avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua! As avea nevoie de o lamurire, situatia sta in felul urmator: incepand cu 1 septembrie 2015, am inceput un contract de munca pe perioada determinata si anume pana in 31 august ca si suplinitor in invatamant. intre timp in luna ianuarie am ramas insarcinata, data posibila a nasterii ar fi: +/- 10 octombrie 2016, as dori sa stiu daca in acest caz as putea beneficia de aceasta indemnizatie? Ma gandesc sa intru in concediu prenatal dar care ar fi data favorabila? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:02, 3 Iunie 2016
Nu e o problema ca atunci când voi naște, în luna octombrie nu am venituri pe acea luna?
Ultima modificare: Luni, 29 Februarie 2016
bianchina18, utilizator
1. Sunt considerate venituri asimilate salariilor si veniturile din indemnziatiile de concediu medical (inclusiv de concediul de maternitate).

2. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 3
...

(6) Pentru luna nasterii copilului se iau in calcul veniturile cuvenite pentru acea luna, respectiv venitul pe care l-ar fi primit persoana daca ar fi lucrat in toata luna, sau cumulul dintre venitul aferent zilelor lucrate cu indemnizatia de maternitate.
Referitor la întrebarea adresata mai sus, în perioada 1 iulie - 31 august vom avea concediu de odihnă deoarece nu sunt cursuri în învățământ. Mă poate afecta acest lucru ? Adică se poate sa intru în prenatal dacă figurez în concediu de odihnă?
Nu va afecteaza cu nimic aceast lucru , din concediu de odihna se poate intra in concediu de maternitate.

Ordinul 5559/2011
Art. 11
(1)Efectuarea concediului de odihnă este întreruptă în următoarele situaţii:
....
b)cadrul didactic se află în concediu de maternitate;
...
(3)Pentru cazurile de întrerupere a concediului de odihnă prevăzute la alin. (1), cadrele didactice au dreptul să efectueze restul zilelor de concediu după ce au încetat situaţiile respective sau, când aceasta nu este posibil, la o dată stabilită printr-o nouă programare.
Am înțeles! Vă mulțumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Concediul prenatal fractionat irina19867 irina19867 Buna ziua.Sunt profesoara suplinitor, urmeaza sa nasc in 12 august.As avea doua nelamuriri...prima este aceea ca as mai avea 3 saptamani de practica la scoala ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate si indemnizatia aferenta concediului crestere copil in cazul cim pe perioada determinata EMANUELLA2606 EMANUELLA2606 Buna ziua, Numele meu este Mihaela Ghiorghiu si am si eu cateva intrebari referitoare la concediul prenatal, concediul crestere copil si indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil din contract de munca pe perioada determinata sandragrigore sandragrigore buna ziua,cum pot sa beneficiez de indemnizatie crestere copil daca am contract de munca pe perioada determinata 01 09 2011 01 09 2012 iar eu ar trebui sa ... (vezi toată discuția)