avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probleme acte somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probleme acte somaj

Buna,
M-am prezentat la AJOFM cu dosarul si m-i sa spus ca adeverinta privind cotizatia la somaj nu este buna deoarece nu are stampila AJOFM si nu am stagiu de cotizare eliberat de acolo. M-am intors la firma si am ramas surprins cand mi s-a spus ca ei nu stiu de ce nu este buna adeverinta deoarece asa au eliberat si la alti angajati si nu au avut probleme. Nu mai inteleg nimic decand ma plimb aiurea cand la firma cand la fortele de munca am depasit si termenul de 30 de zile, cei de la firma spun ca este in regula iar cei de la agentie nu....ce sa fac??

PS: adeverinta era completata pe 12 luni

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: dante7 , utilizator 14:32, 5 August 2009
grace_r

oricum, tot un abuz mi se pare, si firma la care a lucrat userul nu este obligata sa procedeze ca tine, o face doar daca are un IRU cu mare bunavointa si daca isis permite sa plateasac decontarea transportului in alt judet pentru IRU ca sa rezolve situatia unui angajat


in acest caz nu se plimba viitorul somer, doar eu am fost la AJOFM Sibiu si dupa 2 zile (sau in aceeasi zi daca ai noroc) am trimis actele prin posta la angajatul din Bucuresti si el a mers cu ele la Agentia de somaj de acolo ca si oricare alta persoana care depune un dosar.
Este adevarat ca nici asa nu e corect, doar au situatia in baza lor de date...nu vad rostul certificatului de cotizare
Intradevar am sunat la o alta agentie si mi sa spus ca eu trebuie sa am adeverinta respectiva completata corect iar de restul se ocupa ei (ref. la stagiu de cotizare)...dar am citit acum raspunsurile dumneavoastra (pt care va multumesc) si am inteles xca poate dura 2-3 luni pana voi primii ajutorul...AOLEU!!!!....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dana codreanu dana codreanu Buna ziua. Va rog, daca se poate sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu procedura prin care se poate lua indemnizatia de somer pentru un caz concret. Sotul ... (vezi toată discuția)
Certificare stagiu de cotizare GYANYNA GYANYNA Buna ziua Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Am depus dosarul pentru acordarea indemnizatiei de somaj in data de 25 Martie anul curent si nu am ... (vezi toată discuția)
Certificat stagiu de cotizare la fondul de somaj ela-ela ela-ela Buna ziua, Va rog sa imi spuneti de unde/ cine elibereaza \\"c[b]ertificatul de stagiu de cotizare la fondul de somaj[/b]\\" in cazul in care solicitantul are ... (vezi toată discuția)