avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CASA GREU PARTAJABILA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CASA GREU PARTAJABILA

CE SE INTAMPLA DACA O CASA ESTE FOARTE GREU PARTAJABILA (SAU DELOC) SI LA PARTEA FINANCIARA NU NE INTELEGEM (SUNTEM 2 COPROPIETARI,EU LOCUIND DE 30 DE ANI) ? CASA +TEREN, DESCHIDERE 13 M ,CASA IN FORMA DE "L",ACCESUL IN SPATELE CURTII SI CATRE 2 CAMERE FACANDU-SE PRINTR-UN SPATIU DE 1,2 M. CINE ,CUM HOTARESTE PARTAJAREA ? DACA CER IN INSTANTA SA MI SE ATRIBUIE SI CEALALTA 1/2 IN NATURA ,SULTA SE POATE ACHITA PE O PERIOADA MAI LUNGA ,IN RATE? MULTUMESC.
In majoritatea covarsitoare a cazurilor solutia primei instante ramane neschimbata.
Sulta o puteti obtine si pe cale de executare silita.
Neplata in termen de 3 ani a sultei conduce la stingerea dreptului de actiune , in sens material .In vederea obtinerii a sumei cu titlu de despagubire nu mai poate fi sesizata instanta de judecata.
Sentinta poate fi atacata cu apel , daca considerati ca sulta nu a fost stabilita corespunzator.Insa hotararea judecatoreasca poate fi pusa in executare silita , in vederea obtinerii sultei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apartament alel alel Buna ziua, Am mai multe nelamuriri in ceea ce priveste partajul parintilor mei. Au impreuna un apartament, sunt divortati, iar mama mea locuieste in chirie ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune si plata sultei ET ET Va rog explicati-mi aceasta solutie (iesirea din indiviziune si plata sultei) in cazul in care eu si fostul sot suntem proprietarii casei, iar eu doresc sa ... (vezi toată discuția)
Durata si cost proces oana.c oana.c Cam cat dureaza un proces de iesire din indiviziune? In cadrul lui se pot cere si alte lucruri? Cam cat de mare e taxa de timbru si onorariile ... (vezi toată discuția)