avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CONSILIERE PSIHOLOGICA DGASPC
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CONSILIERE PSIHOLOGICA DGASPC

Buna ziua .

Va rog spuneti mi ce anume ar trebui sa contina intampinarea ce va fi depusa la termenul stabilit de instanta in vederea consilierii minorului de 7 ani care refuza sa mai mearga la tata ?

Acesta este un proces strict pentru stabilire program de consiliere sau este un proces in care trebuie restabilit un program de vizitare minor si legaturi cu acesta ( daca asa ceva este inteleg ca va trebui sa arat ce dovezi avem in motivarea refuzului minorului .. )

Va multumesc tare mult si astept cat mai repede un raspuns pentru ca saptamana viitoare trebuie sa depun intampinare ..

Weekend placut si linistit va doresc !
Dacă oricum nu va plati pensia clasic ar fi sa nu vadă copilul.
Pe 3 luni instanta ar obliga la 9000 lei dacă ar fi 100 lei pe zi penalitatea.

Poate mai apare cineva și ne spune ce s-a mai întâmplat la un astfel de proces vis-a-vis de penalități.

O sa va compensații cumva în caz extrem.

El a început executarea silita?
Dle avocat, din cate cunosc eu, la 3 ani de la introducerea Art 910-914, s-au inregistrat urmatoarele rezultate notabile:

- cca 200 de cazuri la nivel national, in care necustodianul a purces la executarea silita, in special pe nerespectarea legaturilor personale
- niciun caz de finalizare a executarii prin succes, in sensul in care nerezidentul a reusit sa se revada cu copilul lui chiar si dupa finalizarea consilierii psihologice
- 2 cazuri de maturizare a penalitatilor pe zi de intarziere dictate cf Art 906 alin 4 dupa 913 alin 5, ptr care nu exista inca redactarea titlului executoriu (1 la Tg Jiu si unul in Buc)
- 1 caz de maturizare a penalitatilor pe zi de intarziere dictate ct Art 906 alin 4 dupa 910 alin 3 (la Ploiesti)
Și i celelalte 197 de cazuri ce au făcut creditorii,au sesizat instanta după consilierea psihologica?
Sau au lăsat-o balta?
Pai in 2013 a fost un singur caz, in 2014 au fost vreo 20, restul au inceput in 2015. Dar ca sa ajungi sa termini consilierea iti ia cel putin 1 an de la declansarea executarii silite. Apoi mai e si conflictul COPSI-DGASPC in urama caruia multe DGASPCuri nu mai fac consilierea, Instanta fiind nevoita sa apele la psihologi privati care au aviz COPSI. Nota de plata ptr o consiliere de 3 luni cu minim o sedinta pe sapt este 12 x150 ptr fiecare copil. Sunt parinti care invoca ca nu pot plati 900lei fiecare ptr aceasta consiliere. :)))

Dle avocat, habar nu aveti in ce v-ati bagat. In sensul in care 913 si subalternii pacatuieste atat prin neconstitutionalitate cat si prin ineficienta si neoperativitate. Din experienta mea cel mai simplu zboara o prostie prin neconstitutionalitate, din cate stiu fiind singurul motiv de schimbare a codurilor. Cu ineficienta si neoperativitatea poti sta....zeci de ani. Asa ca...trimiteti-mi neconstitutionalitatea lui 913!
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Februarie 2016
ContSters257745, utilizator
gi-jane2 a scris:

pai da, are venit.. banii dvs.

Pai mai sus spuseseti ca nu e considerat venit. Deci daca este venit trebuie impozitat si trebuie ca pensia sa se raporteze si la acesta, nu?

Alte discuții în legătură

Executarea silita a minorilor CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ma interesează sa aflu relatări de la executarea silita referitor la modul în care s-a comportat executorul,dacă a fost chemata politia, dacă părintele ... (vezi toată discuția)
Închiderea dosarului de executare în cazul executării silite referitoare la minori CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Potrivit art 913 NCPC rezulta ca se închide dosarul de executare în caz de eșuare a executării silite. În cazul executării silite în vederea ... (vezi toată discuția)
Procedura 912 cpc ContSters257745 ContSters257745 buna ziua! are cineva experienta in derularea procedurilor cf art 912 cpc in cazul refuzului minorului de a respecta dreptul la vizita? Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)