avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Revizie instalatie comuna gaze la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Revizie instalatie comuna gaze la bloc

Buna ziua!
Dupa accidentul nefericit de la Colectiv, s-a modificat intreaga modalitate de a face revizia la instalatia comuna de gaze la bloc. Astfel, orice firma contactata a solicitat administratiei blocului:
1.Documentatia tehnica a instalatiei comune de gaze
2.Existenta in fiecare apart. a unei elctrovalve si a unui senzor de gaze.
Cum cred ca se intampla in toate blocurile vechi, nu avem in apart. electrovalva si senzor, motiv ptr. care firma cere montarea imediata a acestora, contra cost , bineinteles. Suma aferenta montarii lor este 300 roni. Firma chiar accepta plata esalonat, in 3, chiar 4 rate.
Chiar este obligatoriu sa montam aceste piese?
Revizia trecuta expira pe 18 februarie 2016 si deja am primit instiintarea de la gaze. Peste intretinerile de iarna cum am putea adauga sume asa de mari ptr montarea elctrovalvei si a senzorului de gaze?
Plus ca mi se pare ciudat de ce firmele fac contract cu asociatia ptr montarea acestora si nu cu fiecare proprietar. Dumnealor motiveaza ca revizia la partea comuna cere existenta acestor piese, acestea neexistand, nu se face revizia la partea comuna!
Ptr documentatia tehnica deja am fost la inceputul lunii la Distrigaz - GDF Suez, (ca suntem din Bucuresti, sectr 4) si nu am primit inca nimic
Oameni buni, ce facem?
Chiar ne vor opri gazele fiindca nu avem electrovalva si senzor?
Multumesc anticipat oricui imi va raspunde si-mi va da un sfat!
Presed.Asoc.propr.
Cel mai recent răspuns: deydey , utilizator 20:09, 15 Iunie 2017
Buna seara ! Locuiesc intr-un bloc cu instalatie comuna de gaze, asociatia a discutat cu o firma dorita de administratora pentru a monta acesti senzori de gaze, si ne-a spus ca nu putem instala decat la comun acesti senzori pentru ca in bloc nu exista separatia de gaze.
Intrebarea mea este daca pot sa imi cumpar singura acest senzor si sa aduc o firma pe care eu mi-o doresc pentru insstalare? (mai ales ca nu este prima data cand administratora si presedinta de bloc fac afaceri pe banii nostri cu prieteni si cunoscuti)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gaze Raileanu Eugenia Maria Raileanu Eugenia Maria Montarea senzorului și electrovalvei la gaze estea obligatoriu? (vezi toată discuția)
Instalare senzor gaz si electrovalva Rozalia99 Rozalia99 Buna ziua, Administratorul blocului in care locuiesc a apelat la o firma autorizata pt. ca sa monteze electrovalve cu senzori pt. depistarea scurgerilor de ... (vezi toată discuția)
Refuz montare val3ros val3ros buna ziua...fac apel la bunavointa dumneavoastra pt a primii sfaturi legate de urmatorul caz.... ...asociatia de proprietari a fost notificata de Distrigaz ca ... (vezi toată discuția)