avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... interdictie persoana bolnava psihic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

interdictie persoana bolnava psihic

Cum se poate rezolva un dosar de punere sub interdictie a unei persoane bolnave psihic care refuza sa se prezinte la INML( fiind sfatuita de vecinul care vrea sa ii ia casa) ??
Nu este violenta, inca este capabila sa isi cumpre mancare si sa plateasca intretinerea, dar boala se agraveaza pe zi ce trece, are 80 de ani, sta izolata complet, nu are televizor sau radio pe care le considera unelte ale diavolului (inscrisuri olografe)
Cel mai recent răspuns: mikaelaa , utilizator 16:25, 22 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

.. problema nu e ca a donat popii, problema e daca a facut-o fara sa aiba discernamant


Nu stiam de treaba din codul civil, doar din bun simt banuiam ca nu ar fi posibil sa se doneze direct popii.

Asa cum reiese si din linkul ala, nu se poate dona popii direct, existand acea prevedere in codul civil cu privire la incapacitatea speciala a preotului care a asistat religios donatorul.

Chiar daca donatorul are discernamant... popa care asista religios donatorul nu poate primi liberalitatea... o astfel de donatie poate fi atacata pentru a se constata nulitatea.

Am vazut ca sunt cateva cazuri cu popi... dar, codul civil... as zice ca nu e o chestie ce ar putea fi generalizata.

Am dat cautare pe portaluri cu sentinte... revocarea donatiei pare a fi o chestie destul de des intalnita in instanta... se doneaza catre o ruda si dupa... Domnul cu mila. Am rasfoit mai multe sentinte, din pacate, unele, poate prea multe, sunt respinse pentru neplata timbrului judiciar, fiind vorba despre donatie proprietati timbrul poate costa mii de lei....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

...iar în 3 documente oficiale apare scris, mama cu tulburare schizofrenică, deci probabil considerați că și cei 3 medicii psihiatri care au scris asta s-au înșelat.


Din cele mentionate de tine in postari nu rezulta ca a fost consultata sau evaluata psihiatric in mod direct. Ar fi niste note medicale in demersul pe care l-ai facut pentru diagnosticarea fratelui... ar fi niste pareri bazate pe descrierea prezentata de tine cu privire la comportamentul mamei... asta e practica, diagnosticul in bolile mintale este influentat si de banuieli, pareri ca ar fi o chestie in familie. Aparent, in demersurile pe care le-ai facut ai batut toba peste tot ca mama sufera de-o boala psihica sau alta.

Sunt escrocherii la tot drumul, banuiesc ca se pot tine la distanta profitorii intr-un fel sau altul ... daca vad sau stiu ca mai sunt mostenitori. Mai treci pe acolo, nu trebuie neaparat sa faci discutii, doar fii prezenta.
Nu sunt puse sub interdicție doar persoanele cu handicap gradul 1, ci și persoanele cu demență. boli psihice, a căror gândire este grav afectată, asta nu înseamnă că nu sunt în stare să își facă o mâncare (calitativ mai proastă decât în tinerețe), își plătesc întreținerea pentru că un vecin sau administratorul îi spune în fiecare lună, merge la doctor după rețete medicale (chiar dacă uită să mai ia o parte din medicamente), deoarece medicul de familie la bătrâni le dă bilețele cu data și ora programării, nu toți sunt violenți fizic... Ex: soacra are Alhzaimer și gradul 1 cu însoțitor, dar nu este pusă sub interdicție, are bilețele cu programări la doctor, plătește întreținerea cu/fără întârziere, nu face gălăgie în bloc.....
Lipsa dIscernământului, condiție de bază pentru punerea sub interdicție se apreciază în funcție de cum poate înțelege prevederile legale, comportamentul în familie, cum își administrează bunurile și banii........Din păcate se înțelege greșit necesitatea punerii sub interdicție, aceasta este o măsură de ocrotire aunei persoane vârstnice, împotriva persoanelor care doresc să îi ia bunurile și proprietățile. Cunosc cazuri de bătrâne care au ajuns să locuiască pe la vecini, deși nu erau bolnave psihic, doar prea credule, nu știau prevederile legale, nu au știut ce semnează
Parohul de la biserica de zonă a primit pe persoană fizică 3 proprietăți ale unei bătrâne, un apartament 3 camere, o casă la curte și un teren în jud. Brașov pentru a avea grijă de fiica ei cu handicap. A angajat pe rând diferite femei să aibă grijă de amărâta de fiisa, dar acestea o băteau, nu aveau răbdare. În ac. caz Autoritatea Tutelară nu se poate implica, deoarece popa nu este tutore, nu are răspundere. Ați spus că se poate ataca și anula, cine credeți că se implică să lupte cu mafia B.O.R. în instanță ?
Da aveți dreptate taxa de timbru reprezintă 5% din valoarea la care a vfost evaluată proprietate conform grilelor notariale. Deci acea persoană care ar încerca să conteste în primă fază trebuie să aibe taxa de timbru și bani pentru onorariu avocat.... și ce va obțiene ??
Cu regret constat că foarte multe persoane nu știu cum se manifestă un bolnav psihic, eu care am stat 25 de ani lângă frate , diagnosticat cu SCHIZOFRENIE PARANOIDĂ, pot afirma că și mama are același diagnostic, deoarece are același comportament, iar tata a avut curajul, în calitata de soț, care a stat cu mama timp de 50 de ani, să declare în scris, în instanță , că mama este bolnavă psihic și trebuie un control din partea INML-ului. Deoarece paranoia mamei se manifestă prin idei fixe- în sensul că afirmă verbal și în scris că eu fac parte din oastea lui Satana, iar ea este cu Dumnezeu, iar toate demersurile de internare frate în spital, internare în cămin sunt atacuri malefice. Astefel a ajuns să fie o pradă ușoară pentru profitori, excroci, care în cazul de față sunt popii. A donat gratis , fără vreo clauză ( de întreținere a ei sau a fratelui) toate proprietățile familiei, toți banii primiți ca despăgubire pentru bunurile avute de bunici înainte de a fi deportați (val. de 100.000 de euro) și regulat din pensia ei de 5.000 lei (pensie + indemn.deportați). Deci așa se manifestă SCHIZOFRENIA PARANOICĂ RELIGIOASĂ.

Alte discuții în legătură

Cum pot să finalizez un dosar de punere sub interdicție, în condițiile în care persoana, în vârstă de 80 de ani și cu probleme psihice, refuză să meargă la inml pentru expertiza psihiatrică? mikaelaa mikaelaa Cum pot sa finalizez dosar de punere sub interdictie, in conditiile in care persoana in varsta de 80 de ani cu probleme psihice refuza sa mearga la INML pentru ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa impiedic instrainarea casei prin donatie in favoarea bisericii mikaelaa mikaelaa mama mea are halucinatii fizice si auditive, pe care le descrie in scris in mod amanuntit , are o obsesie ajunsa la extrem catre biserica, vrea sa doneze casa ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am în cazul în care succesiunea nu poate fi dezbătută ? bună ziua, nu am reușit până acum să fac moștenirea după ... mikaelaa mikaelaa Bună ziua, nu am reușit până acum să fac moștenirea după tatăl meu, care a decedat în urmă cu 7 ani, mai am un frate în viață care din păcate a ... (vezi toată discuția)