avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plecare din tara fara acordul tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plecare din tara fara acordul tatalui

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea problema:Traiesc de 10 ani intr-o relatie de concubinaj din care a rezultat un copil (6 ani si 9 luni), vreau sa plec din tara impreuna cu copilul iar concubinul mi-a spus ca nu o sa imi dea niciodata acordul.
Exista vreo solutie in acest caz?
Veți încălca o decizie judecătorească dacă mergeți în scop turistic și rămâneți acolo.
Altădată nici un judecător nu va mai avea încredere în dumneavoastră, și nu veți mai obține niciodată o nouă suplinire, pentru că din start judecătorul va ști că doriți să-l înșelați.
De asemenea o altă consecință este că tata copilului vă poate da în judecată pentru răpire de minori și nerespectare de sentință judecătorească.
Mai bine vă înțelegeți cu el, e mult mai simplu să vă dea el acordul.
Sa fim seriosi. daca aveti de gand sa ramaneti in strainatate odata ajunsa acolo va solicitati rezidenta- pe care o veti obtine usor daca aveti neamurile acolo, dupa care mergeti la judecatoria de pe raza unde veti locui si deschideti dosarul de incredintare a copilului, de pensie de intretinere si program de vizitare. Ca doar suntem in UE. Si asta e! Cel putin incercati.
Instanta competentă teritorial este cea din România! Nu are nici o legătură UE în acest caz.
Nu poți cita pe tata copilului în altă țară! Nici nu ar fi obligat să meargă, nici sentința nu ar fi obligat sa o respecte.
Dar nici nu s-ar putea judeca, nu poate fi citat în altă limbă de o instanță din altă țară.
Este cetățean român, și nu se supune legilor altora.
Acolo s-ar judeca după legile lor. Cetățeanul român din România nu va fi obligat sa respecte legile altei țări.
Daca nu aveti hotarare judecatoreasca, puteti deschide dvs. un dosar sa cereti domiciliul copilului la dvs. cu adresa dvs., din tara respectiva. Daca dovediti ca este in interesul copilului sa plecati, veti castiga, iar tatal va avea un anumit program de legaturi personale. Acum se poate sa vorbeasca pe skype, mail, telefon. Sunt mai multe posibilitati. Cred ca tot ce va trebuie este un avocat bun.
nicoletabugeanu a scris:

dar daca obtin suplinirea in scop turistic si raman acolo?

suplinirea in scop turistic se da pe o perioada specifica de timp (de ex: 13 aprilie 2016 - 20 aprilie 2016) si trebuie sa demonstrati ca asta e perioada in care veti fi plecata (probabil cu biletele de calatorie)
daca nu va intoarceti va aflati intr-o situatie mult mai gri spre negru
mergeti la un avocat cu toate informatiile si intrebarile pe care le aveti - veti avea o imagine mai clara

Alte discuții în legătură

Plecare din uk în românia Andra A Andra A Se prezintă următoarea problemă, copilul meu este pe numele tatălui, noi locuim în Anglia și din cauza problemelor nenumărate aș vrea să plec cu ... (vezi toată discuția)
Întoarcerea din strainatate cu copil minor roman denisa25 denisa25 Buna ziua, daca locuiesc un timp in strainatate, la tata cu copilul minor ,( noi părinții și inclusiv copilul suntem născuți în România) ma pot ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,vreau sa plec din țară cu fetița mea,nu am fost ... Andreea Doboli Andreea Doboli Buna ziua,vreau sa plec din țară cu fetița mea,nu am fost căsătorită cu tatăl ei deși fetița este pe numele lui,vreau sa plec din țară la o sora de ... (vezi toată discuția)