osemintele din cripte sa se stranga laolalta, in fete albe de perna (nu stiu sa va explic de ce) si sa se puna alaturi de ultimul decedat, in sicriul acestuia, la inmormantare; toate astea le stiu fiindca familia mea este ortodoxa si asa a procedat la cimitirul Reinvierea din capitala; eu sunt catolica si la noi regulile nu sunt chiar atat de stricte dar desigur, nici acolo nu poti inhima/deshuma cand ai chef
multumim pentru aprecieri ... daca va documentati, aflati ca la Facultatea de Drept nu invatam cutume bisericesti si nici macar drept canonic. Poate ar fi bine ca atunci cand cereti sfaturi GRATUIT, sa nu va manifestati chiar atat de zgomotos; pana la urma, daca veneati la mine la birou si aveam o discutie de 2 ore, pe acelasi subiect si cu acelasi rezultat, ati fi platit 150 Euro ... asa ca ati iesit destul de ieftin, zic eu ... in plus, cred ca ar trebui sa intervina si respectul pentru niste oameni suficient de ocupati care totusi si-au facut timp sa va raspunda, repet, GRATUIT

[Editare citat al unui mesaj editat]
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Ianuarie 2016
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa deshumez 2 morti dupa 12 ani si nu stiu cum se procedeaza matildavasilescu matildavasilescu As vrea sa stiu cum procedez pentru deshumarea a 2 rude dupa 12 ani deoarece tdoresc sa vand locul de veci. Sunt amandoi intr-un cavou cu 3 cripte, eu sunt ... (vezi toată discuția)
Loc de veci in concesiune pe viata coralina coralina Am un loc de veci cu certificat de mostenitor de la mama meu,ptr un loc de veci in judetul Galati.Este ingropat tatal meu ,acum 40 ani. Vreau sa-l donez ... (vezi toată discuția)
Exhumare fara incuviintarea membrilor familiei razvanosu razvanosu X are un tata decedat. Y,matusa lui,l-a exhumat si mutat pe tatal lui X fara aprobarea lui X. Avand in vedere ca X este ruda de gradul intai iar Y este ... (vezi toată discuția)