avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Suportarea si repartizarea cheltuielilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Suportarea si repartizarea cheltuielilor

Desi am contorizare individuala la toate serviciile , Asociatia de proprietari ma obliga la plata unei taxe de apartament fara sa imi livreze nici un serviciu.Este corect sa platesc un mare '' nimic '' ?

Deci ar trebui sa ma resemnez - sa le platesc salariile degeaba si sa suport mirosurile ingrozitoare de la dejectiile infiltrate de la celelalte 2 scari. IMI ESTE FOARTE GREU SA FAC ASTA .

Orasul meu - Calan nu este nici pe departe Bucuresti-Deva sau alt oras civilizat

Acele 2 subsoluri imi aduc un mare prejudiciu-Vine sezonul cald-tantarii si posibil boli , potential foarte grave pentru copii nostri . Totodata afecteaza si structura blocului deoarece subsolurile sunt pline de apa si dejectii.

Din cate stiu si am citit obligatia sa repare este a proprietarilor de pe cele 2 scari Daca ei nu doresc acest lucru , nimeni si nimic nu ii poate obliga sa o faca? Iar eu si inca cativa locatari cu copii mici - responsabili ca cetateni - trebuie sa ne resemnam? Sau sa le reparam noi de pe alta scara subsolul lor ? Nu ne permitem financiar acest lucru.
pansela a scris:
Deci ar trebui sa ma resemnez - sa le platesc salariile degeaba si sa suport mirosurile ingrozitoare de la dejectiile infiltrate de la celelalte 2 scari.

Nu. Cred ca nu am fost explicit si este doar vina mea.
Incerc sa repar greseala:
Nu va resemnati, ci dimpotriva sa luptati pentru schimbare. Prima schimbare ar fi sa nu le platiti altora salariile, asa cum spuneti, ci sa fiti dumneavoastra platiti de ceilalti. Deveniti presedinte si or sa va plateasca altii dumneavoastra salariul de care spuneti. Si, ca un cetatean responsabil, asa cum spuneti, pentru ca o sa le luati banii, o sa rezolvati si problema subsolului si altele din asociatie.

Este doar o sugestie. Nu v-ar costa nimic, ci dimpotriva v-ar aduce atat avantaje materiale cat si satisfactia ca afceti ceva bun.

Daca exista posibilitatea separarii consumurilor intre scari incercati constituirea unei asociatii de proprietari pe scara, asta in conditiile in care si vecinii de pe scara doresc acest lucru. In multe cazuri vecinii de pe aceeasi scara se inteleg mai bine decat atunci cand asociatia este formata din mai multe scari, se gospodaresc mai bine.
Nu se poate stimate domn deoarece asa cum am mentionat anterior lumea este '' prostita '' la propriu de un grup de personane '' interesate '' Din 14 locuinte pe scara , 4 au datorii foarte mari la AP din cauza apei neplatite( motiv pentru care m-am bransat individual ) , 4 locatari imi impartasesc doleantele iar restul se complac in minciunile presedintelui de asociatiesi ale administratorului.

In legea asociatiilor de proprietari am citit ca AP este responsabila pentru intretinere si reparatii in solidar cu proprietarii. Unde pot reclama ca nici proprietarii si nici AP nu iau masuri pentru curatenia subsolurilor celorlalte 2 scari care ne afecteaza si pe noi ?

Art. 14. - Proprietarul este obligat să menţină proprietatea sa individuală, apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, în stare bună, pe propria cheltuială. Niciun proprietar nu poate încălca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comună sau individuală a celorlalţi proprietari din condominiu.

Art. 34. - (1) Administrarea, întreţinerea, investiţiile şi reparaţiile asupra proprietăţii comune sunt în sarcina asociaţiei de proprietari. (2) Asociaţia de proprietari angajează persoane fizice atestate pentru funcţia de administrator sau încheie contracte cu persoane juridice specializate şi autorizate pentru realizarea, respectiv furnizarea serviciilor necesare administrării, întreţinerii, investiţiilor şi reparaţiilor asupra proprietăţii commune

Art. 56. - (1) Constituie contravenţii următoarele fapte: a) neluarea de către proprietari, de către asociaţia de proprietari sau de către comitetul executiv al asociaţiei de proprietari a tuturor măsurilor necesare pentru repararea şi menţinerea în stare de siguranţă a clădirii şi a instalaţiilor comune aferente (ascensor, hidrofor, instalaţii de alimentare cu apă, de canalizare, de încălzire centrală, de preparare şi distribuire a apei calde, instalaţii electrice şi de gaze, centrale termice, crematorii, instalaţii de colectare a deşeurilor, instalaţii de antenă colectivă, telefonie etc.) pe toată durata existenţei acestora;

Aici poate ma lamuriti si pe mine - Multumesc anticipat
pansela a scris:
Unde pot reclama ca nici proprietarii si nici AP nu iau masuri pentru curatenia subsolurilor celorlalte 2 scari care ne afecteaza si pe noi ?

Pentru ca insistati sa reclamati si nu acceptati ca puteti contribui la rezolvarea problemelor din interior, sigur ca puteti reclama. Poate repet dar nimeni din afara asociatiei unde o sa reclamati, nu va veni sa faca ordine si curatenie in subsol.
Puteti reclama la Primarie, serviciul asociatii de proprietari, la Directia de sanatate publica...

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de intretinere in lipsa de acasa KLTM KLTM Am lipsit din locuinta cateva luni si am facut o cerere de scoatere de la intretinere. Zero persoane sa puna. Vad cu stupoare ca au pus zero persoane insa ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari/ intretinere maxemilian maxemilian Buna ziua, Va rog, sa-mi spuneti ce cheltuieli ale Asociatiei de Proprietari nu ar trebui sa le platesc daca nu locuieste nimeni in apartament. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa platesc salariile de la asociatia de proprietari, daca am cerere ca nu mai locuiesc la adresa respectiva? Danuta_aga Danuta_aga in luna aprilie am facut cerere sa fiu scoasa de la cheltuielile asociatiti de proprietati( apa, curent, salubritate), motivul a fost faptul ca ne-am mutat in ... (vezi toată discuția)