avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prinzi un om care zgarie masina, il duci la Politie si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prinzi un om care zgarie masina, il duci la Politie si esti condamnat pentru lipsire de libertate iar el primeste despagubiri

Dragi cititori,

Scriu despre acest subiect cu speranta ca cineva din ROMANIA va citi si va pune in miscare ceva, ceva in genul cazului Politistului de la Brasov.
O sa fiu scurt si sper si cu destule explicatii.
In 2008 decembrie, un individ imi zgarie masina, il vad, strig la el si imi arata scene obsene si pleaca linistit.Ma aflam in casa la geam.M-am gandit sa ies repede si sa-l prind.Asa am facut si dupa vreoo 500 metri l-am prins.El era cu inca 2 colegi ai lui, au luat-o la fuga dar intre niste masini ne-am impiedicat amandoi, si uite asa l-am prins.
Il intreb, raspunde(recunoaste) dar spune ca nu era masina mea ci alta.
Am vorbit sa ne intoarcem sa vedem daca e adevarat (masina mea era full casco asigurata).
Pe drum si-a sunat parintii si le-a povestit adevarul (de data asta) si am vorbit chiar si eu cu taicasu si a spus ca vine imediat si ca plateste toata paguba.
Am ajuns la masina, am rugat 2 agenti de paza sa cheme politia, iar imediat inainte de venirea politiei au venit si parintii lui.
Mi-au oferit 10 milioane, am refuzat (am gresit crezand ca numai cu oameni ca mine o sa schimbam tara asta si nu o sa mai sufere si altii).
La politie am depus plangere pentru vandalism (se vedeau zgarieturile clar si pentru furtul capacelor).
Baiatul linistit sa dus la spitalul de urgenta, i sa refuzat internarea.
Sa dus a doua zi la alt spital .....si....a aparut o fractura de maxilar.
Nimic pana acum deosebit.
A stat linistit aproape 2-3 luni si a depus dupa aia o plangere pentru un autor necunoscut ca ia rupt maxilarul.
Acum surpriza....eu nu eram necunoscut caci ma legitimasem...dar sa treaca timpul sa faca zile medicale.....si a mers, deci am fost pus sub acuzare de vatamare corporala.
Am fost trimis in judecata...am pierdut procesul, despagubiri materiale......si 1 an cu suspendare.

Sa nu credeti ca povestea e asa simpla, caci de abia acum vine bomba.....

Sunt trimis din nou in judecata, pentru lipsire de libertate .....dar de data asta sunt considerat recidivist, deci baiat rau.......pentru ce??Pentru ca am indraznit sa-l tin de guler si sa-l predau politiei.

Acum cateva zile am pierdut procesul si sunt condamnat la 3 ani si 4 ani de inchisoare cu executare.....

Va dati seama ca sunt socat eu, familia si toti cunoscutii nostri cum se poate intampla asta in Romania cea moderna...unde e DNA ...unde sunt toate institutiile care se tot spun la TV?

Sa va spun si despre mine putin sa vedeti ce om sunt....am studii postuniversitare, am studii in cateva tari straine, am muncit de cand am terminat facultatea si peste tot unde am muncit am cel putin cate 2-3 scrisori de recomandare(cat din tara iar ultimii 11 ani in toata lumea).Mai am si un alt lucru care acum il consider un mare defect,....sunt un tip corect si am urmat pasii legali caci asa fac si cu copii mei (care sunt olimpici la diferite materii) si am crezut ca prin exemplu si prin dovada de atitudine poti schimba Romania.

Acum ce simt?....e greu, simt ca mi-am batut joc de viata mea si nu imi pare rau decat de faptul ca copii mei ar putea sa fie afectati....de aceasta mizerie.....De mine, va vine sa credeti sau nu dar inca cred ca poate cineva curat ca si mine va citi acest mesaj, ma va contacta si toti acei oameni care au ajutat sa se intample una ca asta vor plati.
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2016
ContSters171401, utilizator
Dacă au fost martori mincinoși și tatăl hotului are relații la politie poate fi adevărat.
A greșit rau de tot ca nu și-a angajat avocat dacă e adevărat cazul.
Dacă avea avocat angajat se puteau intampla lucruri care sa împiedice o trimitere în judecata.
Avocatul putea fi de fata la audierea martorilor și sa ii intimideze.Nu era ceva ușor dar dacă avocatul își dădea seama ca este făcătură putea lua atitudine darza

Din moment ce existau probe și nu a recunoscut l-au condamnat tare.
Pot exista și astfel de cazuri.

Cel mai adesea se poate întâmpla în caz de proxenetism și tentativa de viol sau chiar viol prin complicitate.

