roxanel a scris:
sincer va sfatuiesc ca in cazul in care sunteti decisa intr-adevar sa divortati , sa demarati si procedurile partajului .
asta avand in vedere ca din octombrie vor intra in vigoare noile taxe de timbru. iar taxa de timbru privind procesuk de partaj va fi in cunatum de 3% din valaorea masei partajabile !!
angajati-va un avocat care sa va reprezinte pt divort si partaj .
in ceea ce priveste banii pe care i-ati folosit in vederea achizitionarii imobilului, in masura in care puteti dovedi ca doar dvs ati avut acesti bani, puteti obtine chiar mai mult din acel imobil, iar nu doar jumatate.
Sunteti sigura ca noile taxe de timbru cu 3% intra in vigoare in octombrie? Pe ce va bazati? Din ce am mai citit pe forum se pare ca au intrat in vigoare odata cu publicarea in Monitorul Oficial. Daca aveti dreptate, pe mine m-ar ajuta mult, pt ca acesta este motivul pt care nu inaintez actiune de partaj; eu am divortat deja. La Registratura Judecatoriei de sector 4 mi s-a spus ca pot introduce actiune de partaj cu taxa veche, dar apoi la primul termen mi se va pune in vedere sa platesc 3%.
Fostul sot nu vrea sa plece din casa, desi ea a fost cumparata cu 70% bani proveniti din vanzarea unui bun propriu si 30% credit. Imi cere bani pentru a face un partaj volutar, bani care nu i se cuvin, avand in vederea aportului fiecaruia si faptul ca oricum ii dau masina, care e proprietatea mea.
As putea introduce Ordonanta Presedintiala pt evacuare fara sa am cerere de partaj pe rol? Ce sanse as avea? Nu este violent fizic, dar locuieste in casa, nu face absolut nimic, ma ameninta ca-mi ia casa si reprezinta un stres continuu, in conditiile in care oricum cresc fetita noastra de 1 an fara nici un ajutor si trebuie sa mai fac curatenie si dupa el.