avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Retinere Cheie Auto
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Retinere Cheie Auto

Buna,
In data de 19 Decembrie 2015,in urma unui accident, am dus masina intr-un service pentru o evaluare a daunei si a face oferta cei de la servivce.
In data de 20 ianuerie dupa cateva drumuri acolo sau uitat la ea, am primt pe e-mail, devizul cu costul total a-l reparatiilor ( doar partea de tichinigerie necesitant schimbate 5 elemente pe maina ) ,urmand ca eu sa imi dau acordul daca doresc sa fac reparatia la ei in service.

Problema ii ca am luat masina de la ei in data de 10 ianuarie, iar cand am fost sa imi iau cheia si autorizatia de raparatie de la politie, mi s-a cerut suma de 300 lei, suma de care nu mi s-a spus nimica si nici nu este trecuta pe devizul de reparatie de pe e-mail !
Este legal sa mi se opreasca cheia de la masina si autorizatia de raparatie de la politie ?
Eu refuzand sa platesc aceasta suma avand im vedere ca daunele sunt mici si putea constata oricine ce anume trebuie schimbat la ea !

Am nevoie mare de ajutor !
Multumesc anticipat!:((
Iar pentru sesizarea RAR formularul il gasiti aici

[ link extern ]

Atat pe formularul online ANPC cat si pe cel al RAR aveti posibilitatea sa incarcati devizul scanat, in sesizari subliniati faptul ca pe deviz nu exista mentionat tariful pentru constatare precum si ca nu v-a fost adus la cunostinta acest tarif la introducerea in service a masinii.

A fost intocmit vreun proces verbal de predare/primire care sa contina constatarile la "prima vedere" (ce accesorii continea masina, trusa, triunghiuri, stingator, zgaraieturi, etc.)?
Daca nu, mentionati si acest lucru in sesizari.

Inainte de a face sesizarile incercati inca o data sa va recuperati pe cale amiabila cheia si autorizatia de reparatie si verificati daca la intrarea in service (sau unde primesc clientii) exista vreun afis de informare privind tarifele cu manopera si tariful cu constatarea. Daca nu vor atunci ii informati ca veti sesiza autoritatile.

Chiar daca exista afisat tariful cu constatarea acesta nu este mentionat in deviz, prin urmare sesizarile la ANPC sunt justificate.

Aveti grija sa nu le "deschideti capul" cu privire la afisare tarifelor respective (daca nu exista).
Dv pe 19.12 ati introdus masina in sevice
Service-ul a incheiat document pentru intrare masina in unitate,suntti in posesia documentului care sa ateste ca din 19.12-15.01 masina a fost depozitatat in service?
La intrarea in service s-a intocmit documentatia necesara verificarii pentru constatare dauna si piese necesare reparatiei ?
Daca service-ul la 19.12 nu a intocmit si nu a eliberat document care sa probeze introducerea masinii pentru verificare si deviz reparatii,nu va revin obligatii de plata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deviz dauna asigurator tgmm11 tgmm11 As vrea sa stiu, va rog, daca pot avea acces la devizul dupa care asiguratorul a evaluat cuantumul pagubei.Mi s.a pus la dispozitie doar nota de constatare. (vezi toată discuția)
Reparatie prost facuta la un service auto laszlo82 laszlo82 Buna seara Anul trecut in Mai am avut n accident cu masina asigurarea rca a tras de timp cat a putut si pe urma mi am reparat masina pe casco,masina find in ... (vezi toată discuția)
Problema despagubire casco ContSters162108 ContSters162108 buna ziua, problema mea este ca am avut un accident cu masina in grecia, am dus masina la un service care nu reparat masina corespunzator, adica masina are ... (vezi toată discuția)