avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere

Ce as putea face in urmatoarea situatie: Fostul sot nu a platit pensie alimentara, eu avand hotarare judecatoreasca am angajat un avocat care a trimis o hartie la serviciu impreuna cu hotararea pt. virarea pensiei alimentare. Sunand zilele trecute la salarizare, am aflat ca acea hartie nu era ajunsa, cu toate ca a fost expediata acum 10 zile recomandata, mai mult, doamna de la salarii mi-a zis ca nu crede ca o sa poata sa-mi vireze banii pt. ca are o hartie de la banca pt. a-i opri fostului sot nu stiu ce imprumut neachitat.:(( Copilul meu oare va ramane fara acesti banuti?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:22, 10 August 2009
În situaţia pluralităţii de creditori ai salariatului, se impune următoarea ordinea în care vor fi efectuate plăţile:
- obligaţiile de întreţinere, conform Codului Familiei. Potrivit art.84 din Codul familiei, obligaţia de întreţinere există între soţ şi soţie, părinţi şi copii, adoptator şi adoptat, bunici şi nepoţi, străbunici şi strănepoţi, fraţi şi surori, precum şi între alte persoane prevăzute de lege;
- contribuţiile şi impozitele datorate către stat;
- daunele cauzate proprietăţii prin fapte ilicite;
- acoperirea altor datorii.

Fostul sot nu a platit pensie alimentara, eu avand hotarare judecatoreasca am angajat un avocat care a trimis o hartie la serviciu impreuna cu hotararea pt. virarea pensiei alimentare.



Probabil ca dv.impreuna cu avocatul nu ati facut decat sa trimiteti la angajatorul fostului sot hotararea prin care s- a stabilit pensia de intretinere si sa solicitati virarea acesteia catre dv. Puteti sa trimiteti angajatorului cate hartii vreti, dar, deocamdata, acesta nu va face poprirea deoarece hotararea nu ii este opozabila lui, ci fostului dv. sot. Daca doriti ca angajatorul sa opreasca sumele de bani si sa vi le vireze direct dv., faceti o cerere la judecatorie si solicitati infiintarea popririi pentru suma stabilita in sentinta pe care o aveti. Judecatoria va trimite ordonanta de infiintare a popririi, nu dv. sau avocatul pe care il aveti.
Deocamdata, cei de la serviciu au dreptate sa opreasca datoriile pentru banca, "hartia de la banca" nu este decat titlul executoriu in baza caruia se fac retinerile respective.
Pentru ca angajatorul sa faca retinerile si pentru pensia de intretinere are nevoie de acel titlul executoriu trimis de catre judecatorie.

prioritate au obligatiile de intretinere .
introduceti actiune privind infiintarea popririi . aceasta cerere se introduce la instanta judecatoreasca de la domiciliul datornicului .
se timbreaza . puteti solicita obligarea paratului la plata cheltuielilor de judecata pe care le veti face .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces pensie alimentara mihaliscenco mihaliscenco Buna! Am o nelamurire, daca nu stiu suma care reprezinta pensia alimentara neplatita pot deschide proces impotriva fostului sot? Multumesc! (vezi toată discuția)
Cine imi plateste pensia alimentara pt minor? andd andd buna seara,am o intrebare daca ma poate lamuri cineva.am divortat anul trecut in august desi am iregistrat cererea de divort din 2010,sotul meu a fost obligat ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara irinaiza irinaiza buna .ma numesc irina si as avea si eu o intrebare .fostul meu sot de cetatenie turca cu domiciuliul stabil in bucuresti nu mia mai platit pensie alimentara de ... (vezi toată discuția)