Justiția nu este perfecta.
AdrianaCameliaS a scris:

Toata povestea asta e cusuta putin cu ata alba. Ma indoiesc ca o persoana cu studii postuniversitare, cu studii in strainatate, ar scrie "ia rupt" sau "sa dus". Mai mult, nu stie cand se scrie "copii" si cand "copiii", care copii, apropos, sunt olimpici la diferite materii :))))) Foarte important pentru cazul de fata, nu? Cel condamnat incearca sa-si construiasca o imagine impecabila: un om foarte corect, cu scoala in strainatate, cu copii olimpici, dar care, cu toate astea, nu prea sa stie sa scrie corect. Everybody lies. In ce priveste condamnarile, observati ca ne da foarte putine detalii despre cum s-au petrecut faptele, fiind mult mai preocupat sa improaste cu noroi autoritatile.

Am verificat si eu si, intradevar, lipsesc vreo doua cratime si cateva virgule. Este ceva scuzabil si de inteles.
In schimb, consider ca nu s-a exagerat cu pedeapsa, sau ca, ar fi nevinovat, asa cum afirma multi de pe aici.
Descrierile faptelor, in genere, sunt subiective.
Instanta se pronunta ca urmare a prezentarii unor dovezi ce atesta savarsirea unor fapte ce incalca legea penala.
Din moment ce o instanta s-a pronuntat, este evident ca nu a facut-o doar in urma pledoariei unui avocat sau a unui procuror.
A avut convingerea intima ca acela este adevarul (cel prezentat in rechizitoriu) si, vinovatul trebuie pedepsit pentru incalcarea legii.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Dacă au fost martori mincinoși și tatăl hotului are relații la politie poate fi adevărat.
A greșit rau de tot ca nu și-a angajat avocat dacă e adevărat cazul.
Dacă avea avocat angajat se puteau intampla lucruri care sa împiedice o trimitere în judecata.
Avocatul putea fi de fata la audierea martorilor și sa ii intimideze.Nu era ceva ușor dar dacă avocatul își dădea seama ca este făcătură putea lua atitudine darza

Din moment ce existau probe și nu a recunoscut l-au condamnat tare.
Pot exista și astfel de cazuri.

Cel mai adesea se poate întâmpla în caz de proxenetism și tentativa de viol sau chiar viol prin complicitate.

Justiția nu este perfecta.


Martori mincinosi, privind ce ?
Din descrierea initiatorului, pana si un student la Drept de anul II va face aceeasi incadrare juridica. Lipsire de libertate in mod ilegal si vatamare corporala (din culpa, sa zicem).
Aceasta fara a lua in calcul si descrierea faptelor facuta de catre victima.

In plus, eu va stiu ca fiind un avocat bun, ce denota profesionalism, dar afirmatiile dvs.prezente sunt cam antagonice.
Spun acest lucru, intrucat, pe aici, mai citesc si cei care nu au studii juridice si retin informatia oferita de dvs. ca fiind adevarata.
Insa, trebuie spus ca, in orice proces penal, prezenta avocatului este obligatorie!
Drept urmare, pe tot timpul procesului penal, incepand cu ancheta penala,a fost asistat si reprezentat de catre un avocat, fie el si din oficiu.

Asadar,orice afirmatie ce priveste savarsirea unei fapte ce incalca legea penala poate fi contestata in cadrul anchetei penale, ancheta, ce este anterioara inceperii unui proces penal, adica prezentarea rechizitoriului in fata unui judecator.

Astfel ca, dupa pronuntarea unei sentinte judecatoresti, este cam inutil sa iti sustii nevinovatia daca nu ai facut-o la vremea cand intradevar se putea contesta si dovedi acest lucru.

Concluzia, justia este perfecta!
Ultima modificare: Luni, 29 Februarie 2016
Quartila, utilizator
Cu tot respectul pe care vi-l port domnule Tudor Valeriu, pentru tot ce faceti pe acest forum, trebuie sa va spun ca nu legile ii apara pe infractori ci chiar cei care le aplica (interpreteaza) si anume unii judecatori. Vom avea o justitie corecta si independenta cand vom avea judecatori care sa-si merite statutul cu care i-au investit societatea.
Era o parere a mea ca nejurist vazund ce se intampla in viata "civila".

Alte discuții în legătură

Lovire si alte violente pismis pismis Buna ziua, In luna august baiatul si un prieten de-al lui au fost batuti de trei persoane (baieti intre 23-24 ani) pe care nici nu le cunosteau (acestia ... (vezi toată discuția)
Am si eu nevoie de o parere allex81 allex81 Am condus sub influenta bauturilor alcoolice cand am vrut sa fac o gluma unui amic care era si el in stare de ebrietate, adica sa il sperii trecand pe langa el ... (vezi toată discuția)
O sa va cruciti cum poate cineva face puscarie nevinovat ContSters171401 ContSters171401 Stimati cititori, Revin cu povestea mea...nu e poveste este ceea ce mi se intampla mie. Acum 4 ani am prins un hot care mi-a furat capacele masinii si mi-a ... (vezi toată discuția)