avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... lnselaciune - pliculete de cafea fara continut
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

lnselaciune - pliculete de cafea fara continut

Buna ziua. Am cumparat din alimentara cafea nes granulat la pliculete , in cantitate de un pachet in care au fost 44 de bucati.In momentul cand am dorit sa-mi prepar o cafea acasa , am constatat ca o parte din acele pliculete sunt fara continut, adica fara cafea, ceea ce se poate constata la palpare in ideea de a nu-l deteriora ca proba, intr-o actiune ulterioara. Am si bonul fiscal cu care am achitat contravaloarea la casa si am de asemenea plicurile goale sigilate si neviolate.Consider ca am fost inselat si vreau sa fiu despagubit.Care este procedura legala in acest caz al meu ? Multumesc.Cu Stima.
Cel mai recent răspuns: zxc1 , utilizator 09:21, 30 Ianuarie 2016
Teoretic se poate ,practic nu .
Daca vanzatorul refuza sa returneze banii ,atunci se poate presupune ca a vandut cu rea credinta .
Daca vanzatorul returneaza banii si cere la randul lui returul de la furnizor iar acesta refuza , vanzatorul trebuie sa se planga ca e cel inselat .
Incercati sa mergeti la vanzator sa va dea banii .
victor1906, ce incearca toata lumea sa va spuna e ca, desi aveti dreptate considerandu-va "furat" (cu ghilimele de rigoare), ideea dumneavoastra cu datul in judecata si cerut un milion de dolari (sau ceva de genu') nu va functiona. In mod perfect legal (si moral, din punctul meu de vedere, am citit si eu de cazurile din State, si mi se par o aberatie impotriva logicii, exemlul dat de dumneavoastra, cu cafeaua fierbinte, eu l-am citit intr-un top 10, si un alt exemplu era al unui hot care a intrat pe geam intr-o casa, a alunecat pe o jucarie a copiilor, si-a spart capul si i-a dat in judecata pe proprietari... si a castigat o suma frumusica.) orice instanta din tara va va acorda ca si daune contravaloarea prejudiciului rezonabil pe care dumneavoastra il puteti demonstra. Cuvantul cheie fiind rezonabil, adica daca dumneavoastra mergeti sa le spuneti ca din cauza ca era plicul gol nu v-ati baut cafeaua, si ati fost adormit, si v-ati urcat la volan si ati facut accident pentru ca nu v-ati baut cafeaua, niciun judecator nu va va acorda daunele aferente accidentului.
Intrebarea e, insa, ce doriti mai exact? Aici eu vad cateva posibile raspunsuri:
- sa va aranjati pe viata cu o renta viagera. Din pacate nu de data asta, motivele v-au fost expuse si reexpuse
- sa ii dati producatorului o lectie. Aici aveti mai multe sanse, daca gasiti niste jurnalisti mai ... si ii convingeti sa publice povestea.
- sa primiti marfa pentru care ati platit. Pai mergeti pana la magazin, eventual le cereti inca 2 plicuri in plus, pentru ca a trebuit sa va puneti pe drumuri...
victor1906 a scris:

Dar dumneata de ce te enervezi ? Exista proba si asta este suficient. Fara proba se poate vorbi de inselaciune ? Nu.

Aveti proba ca vi s-a vandut un produs neconform, ceea ce va indreptateste sa cereti inlocuirea produsului.

pop_m a scris:

victor1906, ce incearca toata lumea sa va spuna e ca, desi aveti dreptate considerandu-vă "furat", ideea dumneavoastra cu datul in judecata si cerut un milion de dolari (sau ceva de genu') nu va functiona. În mod perfect legal orice instanta din tara va va acorda ca si daune contravaloarea prejudiciului rezonabil pe care dumneavoastra il puteti demonstra.
Intrebarea e, insa, ce doriti mai exact ? Aici eu vad cateva posibile raspunsuri:
- sa va aranjati pe viata cu o renta viagera. Din pacate nu de data asta, motivele v-au fost expuse si reexpuse
- sa ii dati producatorului o lectie. Aici aveti mai multe sanse, daca gasiti niste jurnalisti mai ... si ii convingeti sa publice povestea.
- sa primiti marfa pentru care ati platit. Pai mergeti pana la magazin, eventual le cereti inca 2 plicuri in plus, pentru ca a trebuit sa va puneti pe drumuri...

Rămâne doar răspunsul 2 ... sa ii dati producatorului o lecţie !
Aşa ar fi chiar bine să faceţi, să nu mai discutăm în contradictoriu, pentru că dacă-i reclamaţi la ANPC, poate vor descoperi şi mai multe nereguli, şi astfel veţi fi de folos multor cumpărători posibil înşelaţi !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune -descrierea in datele tehnice ca produs fabricat intr-o tara insa facut in china atitudine atitudine Am cumparat o motocoasa si dupa cateva zile s-a stricat am dus-o la reparat si mi s-a restituit dezmontata intr-o cutie de carton la gramada vanzatorul nu vrea ... (vezi toată discuția)
Talpa uneia dintre ghetele cumpărate în 18.01.2016 a crăpat. ce pot face? Gabriela  Pintea Gabriela Pintea În 18 ianuarie 2016 am cumpărat o pereche de ghete de la un magazin de cartier. Ghetele sunt făcute de o firmă care are câteva magazine de desfacere în ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a nu servi un anumit client cris2d2 cris2d2 Va salut. Se da un spatiu comercial - comert cu amanuntul - in care un client care a cumparat un produs revine cu el cum ca vanzatorul l-a inselat, ca nu ... (vezi toată discuția)