avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nevoie de avocat - retinere permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nevoie de avocat - retinere permis de conducere

Buna ziua,
Luna trecuta mi-a fost luat permisul de conducere pentru depasire viteza in localitate. As avea nevoie de un avocat care DOAR sa-mi scrie contestatiile pe perioada procesului. Nu trebuie sa umble pe la judecatorii! Cam la ce suma as ajunge ? Si pe cine imi recomandati in aceasta situatie?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Analore , utilizator 22:48, 5 August 2009
Aici nu inteleg. Ce inseamna "acel P.V este nul" ? Se prescrie amenda si fapta? sau doar amenda? :) Amandoua dupa contestatia in instanta ?

Multumesc pt raspunsurile dvs.

Iata ce zice OG 2/2001(1) Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie
daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat
contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.]
Iar OUG 195 - 2002
Art. 121(2) Executarea sancţiunii contravenţionale complementare se prescrie în acelaşi termen în care se prescrie sancţiunea contravenţională principală.
Ceea ce inseamna ca amandoua sanctiunile constatate prin acest P_V sunt prescrise, acum important ptr. dv. este sa intrati in posesia acestui P_v pentru a putea formula actiunea in contestatia, si a obtine o Hotarare definitiva care sa constate prescriptia amenzi si a suspendarii permisului......:D
Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2009
Analore, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv nesosit sebastiant sebastiant buna ziua, am fost oprit de politie cu depasire de viteza, am cerut sami arate verificarea metrologica a radarului dar politistul a refuzat ceea ce am ... (vezi toată discuția)
Termen prescriptie amenda BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT Acum un an am fost oprit de un agent de politie care nu avea masina dotata cu aparat radar intro localitate din tara. Acesta mi-a comunicat ca am fost ... (vezi toată discuția)
Amenda radar fix Andrei T Andrei T in perioada in care acele camere radar fixe functionau ilegal am fost depistat de catre o asemea camera cu 91 km/h si cu 117 km/h in localitate in aceeasi zi. ... (vezi toată discuția)