avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cartea tehnica a imobilului.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cartea tehnica a imobilului.

Buna ziua.Revin cu o intrebare la dumneavoastra.Sunt presedinta a A.P. a unui bloc nou,construit in 2014 in Popesti-Leordeni.Am solicitat cartea tehnica a blocului primariei,dezvoltatorului si OCPI Ilfov.Toti au spus ca nu o au.Unde as mai putea sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: laur49 , utilizator 09:27, 13 Septembrie 2021
Plangere la Inspectoratul in constructii

Legea 10/1995bprivind calitatea în construcţii, republicată
Art. 17.
(1) Recepţia construcţiilor constituie certificarea realizării acestora pe baza examinării lor nemijlocite, în conformitate cu documentaţia de execuţie şi cu documentele cuprinse în cartea tehnică a construcţiei.
(2) Cartea tehnică a construcţiei cuprinde documentaţia privind proiectarea, documentaţia privind execuţia, documentaţia privind recepţia şi documentaţia privind urmărirea comportării în exploatare şi intervenţii asupra construcţiei, se întocmeşte prin grija investitorului şi se predă proprietarului construcţiei, astfel: documentaţia privind proiectarea şi documentaţia privind execuţia, la recepţia la terminarea lucrărilor, iar documentaţia privind recepţia, precum şi documentaţia privind urmărirea comportării în exploatare şi intervenţii asupra construcţiei la recepţia finală a lucrărilor de construcţii.
(3) ... În cazul asociaţiei de proprietari, cartea tehnică a construcţiei se păstrează şi se completează la zi de către administrator.

Art. 36.
În sensul prezentei legi, constituie contravenţie: II, lit e) nepredarea cărţii construcţiei de către investitor proprietarului, respectiv documentaţia privind proiectarea şi documentaţia privind execuţia, la recepţia la terminarea lucrărilor, iar documentaţia privind recepţia şi documentaţia privind urmărirea comportării în exploatare şi intervenţii asupra construcţiei, la recepţia finală a lucrărilor de construcţii;
Cartea tehnica a constructiei se intocmeste intr-un singur exemplar original . Acesta, după întocmire, se completează și se păstrează pentru fiecare obiect de construcții de către investitor sau, după caz, de către proprietar. Nu se pot face mai multe Carti ale Constructiei, majoritatea actelor fiind originale si se transmite intotdeauna noului proprietar si poate contine sute sau chiar mii de pagini.
Ultima modificare: Luni, 13 Septembrie 2021
laur49, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea tehnica a unui imobil lustelu lustelu Sintem proprietarii unor apartamente intr-un bloc nou,constituiti intr-o Asociatie de Proprietari legal infiintata. Dezvoltatorul refuza predarea Cartii ... (vezi toată discuția)
Dezvoltatorul nu vrea să ne dea cartea tehnică a imobilului. de unde putem obține o copie? razvanlupu razvanlupu Buna ziua, Suntem Asoc de Proprietari care in decurs de 2 ani incercam sa obtinem cartea imobilului de la dezvoltator ( dezvoltatorul nu doreste sub nici o ... (vezi toată discuția)
Lipsa cartea tehnica a blocului ADINABODESCU ADINABODESCU Buna ziua.Sunt presedinte al unei asociatii de proprietari la un bloc construit in 2014 in Popesti-Leordeni.Dezvoltatorul nu ne-a dat cartea tehnica a ... (vezi toată discuția)