buna, Cu modificare codului fiscal 2016, ca si asistent in brokeraj de asigurari eram nevoit sa ma inregistrez la finante , am intrat in categoria profesiilor libere, am primit un cui ! Ce se intampla cu acest registru (Registrul-jurnal de incasari si plati ), se preda la finante la sfarsti de an, se completeaza,doar pentru eventuale controale de la finante ? Am cumparat de exemplu o stampila, dar nu am primit factura, doar un bon fiscal stampilat, este deductibil din impozitul pe profit,pot trece in acest registru fara factura ?
Combustibilul,abonamentul de telefonie mobila, cum se deconteaza ?
Doar anuale, chiar daca cheltuiala a fost facuta poate pe la mijlocul anului si nu in luna decembrie cand deja se contura asa, cat de cat, situatia financiara a respectivului an.
La un venit brut anual de 4.000 ron, cam pentru ce suma pot alimenta combustibil lunar ?
Daca trec valoarea totala a bonului fiscal de la benzinarie in RJIP, cum va fi deductibil doar 50% ? Cand o sa fac totalul la plati pentru declaratia 200, am sa calculez doar jumate din valoarea ce am trecut in RJIP ptr combustibil ?
Da, luati in calcul doar 50% din cheltuielile cu combustibilul si alte cheltuieli cu auto personal pe care il folositi si in interesul afacerii pe contract de comodat, asa cum e trecut in art. 68 cod fiscal si normele de aplicare a acestuia. Cat de mare a aceasta valoare a cheltuielii cu carburantul, trebuie sa fie atata cat ati consumat efectiv, pe boburi sa fie trecut (tiparit direct de furnizor) numarul de inregistrare fiscala primit de la finante si cu pixul numarul auto. Adica nu bagati acolo bonuri cu nemiluita si polite sa aveti cateva caci nu va crede nimeni.