avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Suportarea si repartizarea cheltuielilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Suportarea si repartizarea cheltuielilor

Desi am contorizare individuala la toate serviciile , Asociatia de proprietari ma obliga la plata unei taxe de apartament fara sa imi livreze nici un serviciu.Este corect sa platesc un mare '' nimic '' ?

va multumesc ptr. raspuns
interfonul este legat la curent la o persoana de la parter-nimeni nu ii da bani-acordul a fost de 1 leu pe luna- AP nu vrea sa il bage la cheltuieli comune
- lumina pe casa scarii nu exista la comun
-gunoiul il platim la firma de salubritate
-NU AVEM NICI UN SINGUR SERVICIU DE PRESTAT PE CARE SA IL PLATIM LA ASOCIATIE----SI EI VOR SALARII

--- Aceasta este durerea mea si a inca catorva locatari insa mai purin de 50% fiindca restul au datorii mari si primesc si apa de la asociatie - nu au contorizare individuala ca si mine
Nu platiti nimic pentru parti comune?

Nu exista lumina pe casa scarii? Nu este necesara sau care este motivul pentru care nu se plateste lumina?
Nu exista un contor de energie electrica pe scara?
Serviciul de curatenie il asigura cineva sau fiecare isi face curatenie in fata usii?
Aveti contorizare individuala si contracte directe cu toti furnizorii de utilitati? Prin apartament nu trece nicio teava din instalatia blocului?

Asa cum spune si dl@Adriantot este greu de crezut ca nu exista parti comune!

Spuneti ca nimeni nu plateste proprietarului care alimenteaza cu energie electrica interfonul. Sa intelegem ca nici dvoastra sau nu aveti nevoie de interfon?






Afirmatiile sunt foarte generale iar terminologia este neacomodata cu legislatia la zi: nu exista "taxe de apartament" ci sunt cote de intretinere.

Chiar asa: credeti ca un apartament nu trebuie sa plateasca chiar nimic?
Cum ati contorizat, de exemplu, relatia cu salubritatea?
Lumina pe scara nu poate fi contorizata individual.
Si asa mai departe ....
eu sunt singura care a platit interfonul proprietarului unde este legat interfonul
nu avem serviciul de curatenie prestat de asociatie fiindca a fost taiat pentru neplata
eu am contracte individuale cu toti furnizorii-energ. el. , gaz , apa , canalizare , cablu tv-absolut tot , facute fiindca am pe scara cativa mari rau platnici si ne taiau apa datorita lor foarte des M-a costat 1500 roni doar apa sa o trag separat

Datorita faptului ca Asociatia nu se implica sa forteze sau sa lamureasca proprietarii celorlaltor 2 scari sa isi curate si sa repare subsolul fiindca apa cu dejectii se infiltreaza si pe scara mea am refuzat sa le platesc acea taxa pentru salariile lor iar ei pun penalizari Principial consider ca trebuie sa primesti ceva contra unei sume de bani . Astept macar implicare din partea lor insa imi spun ca '' e usor sa faci rau '' insa AP are mijloacele la indemana de a rezolva curatenia celor 2 subsoluri Eu nu imi permit sa curat pe banii mei alt subsol de la alta scara si sa ii recuperez in instanta

As vrea sa le fac plangere celor de la asociatie insa nu stiu exact unde - DSP sau chiar plangere penala



Salubritatea o platesc pe nr. de personane prin contract individual la firma de salubritate

Trebuie sa platim si acea taxa care reprezinta salariile lor-presedinte - cenzor si comitet executiv-OK , dar ei nu trebuie oare sa se implice sa lamureasca sau sa oblige prin instanta proprietarii celor 2 scari alaturate sa isi curate subsolurile deoarece se infiltreaza si in subsolul scarii mele dejectiile? ACEASTA ESTE DOLEANTA MEA. Lor cand le-am spus si le-am facut si sesizare scrisa ridica din umeri sau la cea scrisa mi-au raspuns ca au luat act dar de 2 luni nu au facut nimic si nici nu vor face
Ultima modificare: Duminică, 6 Martie 2016
Adriantot, moderator
Poate ar fi mai usor sa intelegeti situatia in care sunteti daca si dumneavoastra v-ati considera vecin cu vecinii, membru al acelei asociatii cu drepturi si obligatii ca toti ceilalti si nu sa pastrati acel zid intre dumneavoastra si ei, asa cum o faceti in comentariu de mai sus.
Spuneti ca:
Asociatia nu se implica sa forteze sau sa lamureasca proprietarii

Dar asociatia este formata din proprietari iar dumneavoastra sunteti unul din acestia, ceea ce inseamna ca nici dv nu va implicati. Aveti posibilitatea sa fiti in conducerea asoiciatiei, sa fiti presedinte si sa va implicati.
As vrea sa le fac plangere celor de la asociatie

Sunteti in grupul "celor de la asociatie" si nu in afara acestui grup. Schimbati lucrurile din interior pentru ca nimeni din afara nu se va implica sa va faca treaba dumneavoastra, a vecinilor, a asociatiei dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de intretinere in lipsa de acasa KLTM KLTM Am lipsit din locuinta cateva luni si am facut o cerere de scoatere de la intretinere. Zero persoane sa puna. Vad cu stupoare ca au pus zero persoane insa ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari/ intretinere maxemilian maxemilian Buna ziua, Va rog, sa-mi spuneti ce cheltuieli ale Asociatiei de Proprietari nu ar trebui sa le platesc daca nu locuieste nimeni in apartament. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa platesc salariile de la asociatia de proprietari, daca am cerere ca nu mai locuiesc la adresa respectiva? Danuta_aga Danuta_aga in luna aprilie am facut cerere sa fiu scoasa de la cheltuielile asociatiti de proprietati( apa, curent, salubritate), motivul a fost faptul ca ne-am mutat in ... (vezi toată discuția)