Va rog spuneti mi ce anume ar trebui sa contina intampinarea ce va fi depusa la termenul stabilit de instanta in vederea consilierii minorului de 7 ani care refuza sa mai mearga la tata ?
Acesta este un proces strict pentru stabilire program de consiliere sau este un proces in care trebuie restabilit un program de vizitare minor si legaturi cu acesta ( daca asa ceva este inteleg ca va trebui sa arat ce dovezi avem in motivarea refuzului minorului .. )
Va multumesc tare mult si astept cat mai repede un raspuns pentru ca saptamana viitoare trebuie sa depun intampinare ..
Dle avocat, din cate cunosc eu, la 3 ani de la introducerea Art 910-914, s-au inregistrat urmatoarele rezultate notabile:
- cca 200 de cazuri la nivel national, in care necustodianul a purces la executarea silita, in special pe nerespectarea legaturilor personale
- niciun caz de finalizare a executarii prin succes, in sensul in care nerezidentul a reusit sa se revada cu copilul lui chiar si dupa finalizarea consilierii psihologice
- 2 cazuri de maturizare a penalitatilor pe zi de intarziere dictate cf Art 906 alin 4 dupa 913 alin 5, ptr care nu exista inca redactarea titlului executoriu (1 la Tg Jiu si unul in Buc)
- 1 caz de maturizare a penalitatilor pe zi de intarziere dictate ct Art 906 alin 4 dupa 910 alin 3 (la Ploiesti)
Pai in 2013 a fost un singur caz, in 2014 au fost vreo 20, restul au inceput in 2015. Dar ca sa ajungi sa termini consilierea iti ia cel putin 1 an de la declansarea executarii silite. Apoi mai e si conflictul COPSI-DGASPC in urama caruia multe DGASPCuri nu mai fac consilierea, Instanta fiind nevoita sa apele la psihologi privati care au aviz COPSI. Nota de plata ptr o consiliere de 3 luni cu minim o sedinta pe sapt este 12 x150 ptr fiecare copil. Sunt parinti care invoca ca nu pot plati 900lei fiecare ptr aceasta consiliere. :)))
Dle avocat, habar nu aveti in ce v-ati bagat. In sensul in care 913 si subalternii pacatuieste atat prin neconstitutionalitate cat si prin ineficienta si neoperativitate. Din experienta mea cel mai simplu zboara o prostie prin neconstitutionalitate, din cate stiu fiind singurul motiv de schimbare a codurilor. Cu ineficienta si neoperativitatea poti sta....zeci de ani. Asa ca...trimiteti-mi neconstitutionalitatea lui 913!