avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis retinut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis retinut

in data de 25 mai am fost oprit de politia rutiera si am fost supus testului cu aparatul etilotest ...am fost dus si la iml unde mi-au recoltat sange .rezultatul la etilotest a fost 0.43. am mers dupa dcateva zile la IML si am achitat suma de 160 lei reprezentand analiza sangelui .am mers la udriste si pana la urma au ajuns si rezultatele sangelui .primul 60 la mie iar al doilea 80 la mie .cei de acolo mi-au spus ca acum depinde de procuror .am revenit cu nenumarate telefoane si pana la urma a venit si decizia procurorului ( doreste sa se faca recalculare) cei de la udriste mi-au spus ca am doua variante :1 astept sa se faca recalcularea aceasta fiind platita de politie caz in care dureaza mult si bine.2: merg la IML si platesc undeva peste 500 lei pentru recalculare si se rezolva mai repede. ce ma sfatuiti sa fac ???????? va rog mult dati-mi un sfat .
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 08:44, 6 August 2009
Imi cer scuze , dati-mi voie să rectific de la 0.40% in aierul expira devine infractiune.
Diaconu George Cosmin a scris:

Imi cer scuze , dati-mi voie să rectific de la 0.40% in aierul expira devine infractiune.

Depasirea valorii de 0,40 in aerul expirat nu constitue motiv de incadrarea faptei ca infractiune. In acest caz este obligatorie recoltarea probelor biologice si pe baza analizelor se poate incadra fapta ca infractiune.
toata vina este ca teai nascut in romania si pt asta trepui sa platesti si daca nu ar mai trebui:D:D
logic vb cand sa suit la volan avea pe undeva pe la 0.4 in sange sau chiar mai putin. daca ar tine seama procuroru cred ca ar fi bine pt tine. si mai ales daca in procesul verbal ai specificar unde vroiai sa pleci. daca este vb la 5 min de destinatie ar fi bine daca vroiai sa pleci la cateva sute de km nu prea este bine;) pct meu de vedere
Da asa este numai ca daca reise dupa analizele prob. biologice ca este cel putin 0.80 ori mai mare... Numai ca eu ma refeream ca daca ai in aerul expirat 0,40, in sange este in jur de 80 (daca nu mai mare - prima data). Daca ai in sange 0,40 cam stii ca e posibil sa fie infractiune, aici depinde si de circumstante.....
Ultima modificare: Joi, 6 August 2009
ContSters98151, utilizator

Alte discuții în legătură

Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Stabilirea imbibatiei de alcool in sange gigi_ilie2004 gigi_ilie2004 Buna seara! Cineva (sofer auto) a lovit usor masina politiei stationata (aripa si usa infundate). In urma testarii alcoolemiei soferului cu etilotestul a ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis cosmin_nasu cosmin_nasu am fost oprit de catre politia rutiera in trafic am fost testat cu etilotestul indicand o valoare de 0,46 in aerul expirat apoi am fost condus la spital unde ... (vezi toată discuția)