avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire contributie intretinere minor, ambii parinti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire contributie intretinere minor, ambii parinti

Pun in discutia forumistilor urmatoarea cauza:

Obligatia de intretinere trebuie cuantumizata la fel ptr ambii parinti, INDIFERENT DE CEL CARE PRIMESTE MINORUL IN LOCATIUNE.
Adica, mama care a primit minorul face dovada unui venit la fel cum tatal nerezident face dovada venitului sau.
Daca se ignora contributia nerezidentului in natura si se stabileste acestuia o contributie in bani cf 25, 33, 50%, acelasi lucru trebuie cerut si rezidentului.

Se alcatuieste astfel "bugetul minorului" prin contributia impusa a ambilor parinti.
Nerezidentul are dreptul sa ceara dovada rezidentului ca a cheltuit bugetul minorului strict in folosul minorului, indiferent daca acest buget excede sau descede contributia nerezidentului.

In cazul in care bugetul minorului este neconsumat de rezident in folosul strict al minorului, nerezidentul poate cere:
- schimbarea administratorului de buget in favoarea nerezidentului, sau
- reducerea contributiei nerezidentului la cota parte din bugetul dovedit ca fiind cheltuit in folosul minorului

PS: in atare situatie nerezidentul nu mai are interes in evaziune fiscala, dar are control asupra contributiei sale strict legate de minor

Cel mai recent răspuns: ContSters257745 , utilizator 14:16, 1 Martie 2016
shomo, vorbiţi ca să...vorbiţi. Eu nu l-am împiedicat pe tata să se vadă cu copilul. El nu a venit că aşa "au vrut muşchii lui". A trimis în schimb, în locul lui, autorităţile, că, vezi doamne, o zi nu am răspuns la telefon. Altădată, a trimis autorităţile că am abuzat copilul, fiindcă nu am stat 4 ore în parc, ci numai 3 ore, fiindcă copilului i-a fost somn şi a vrut acasă.
Fiţi sigur că nu dau mărunt din buze, fiindcă indiferent că am intrat în UE sau nu, copilul e tot fiinţă omenească, iar legile româneşti sunt aliniate legilor UE, chiar devansează vestita "Rezoluţie", prin Legea 272/2004, care stipulează responsabilităţi egale pentru părinţii copiilor.
În ce priveşte Germania, lăsaţi-o mai moale, chiar aici, o utilizatoare care trăieşte în Germania este protejată de autorităţile germane faţă de hotărârea judecătorească din România în privinţa copilului dânsei, chiar arăta aici cum se întâlnesc copiii cu părinţii la "Cafeneaua copiilor" în prezenţa personalului calificat.
Deci, vă rog, mai încet cu concluziile!
Comportamentul său agresiv a fost descoperit după ce părinții unui băiețel de numai trei ani au încercat să afle ce se ascunde în spatele refuzului acestuia de a mai merge la grădiniță și i-au cusut în haine un reportofon.

Este vorba de educatoarea din Timiş.
Educatoarea a fost suspendată.
Oare ce se ascunde în spatele refuzului unor copii de a pleca cu părintele vizitator? Aha, aici numai cel rezident e de vină, e alienator!
După concluziile Asociaţiei, şi aceşti părinţi or fi fost alienatori, ca pruncul să refuze grădiniţa! Cum judecăm cu dublă măsură!
Ultima modificare: Luni, 29 Februarie 2016
Martonze, utilizator
Oo, Doamne! Bine ca e femeie, educatoarea din Timis! Altfel nici focul Gheenii nu ne-ar mai fi purificat pe noi, tatii!
Ultima modificare: Luni, 29 Februarie 2016
ContSters257745, utilizator
Dar oare cum este atunci cand nerezidentul este avocat si nu declara venituri iar pensia este stabilita la salariu minim pe economie, iar minorul este deja la liceu si are nevoie de pregatire, de altfel de imbracaminte si de pachet zilnic in bani ca nu mai merge cu ,, pachetel,, de multe alte lucruri ....? E greu sa cuantifici in bani care este consumul real al unui copil. Si nu cred ca este relevant acest aspect ci faptul ca rezident sau nu, implicarea emotionala este mai importanta decat orice suma. Asta in cazul in care exista . Asa ca ...... lasati ipocrizia deoparte cand faceti analiza sau cand propuneti ceva modificare.
Multumesc ptr...ipocrizie. Daca ati fi citit, ati fi inteles ca o astfel de justificare ar fi (poate) pe placul unora ca si cel descris de dvoastra, in sensul ca ar fi sigur ca plateste ptr copil. Desigur daca are vreo dorinta legata de acel copil.
In rest stabilirea unei obligatii minime clare (25%) de la fiecare, este dreptul copilului, iar autoritarii comuni sunt tratati la fel INDIFERENT unde locuieste minorul.
Apoi o explicare a cheltuielilor si nevoilor de catre rezident, nu are de ce sa deranjeze asa mult si, poate, ar duce catre o mai mare responsabilizare a nerezidentului.
Inegalitatea crasa intre mame si tati, in raport cu minorul, dupa despartire este veche si tinde a se estompa.
Principiul " nu-mi dati egal, nu dau egal" e simplu de inteles.
Copilul nu reactioneaza la bani apropo de " nu-mi dati egal, nu dau egal"
Iar ceea ce sugerati dumneavoastra ca .....ar fi sigur ca plateste ptr copil. ..... este nejustificata. Oricum plateste pentru copil fie ca se face sau nu o lista cu cumparaturi etc. Educatia copilului nu se face cu bani sau dispute gen cine da mai mult sau la cine sta ala sa raspunda. Implicarea parintilor este sau ar trebui sa fie nu doar strict legata de bani. Iar copilul totusi nu trebuie privit ca un bun care e impartit la partaj. Nu e o valiza pe care o plimbi cum ti se nazare. Lui ii trebuie stabilitate emotinala , confort psihic si fizic pentru a putea intelege , in functie de varsta de ce se intampla si cum se intampla in viata lui.

Alte discuții în legătură

Adeverinta de venit solicitata parintelui care cere modificarea pensiei de intretinere Martonze Martonze Pentru modificarea pensiei de intreţinere a minorului, la cererea părintelui rezident, este corect a se solicita adeverinţă de venit de la cel care cere ... (vezi toată discuția)
Intretinere si educare copii in natura florin1955 florin1955 Buna ziua In codul civil este asa: \" Art. 530 Modalităţile de executare (1) Obligaţia de întreţinere se execută în natură, prin asigurarea celor ... (vezi toată discuția)
Pro si contra intretinere in natura asaofi asaofi Buna ziua, As vrea sa lansez o dezbatere privind fixarea contributiei la intretinerea minorului a, desigur, parintelui nerezident. Cf legii, intretinerea ... (vezi toată discuția)