Avem un proces care a început în Februarie 2015, în care suntem "pârâţi" de către preşedinta unei Asociaţii de Proprietari (împreună cu Comitetul Executiv) pentru nişte sume aşa-zis restante, dovedite ca ilegale (în luna August 2015 chiar C.E.T.-ul a stornat cam 65% din facturile abuzive puse în iarna 2012-2013). Detalii despre această speţă, găsiţi pe pagina făcută de păgubiţi, încă din 2013, înainte de începerea procesului din 2015:
[ link extern ]
Dar ... stupoare ! Cu toate că sumele datorate tind către minus (datori vor fi cei din Asociaţie, dacă se vor aplica legile din domeniu, încălcate de vechea conducere), acest proces abuziv continuă, fără vreo bază legală sau contabilă (repet - prin stornare, datoriile de bază sunt gata să fie calculate în favoarea noastră) !
Cum şi Obiectivele Expertizei Contabile Judiciare propuse de "şefii" Asociaţiei au fost neconforme cu realitatea contabilă (au cerut să se expertizeze pe 4 ani, în loc de maxim 3 luni, cât am avut acele facturi abuzive ale C.E.T.), am spus chiar la prima întâlnire cu Experta, că se abuzează de aceste Obiective, şi că se va prelungi procesul extrem de mult, încălcându-se principiul juridic al Celerităţii din Noul Cod Civil !
Chiar am avut totală dreptate, pentru că, iată, a trecut un an, şi deja s-a schimbat acea Expertă Contabilă, după ce a amânat Expertiza Contabilă de vreo 6 ori (!?) şi noi, pârâţii, n-am fost anunţaţi oficial !
Ca să scape de amendă judiciară, fosta Expertă Contabilă s-a internat în spital, precum că s-ar fi îmbolnăvit (sigur au îmbolnăvit-o neregulile găsite în documentele deţinute de "şefii" Asociaţiei, care au şi Plângeri Penale) ! Chiar la dosarul cauzei am găsit dovezile internării acesteia !
Dar ce e mai grav, e că n-am fost anunţat (mai ales în scris) de faptul că s-a înlocuit Experta Contabilă cu alta, care, studiind pagina C.E.C.C.A.R., am văzut că are deja o Mustrare, deci o posibilă abatere.
Eu ştiam că trebuia să fiu anunţat de schimbare şi de numele şi adresa noii Experte Contabile, în vederea unei întâlniri între părţile din proces !
Dacă nici după 2 luni de la schimbarea Expertei Contabile, nu am fost contactat pentru o întâlnire oficială cu acea Expertă, pentru a-i prezenta şi alte probe care pot finaliza procesul de urgenţă, POT CERE CEL PUŢIN SUSPENDAREA PROCESULUI, DACĂ NU, ANULAREA LUI, ŞTIIND CĂ SE POATE PRELUNGI FINALIZAREA LUI ŞI PESTE UN AN, DATORITĂ VOLUMULUI MARE DE MUNCĂ ?
Ce zic specialiştii în Drept -
nu ar fi trebuit să fie obligatorie o întâlnire între părţile procesului şi noua Expertă Contabilă, exact cum s-a procedat cu prima Expertă Contabilă ?
Dacă este aşa cum ştiu eu, cine avea obligaţia să organizeze o întâlnire între pârâţi şi reclamant - Instanţa, Asociaţia de Proprietari, sau noua Expertă Contabilă ?
MULŢUMESC ANTICIPAT !