avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nevoie de avocat - retinere permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nevoie de avocat - retinere permis de conducere

Buna ziua,
Luna trecuta mi-a fost luat permisul de conducere pentru depasire viteza in localitate. As avea nevoie de un avocat care DOAR sa-mi scrie contestatiile pe perioada procesului. Nu trebuie sa umble pe la judecatorii! Cam la ce suma as ajunge ? Si pe cine imi recomandati in aceasta situatie?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Analore , utilizator 22:48, 5 August 2009
A fost incheiat pe data de 23.06.2009. Am primit si mai de mult o amenda acasa pe care am contestat-o si nu retin sa fi prezentat vreo dovada a comunicarii. Mi-a venit doar plicul cu procesul verbal si cam atat. Dar diferenta este ca atunci a venit la termen. Acum eu nu am primit absolut nimic. Cum pot sa atac atunci acest proces verbal ??? Daca eu nu il am! si daca nici nu l-am primit pana in ziua de azi. Si credeti-ma.. ca am verificat la posta. Ce rost ar mai avea sa-l contest daca deja stau de o luna si... ? Trec 3 luni si nu am rezolvat nimic. Vreo solutie ?

Va multumesc!!
Chiar nimeni nu stie? Nimeni nu are o solutie ? Chiar aici pe forum am gasit un caz unde o doamna a facut plangere impotriva unui proces verbal pentru ca nu i-a fost trimis acasa. Avea seria procesului pe dovada.. si a cerut in plangerea respectiva ca politia sa ataseze procesul verbal respectiv la dosar.
Deci.... ? Idei ?

Merci
Eu consider ca nu puteti depune contestatie la procesul verbal atata timp cat nu il aveti, adica cat timp nu ati primit exemplarul dv. In consecinta faceti o cerere la inspectoratul judetean de politie si cereti comunicarea acestuia. Dupa ce primiti rapunsul de la acestia (fie ca va fost comunicat in data de ..... se mai intampla sa stitii :"> postasi binevoitori sau vecini care semeaza in locul dv.) avand in vedere ca termenul legal de o luna a fost oricum depasit, nu aveti ce pierde daca obtineti comunicarea lui la sediul IJP(cereti expres acest lucru sa va fie comunicat la sediul IJP fara sa-l mai trimita prin posta sau altele ca iar dureaza) ridicati PV in aceeasi zi depuneti deja actiunea in constatarea nulitatii lui, scoateti certificat de grefa si prezentati -va cu el la politie pentru a va ridicat permisul ................
Nu cred ca este nevoie sa faceti cerere la politie sa va fie comunicat procesul verbal. Presupun ca pe langa retinerea permisului s-a aplicat si o amenda. nu platiti nimic , iar in momentul in care vi se solicita la finate sa faceti plata, le spuneti clar ca nu ati primit nici un proces verbal si ca nu sunteti obligat sa faceti aceea plata.
Prin solicitarea de ai fi comunicat P_V va reusi sa isi recupereze mai repede permisul, pentru ca daca mai asteapta mult sa il comunice ei se fac 60-90 de zile si sta fara permis degeaba, oricum acel P_V este nul deci este in interesul dansului sa solicite P_V pentru as recupera permisul

Alte discuții în legătură

Contestare pv nesosit sebastiant sebastiant buna ziua, am fost oprit de politie cu depasire de viteza, am cerut sami arate verificarea metrologica a radarului dar politistul a refuzat ceea ce am ... (vezi toată discuția)
Termen prescriptie amenda BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT Acum un an am fost oprit de un agent de politie care nu avea masina dotata cu aparat radar intro localitate din tara. Acesta mi-a comunicat ca am fost ... (vezi toată discuția)
Amenda radar fix Andrei T Andrei T in perioada in care acele camere radar fixe functionau ilegal am fost depistat de catre o asemea camera cu 91 km/h si cu 117 km/h in localitate in aceeasi zi. ... (vezi toată discuția)