Buna ziua. Am cumparat din alimentara cafea nes granulat la pliculete , in cantitate de un pachet in care au fost 44 de bucati.In momentul cand am dorit sa-mi prepar o cafea acasa , am constatat ca o parte din acele pliculete sunt fara continut, adica fara cafea, ceea ce se poate constata la palpare in ideea de a nu-l deteriora ca proba, intr-o actiune ulterioara. Am si bonul fiscal cu care am achitat contravaloarea la casa si am de asemenea plicurile goale sigilate si neviolate.Consider ca am fost inselat si vreau sa fiu despagubit.Care este procedura legala in acest caz al meu ? Multumesc.Cu Stima.
E alegerea dvs ce vreti sa faceti, eu zic ca a fost o greseala de productie la lotul respectiv, nu e ceva intentionat si cred ca o sa va primiti banii inapoi daca va intoarceti la magazin si reclamati, chiar nu vad la ce daune morale va ganditi pentru cateva plicuri de ness, cred ca ati vazut prea multe filme americane, aici suntem in Romania nu va da nimeni nimic pentru asa ceva.
In State , un consumator sa oparit la gura cu cafea fierbinte , nefiind avertizat in prealabil de faptul ca cafeaua servita de el a fost fierbinte si a dat in judecata distributorul respectiv , castigand in instanta milioane de cascaval. De atunci scrie pe ceasca , hot coffee. Un alt caz , este al unui producator de tigari din State , care nu a avertizat consumatorul despre riscurile celui ce fumeaza...Respectivul a castigat in instanta milioane de cascaval.Mama democratiei este in State...De ce n-am fi ca ei ? Pe lumea asta toate se platesc.
Apropo de cateva plicuri goale de cafea...Cate plicuri goale am nevoie ? Cateva vagoane de plicuri goale de cafea , cu care am fost inselat.Sau sa merg la magazinul respectiv sa solicit 2,40 de bani ?
Nu e vb de nicio înșelăciune dacă nu dovediți intenția comerciantului de a va înșela.
Și ce daune morale, ce prejudiciu moral ați suferit? Ala material de 2,50 de bani, îl recuperați și de la magazin dacă va duceți.
Eu v-am spus cum vad eu problema dvs raportat la situatia de fapt descrisa, dar daca dvs vedeti altfel si apreciati ca este vorba de savarsirea vreunei infractiuni, sesizati politia/parchetul, constituiti-va parte civila si solicitati despagubiri.