avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probleme acte somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probleme acte somaj

Buna,
M-am prezentat la AJOFM cu dosarul si m-i sa spus ca adeverinta privind cotizatia la somaj nu este buna deoarece nu are stampila AJOFM si nu am stagiu de cotizare eliberat de acolo. M-am intors la firma si am ramas surprins cand mi s-a spus ca ei nu stiu de ce nu este buna adeverinta deoarece asa au eliberat si la alti angajati si nu au avut probleme. Nu mai inteleg nimic decand ma plimb aiurea cand la firma cand la fortele de munca am depasit si termenul de 30 de zile, cei de la firma spun ca este in regula iar cei de la agentie nu....ce sa fac??

PS: adeverinta era completata pe 12 luni

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: dante7 , utilizator 14:32, 5 August 2009
daca firma are sediul in Bucuresti, inspectorul de resurse umane sau cine se ocupa cu personalul trebuie sa mearga cu acea adeverinta de stagii la Agentia de somaj Bucuresti unde ii va da un certificat de cotizare. Amandoua actele (adeverinta stagii si certificatul cotizare) le va inmana dumneavoastra cu care veti merge la AJOFM de care apartineti.

Asa se procedeaza cand sediul apartine de alt AJOFM si nu de cel din judetul dumneavoastra.
Imi cer scuze, dar eu nu am vazut nicaieri ca IRU ar avea obligatia aceasta :"> in ce priveste stagiul de cotizare la somaj

O fi o practica mai noua si fara vreun temei legal?

Pot sa-ti spun din proprie experienta: am depus dosar de somaj in inauarie in situatie similaar: domiciliul in X si sediul firmei in judet Y
Mi-au primit dosarul cu adeverinta semnata de angajatir, i-au dat nr de inregistrare dar nu l-au validat decat atunci canmd au primit stagiul confirmat de la AJOFM Y.
Asta a durat ce e drept vreo 2-3 luni, si la un moment dat m-ama interesat daca nu pot mereg eu personal sa rezolva obtinerea stagiului din celalat judet, in speranta ca va merge mai repede... mi s-a spus clar ca nu pot mereg eu, aceste confirmari s fac intre AJOFM_uri.

De atunci este adevar ca criza a mai produs multe practici mai mult sau mai putin fundamentate legal ;)
:tooth:
da, asta este regula si am avut ceva de pierdut timpul pe la AJOFM Sibiu pana am putut sa trimit aceste acte la angajatii de la punctul de lucru Bucuresti.

birocratia asta! #-o

metoda asta dureaza maxim 2 zile si viitorul somer poate primi imediat indemnizatia de somaj, nu dupa 3 luni;)
Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2009
lorelayold76, utilizator
oricum, tot un abuz mi se pare, si firma la care a lucrat userul nu este obligata sa procedeze ca tine, o face doar daca are un IRU cu mare bunavointa si daca isis permite sa plateasac decontarea transportului in alt judet pentru IRU ca sa rezolve situatia unui angajat :D

in mod legal, ajofm ar trebui sa se ocupe si nu mai puna pe drumeri un om ramas oricum fara venituri.

Pana la urma de-asta suntem asigurati le somaj si platim obligatoriu acea contributie, nu?
Statul nu da acesti bani de mila, ci in baza unei asigurari obligatorii, si ar trebui sa-si faca treaba asa cum si-o fac tot ceilalti !!

Scuze pentru aceasta tirada, dar astazi sunt atre suparata pe sistem :worthy:
buna ziua! eu am lucrat la o firma cu sediul in bucuresti dar s.a inchis. cat timp dureaza sa mi se trimita cartea de munca si actele tocmai de acolo si cat timp am la dispozitie sa.mi depun actele pt somaj. sefa la care am lucrat zicea ca actele sunt la itm Bucuresti si dureaza 30 zile pana la elibararea lor. se poate asa ceva? eu sunt din Vaslui. am uitat sa precizez
Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2009
alinus31, utilizator

Alte discuții în legătură

Somaj dana codreanu dana codreanu Buna ziua. Va rog, daca se poate sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu procedura prin care se poate lua indemnizatia de somer pentru un caz concret. Sotul ... (vezi toată discuția)
Certificare stagiu de cotizare GYANYNA GYANYNA Buna ziua Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Am depus dosarul pentru acordarea indemnizatiei de somaj in data de 25 Martie anul curent si nu am ... (vezi toată discuția)
Certificat stagiu de cotizare la fondul de somaj ela-ela ela-ela Buna ziua, Va rog sa imi spuneti de unde/ cine elibereaza \\"c[b]ertificatul de stagiu de cotizare la fondul de somaj[/b]\\" in cazul in care solicitantul are ... (vezi toată discuția)