avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Program incasari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Program incasari

Buna ziua,
Doresc sa stiu cum pot rezolva problema programului de lucru de la asociatia de proprietari. Mentionez ca de 2 le rog insistent pe d-nele de la asociatie sa schimbe programul de lucru, in conditiile in cae acesta era lunea de la 10 la 12 (program pt pensionari si proaspete mamici). Intre timp l-au schimbat, tot lunea, dar de la 11 la 12.
Am cerut si contul asociatiei pentru a-mi putea achita si eu intretinerea ca orice alt locatar, lunar, dar am fost refuzata din diverse motive de fiecare data. Azi am lasat cerere (am cerut nr de inregistrare) pentru aflarea contului. M-am saturat sa apar cu rosu pe lista in fiecare luna si sa le platesc lor penalizari. Va intreb, legal nu se poate face nimic in privinta asta? Sa fie programul seara si mai lung, ca pana la arma sunt platiti de noi. Cine poate trece pe la asociatie lunea dimineata? Cine nu are loc de munca, banuiesc
Multumesc anticipat pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: ceau , utilizator 17:27, 26 Aprilie 2016
Or fi pensionarii mai refractari, macar ar avea o justificare, ca au ramas intepeniti in vremuri trecute, dar ce te faci cu unii mult mai tineri si care nu sunt intepeniti in nimic, plutesc intr-o dulce superficialitate si inocenta vecina cu ignoranta vinovata de vreme ce gestioneaza soarta altor oameni?
Cat despre pensionarii care va deranjeaza, nu toti sunt intepeniti in vremurile apuse cand faceam plata cu sacosa, strabatand orasul pe la toti furnizorii, riscand sa ni se fure banii prin tramvaie sau autobuze, unii chiar folosesc la maxim facilitatile de infrastructura informationala.

Cat despre renuntarea la un program de incasari, asta este o prostie in sensul ca dijmuieste buzunarul deponentilor rau de tot prin plata comisioanelor daca plata se face la ghiseul bancii. Comision de depunere pe care il suporta deponentul si comision de operatiune care se scade din suma depusa si este suportat de toti proprietarii. La cat de mari sunt acum comisioanele si daca toti proprietarii s-ar duce sa depuna la ghiseul bancii in loc sa depuna banii la casieria asociatiei, aiasta ar fi o decizie proasta rau de tot.

Depunerea in banca este eficienta numai daca ai un cont deschis si folosest internet bankingul. Comisioanele sunt mai mici si le suporti singur daca preferi acest mod de a-ti achita intretinerea, fara sa provoci paguba in buzunarele celorlalti.
Draga "elga50" respect pentru aceia care folosesc la maxim infrastructura informatica dar din experienta proprie sunt foarte rari acestia.
Cat despre banci cu putina staruinta chiar si cele mai mari banci pot sa faca derogari pentru persoane sa depuna intretinerea la banca cu comision 0 la depunere. Unde e aici dijmuirea?
Totul tine de administrator cat de modern este si cat de deschis este la nou. Di experienta cu pensionari. La parterul blocului este banca, (comision la depunere 0, exista debit direct pentru toate facturile, comision 0 la plata din contul asociatiei pentru acestea) in prima zi de incasari este coada la administrator sa plateasca intretinerea..... De ce? La banca se platesc toate facturile de energie, gaze.... Toti pensionari merg si achita facturile la banca, dar cand vine vorba de intretinere il vaneaza pe administrtor sa ii dea bani in mana.... Asociatia nu cheltuieste mai mult de 30 lei lunar cu comisioanele bancarare. Daca s-ar renunta la programul de incasari costul ar fi maxim 40 lei lunar.
Vi se pare mult pentru un program de incasari de 5 zile pe saptamana si posibilitatea de a achita intretinerea si la agentiile deschise sambata si duminica?
Aici cred ca este vorba de comoditatea oamenilor.

cristeacb a scris:
Doresc sa stiu cum pot rezolva problema programului de lucru de la asociatia de proprietari.

Discutati cu presedintele asociatiei. Participati la adunarea generala unde ridicati aceasta problema si solicitati schimbarea programului de casierie.
Am cerut si contul asociatiei pentru a-mi putea achita si eu intretinerea ca orice alt locatar, lunar, dar am fost refuzata din diverse motive de fiecare data.

Poate ca asociatia dv nu are cont bancar.
In afara de acea ora (11-12) lunea, se mai faca incasari si in alte zile ale saptamanii?
Sa fie programul seara si mai lung, ca pana la arma sunt platiti de noi.

Proprietarii pot cere schimbarea programului. Presedintele discuta in comite si poate decide. Un program mai lung inseamna si marirea salariului casierului.
Iar programul casieriei depinde de marimea asociatiei. Intr-o asociatie mica cu 20 de apartamente nu cred ca-si permit proprietarii sa plateasca pentru a avea deschisa casieria 5 zile pe saptamana cate 2-3 ore/zi. In schimb o asociatie cu 200-300 aparamente poate avea casieria deschisa 5 zile pe saptamana cate 2-3 ore pe zi la aceleasi costuri salariale pe fiecare proprietar ca si in asociatia de 20 de apartamente si cu doar 1 ora program pe saptamana.

@ceau

Comparatia nu este corecta: furnizorul are contract cu banca si plateste el comisionul (e mai ieftin decat sa aiba casierii proprii).
Asociatia nu are contract, iar de internet banking pentru uz personal nu merita sa vorbim cand ai 2 lei comision/tranzactie.
Asa ca nu este vorba de "intepenire" in trecut ci de nerentabilitate (2 lei comision tranzactie + 5 lei lunar pentru a avea internet banking).
'Carturarul' rentabilitate e asa: Administratorul sa faca doar calcului listelor de plata si adminitrare tehnica si sa fie retribuit doar pt aceasta. Proprietari sa achite intretinerea doar la banca. Asa nu mai aveti probleme cu programul de incasari si siguranta banilor din asociatie. cum v-am spus mai sus sunt banci la care daca faceti toate platile si incasarile in cont nu depasiti suma de 40 lei. Restul e ancorare in trecut si vorbe ca sa vorbim vorbe.
Parerea mea si orice ati spune nu ma puteti convinge ca nu e asa si ca acesta va fii viitorul.
Dvs in asociatie aveti spatiu special amenajat pentru incasari doatat cu camere de luat vedei, alarma si transport valori materiale? Dupa cate stiu eu asta presupune o caserie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisioane banca incasari si plati (asociatie proprietari) Almaris Almaris Am o nelamurire legata de comisioanele percepute de banca la care asociatia are deschis cont. Mai exact modul de repartizare a acestora pe lista de plata. ... (vezi toată discuția)
Comision bancar marianionescu1 marianionescu1 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cine trebuie sa platesca comisionul aferent de depunere si de incasare, in cazul in care un proprietar face plata ... (vezi toată discuția)
Intretinere depusa la cec prin virament goby goby Buna ziua! Un proprietar motivand ca nu ajunge la timp sa plateasca intretinerea conform orarului de incasari, solicita sa i se dea contul asociatiei de la ... (vezi toată discuția)