Obligatia de intretinere trebuie cuantumizata la fel ptr ambii parinti, INDIFERENT DE CEL CARE PRIMESTE MINORUL IN LOCATIUNE.
Adica, mama care a primit minorul face dovada unui venit la fel cum tatal nerezident face dovada venitului sau.
Daca se ignora contributia nerezidentului in natura si se stabileste acestuia o contributie in bani cf 25, 33, 50%, acelasi lucru trebuie cerut si rezidentului.
Se alcatuieste astfel "bugetul minorului" prin contributia impusa a ambilor parinti.
Nerezidentul are dreptul sa ceara dovada rezidentului ca a cheltuit bugetul minorului strict in folosul minorului, indiferent daca acest buget excede sau descede contributia nerezidentului.
In cazul in care bugetul minorului este neconsumat de rezident in folosul strict al minorului, nerezidentul poate cere:
- schimbarea administratorului de buget in favoarea nerezidentului, sau
- reducerea contributiei nerezidentului la cota parte din bugetul dovedit ca fiind cheltuit in folosul minorului
PS: in atare situatie nerezidentul nu mai are interes in evaziune fiscala, dar are control asupra contributiei sale strict legate de minor
Stimata Laura, exista cazuri in care tatal este angajat la o multinationala (dar s-a ajuns deja si la stat la asemenea sume) cu un net de 3000Euro. Legea ii ia 750 lunar ca pensie. Totodata mama rezidenta are si ea 1000. Asdara s-ar face un buget lunar de 1000E ptr copil. De ce vi se pare nerezonabil ca tatal sa ceara sa se cheltuie acei bani pe minor si sa primeasca obligatii in acest sens?
Pana la urma e vba de 45mil lunar, ptr un copil. Nu-s bani putini si minorul are dreptul de a-i cheltui pana la ultima letcaie pe pregatire, haine, hrana etc.
Or, daca am dreptate in aceasta privinta, o eventuala reglementare ar trebui sa acopere si acest caz in acelasi fel in care acopera cazul dvoastra. Ok?